به گزارش جام جم آنلاین، با توجه به سرکوب خونین جنبش استقلال طلبان سیک در چند ماه پیش از این واقعه اعتماد ایندیرا گاندی به محافظان امنیتی سیک یک بی احتیاطی جبران ناپذیر بود.
ایندیرا گاندی یگانه دختر جواهر لعل نهرو در روز 19 نوامبر سال 1917 میلادی در شهر الله آباد هندوستان متولد شده بود.
ایندیرا از دانشگاه ویسوا بهاراری در بنگال فارغ التحصیل شد و در سن 21 سالگی به عنوان عضو حزب کنگره ملی هند انتخاب گردید و فعالانه در جنبش استقلال هند مشارکت کرد.
در سال 1942 میلادی ، ایندیرا با فیروز گاندی یک حقوقدان پارسی ازدواج کرد.
شوهرش که فقط تشابه اسمی با مهاتما گاندی داشت نیز از فعالان حزب کنگره محسوب می شد.مدتی بعد ، زن و شوهر توسط انگلیسی ها دستگیر شده و 13 ماه را در زندان سپری می کنند.
در سال 1947 میلادی ، هند استقلالش را کسب می کند و ایندیرا که پدرش جواهر لعل نهرو نخست وزیر هند شده بود ، نقشی رسمی را در کنار پدر ایفا می نماید.
در سال 1955 میلادی ، ایندیرا عضو کمیته اجرایی حزب کنگره شده و به یک چهره سیاسی ملی تبدیل می شود. در سال 1959 میلادی برای مدت یک سال ایندیرا دبیرکل حزب می شود.
در سال 1964 میلادی پس از درگذشت جواهر لعل نهرو ، ایندیرا در دولت لعل بهادر شستری به عنوان وزیر اطلاع رسانی و رادیو و تلویزیون منصوب می گردد.
هنگامی که شستری در سال 1966 میلادی به طور ناگهانی فوت می کند ، ایندیرا جانشین او در مقام نخست وزیری هند می شود.
در سال بعد ، نمایندگان حزب کنگره در پارلمان هند ایندیرا گاندی را برای یک دوره 5 ساله به مقام نخست وزیری انتخاب می کنند.حزب کنگره به رهبری این زن پولادین در انتخابات سال 1971 میلادی به پیروزی خردکننده ای دست می یابد.
در سال 1975 میلادی ایندیرا گاندی به تخلف در جریان انتخابات سال 1971 میلادی متهم می شود.او در بیگناهی خود پافشاری کرده و می گوید این اتهامات برای دور کردن او از مسوولیت های سیاسی عنوان شده اند.
ایندیرا به جای استعفا در روز 26 ژوئن سال 1975 میلادی اعلام وضعیت فوق العاده می کند.ایندیرا از آن زمان با قدرت به حکومت خود ادامه می دهد.
در سال 1977 میلادی به امید کسب حمایت عمومی از سیاستش ، ایندیرا انتخابات عمومی را برگزار می کند اما در جریان انتخابات کرسی نمایندگی اش در پارلمان را از دست می دهد و حزب کنگره شکست می خورد.
در 25 مارس سال 1977 میلادی یک دولت ائتلافی توسط موراجی دسای دبیرکل حزب جاناتا تشکیل می شود.
با این حال ، در انتخابات ژانویه سال 1980 میلادی ، ایندیرا گاندی به طور چشمگیری پیروز شده و قدرتمندانه به صحنه بازمی گردد.
در ماه های مه و ژوئن سال 1984 میلادی ، جنبش استقلال طلبی سیک ها در ایالت پنجاب بالا می گیرد و بیش از 1000 نفر از آنها به معبد زرین آمریتسار ، معبد مقدس فرقه سیک پناه می برند.ارتش دستور حمله به معبد را دریافت می کند.
نیروهای ارتش به معبد زرین حمله کرده و در جریان تصرف آن 90 سرباز و 712 استقلال طلب سیک کشته می شوند.
از آن پس جامعه سیک ها در جستجوی موقعیتی برای انتقام جویی از ایندیرا گاندی بودند.
در نهایت هم سیک ها با قتل ایندیرا گاندی انتقام خود را می گیرند.
آخرین جمله ای که توسط ایندیرا گاندی قبل از مرگ در یک جمع عمومی بیان شده بود این جمله بود:«اگر امروز بمیرم ، هر قطره خون من کشور و ملت را مستحکمتر خواهد کرد».
در واقع روح ایندیرا گاندی با روح هند عجین شده است.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد