استقبال سرد از پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها

با گذشت هشت سال از عمر مصوبه کارگروه ماده 4 قانون پذیرش دانشجو، ظرفیت پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی امسال به 518 هزار نفر رسیده است.
کد خبر: ۸۵۰۵۰۷
استقبال سرد از پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها

به گزارش جام جم آنلاین ، براین اساس ثبت نام برای پذیرش در تعدادی از رشته‌های مقطع کاردانی دوره روزانه دانشگاه‌های علوم پزشکی، رشته‌های تحصیلی موسسات آموزش عالی غیردولتی، مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور و پردیس‌های دانشگاهی دانشگاه تهران و صنعتی شریف در کیش از دوشنبه شروع شده و به گفته مشاور عالی سازمان سنجش، با وجود ظرفیت 518 هزار و ۲۹۰ نفر برای ۱۷ هزار و ۵۰۸ رشته ـ محل، تا دیروز فقط 1986 نفر برای شرکت در گزینش براساس سوابق تحصیلی ثبت‌نام کرده‌اند.

آن‌طور که از شواهد پیداست با توجه به پایان مهلت ثبت‌نام در روز پنجشنبه هفتم دی ماه، تنها درصد پایینی از ظرفیت درنظرگرفته شده برای رشته‌های بدون کنکور پر می‌شود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد این رشته‌ها بین متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها خریداری ندارد.

مشاور عالی سازمان سنجش در این باره به جام ‌جم می‌گوید: ظرفیت 518 هزار نفری عنوان شده، ظرفیتی است که توسط خود موسسات و دانشگاه‌ها به سازمان سنجش اعلام و صرفا برای رشته‌های بدون آزمون در نظر گرفته شده است. ظرفیت رشته‌هایی که براساس آزمون دانشجو می‌گیرند از این ظرفیت جداست.

حسین توکلی می‌گوید: به این دلیل ظرفیت بالایی برای این رشته‌ها در نظر گرفته شده که براساس مصوبه موجود، باید در جهتی حرکت شود که تعداد دانشجو در رشته‌های بدون آزمون بالاتر برود؛ یعنی هدف افزایش درصد پذیرش دانشجو در این رشته‌ها باتوجه به سیاست‌های اتخاذ شده است. هدف متولیان آموزش عالی کشورمان گرچه جذب حداکثری دانشجو در این رشته‌هاست اما بسیاری از کارشناسان آموزشی با تکیه بر استقبال سرد دانشجو‌ها از ثبت‌نام در این دانشگاه‌ها، از ناموفق بودن طرح جذب بدون کنکور دانشجو، خبر می‌دهند؛ شواهدی که نشان می‌دهد این طرح موردپسند جمعیت پشت کنکور مانده، نیست.

رشته‌های بدون خریدار

محمدمهدی نژادنوری، معاون سابق پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره دلایل این اتفاق به جام‌جم می‌گوید: بیشتر این ظرفیت‌ها در رشته‌های علوم انسانی و رشته‌هایی که بازار کار خوبی ندارد، تعریف شده‌ است، درنتیجه افراد کمی به ثبت‌نام در این رشته‌های بدون آزمون علاقه‌مندند. دلیل این امر هم این است که سرمایه‌گذاری در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه، هزینه بالاتری می‌خواهد.

در نتیجه بین رشته‌های بدون آزمون بیشتر رشته‌های علوم انسانی‌و رشته‌هایی که تجهیزات آزمایشگاهی خاصی نیاز نداشته و احتیاج به کارورزی ندارد، دیده می‌شود.

این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه مالک‌اشتر با اشاره به قانون حذف تدریجی کنکور می‌افزاید: از قدیم روی حذف آزمون کنکور بحث وجود داشت، از طرف دیگر آمار صندلی‌های خالی در دانشگاه‌ها به مرور بالاتر رفته و کار به جایی رسیده که عرضه از تقاضا پیش افتاده، ظرفیت بالای 500 هزار نفر هم دقیقا به همین دلیل تعیین شده است.

معاون سابق پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به دیگر معایب پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌ها می‌گوید: از آنجایی که بیشتر دانشجویان این رشته‌ها، پایه علمی ضعیف‌تری نسبت به دانشجوهایی که با آزمون وارد دانشگاه شده‌اند دارند، کیفیت آموزش ناخواسته پایین می‌آید چراکه استادان بالاجبار باید سطح علمی کلاس را پایین بیاورند تا دانشجوها بتوانند واحدها را بگذرانند، که همین مساله روی افت کیفیت آموزشی در این مراکز اثر می‌گذارد.

مینا مولایی - روزنامه جام جم

برای مطالعه اخبار بیشتر از جام جم آنلاین به اینجا کانال تلگرام این سایت مراجعه کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها