بیست‌وپنجمین سفر استانی رئیس‌جمهور فردا آغاز می‌شود

آب؛ مهم‌ترین درخواست سمنانی‌ها از روحانی

ساخت توربین بادی با سیستم کنترل زاویه پره‌ها در دانشگاه سمنان

محققان دانشگاه سمنان موفق به طراحی و ساخت ‌توربین بادی مستقل از برج و شناور در هوا به همراه سیستم کنترل زاویه پره‌ها برای بهره‌برداری حداکثری از توان باد شدند.
کد خبر: ۸۵۴۱۳۷
ساخت توربین بادی با سیستم کنترل زاویه پره‌ها در دانشگاه سمنان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، داوود معروفی، مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: این توربین بادی توسط دکتر نیما امجدی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان، مهندس مسعود قنبری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه ساخته شده و با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه در اداره کل مالکیت صنعتی و ثبت اختراع به شماره 86096 به ثبت رسیده است.

دکتر امجدی در توضیح این توربین اظهار کرد: این اختراع تلفیقی از مهندسی برق و تبدیل انرژی است و راهکاری جدید در زمینه تولید انرژی الکتریکی بادی را ارائه می‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان افزود: این توربین بادی در عین سادگی از ساختار مؤثر کاربردی و فنی بهره می‌گیرد که امکان صنعتی شدن آن را فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از اساسی‌ترین چالش‌های توربین‌های بادی امروزی می‌توان به مواردی همچون محدود بودن ارتفاع مجموعه به دلیل ساختار برج، هزینه‌های گزاف برج در توربین‌های بادی، زیاد بودن مساحت مورد نیاز جهت احداث مزرعه بادی و نیاز توربین‌های بادی به مکانیزم چرخشی به سمت باد اشاره کرد که در توربین جدید مشکلات مطرح شده برطرف و با داشتن دینامیک خاص در این توربین بادی، سیستم کنترلی جهت تنظیم پره‌های توربین برای دسترسی به ماکزیمم توان نیز ارائه شده است.

امجدی هدف از این اختراع را تولید انرژی الکتریکی بادی در مناطقی که قابلیت نصب توربین‌های متداول دارای برج وجود ندارد، دانست و گفت: با توجه به افزایش سرعت باد در ارتفاعات و به دلیل محدودیتها و هزینه‌های توربین‌های برج دار، استفاده از توربین بادی شناور در هوا پیشنهاد شده که می‌تواند گزینه مناسبی برای بهره‌برداری از انرژی سرشار باد باشد.

وی با تأکید بر اینکه این مکانیزم می‌تواند به عنوان یک منبع انرژی مطمئن مورد استفاده قرار گیرد، گفت: امکان احداث در مناطق مرتفع و در نتیجه بهره گیری از منبع انرژی مؤثرتر توان بادی، عدم نیاز به فوندانسیون و برج و در نتیجه هزینه تولید، نصب و احداث پایین، طراحی کاربردی و عیب یابی و تعمیرات بسیار آسان از مهمترین مزایای این سیستم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها