فدراسیون فوتبال جمع‌بندی ارزیابی‌ها را منتشر کرد

راهکار‌های 22 گانه برای حل مشکلات داوری

پیشکسوت و کارشناس داوری:

اصفهانی ها باید بروند

جام جم ورزشی: موضوع برنامه اخیر برنامه ورزش بدون ورزش «بررسی مشکلات و حاشیه های داروی کشور» بود و غلامرضا سلیمانی عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال و علی خسروی پیشکسوت و کارشناس داوری میهمانان حضوری و نوید مظفری پیشکسوت و کارشناس داوری میهمان تلفنی این برنامه رادیویی بودند.
کد خبر: ۸۵۵۸۶۵
اصفهانی ها باید بروند

به گزارش گروه ورزشی جام جم آنلاین، غلامرضا سلیمانی عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال بیان کرد: همه ساله قبل از شروع لیگ برتر و لیگ دسته یک، یک دوره کلاسهای توجیهی برای ارتقاء سطح کیفی داوری برگزر می کنیم و در فصل جاری نیز این دوره های آموزشی با کیفیت متفاوتی برگزار شد.

وی در مورد نوع این تفاوتها گفت:با توجه به اینکه تجربه حضور در این کلاس ها را دارم باید بگویم امسال فدراسیون فوتبال و حتی کمیته داوران برای آماده شدن داورها برای رقابتها هیچ برنامه ای ارائه ندادند و امکانات موجود در این کلاس ها به قدری ضعیف بود که حتی تا آخرین لحظه امکان لغو این دوره های آموزشی -توجیهی وجود داشت.

وی همچنین اضافه کرد:این موضوع باعث شد داوران با تشویش و اضطراب در این کلاسها شرکت کنند و در نهایت از امکانات داخل کلاسها هم خبری نبود. بطور کلی مقدمات برگزاری این کلاسها باید بعد از پایان فصل قبل فراهم می شد و از سویی دیگر مبهم بودن وضعیت برگزاری این کلاس ها باعث شد داوران برای حضور در این دوره ها از آمادگی کافی برخوردار نباشند این در حالی که تست آمادگی نیز برگزار شد.

سلیمانی در ادامه گفت:در هفته های اول شرایط داوری از نظر کیفی شرایط خوبی را سپری می کرد اما به دلیل حاشیه هایی که از هفته های پایانی فصل قبل در مورد داوری به وجود آمده بود و مسئولان ورزشی قدرت کافی برای برطرف کردن این حاشیه ها را نداشتند مشکلات به نوک کوه رسید.

عضو کمیته فدراسیون فوتبال داوران را مظلوم خواند و اظهار کرد: فشارهای وارد شده از بیرون و از سوی مسئولان و مدیریت داوران را از پا در آورده و نفس های آنها را به شمارش انداخته است و این مشکلات اعتماد به نفس و انگیزه آنها را از بین می برد. من امیدوارم کلاس هایی که در حال برگزاری است در بهبود وضعیت کیفی عملکرد داوران و بهبود شرایط روحی آنها تاثیر مثبتی داشته باشد.

پیشکسوت و کارشناس داوری: اختلاف داخلی و شخصی داوری را به حاشیه کشانده است
خسروی پیشکسوت و کارشناس داوری نیز بیان کرد:به نظر من سرچشمه تمام مشکلات و حاشیه های ایجاد شده در داوری در دعواها و اختلاف های شخصی است. 35 سال است زندگی من با داوری محکم گره خورده و از سال 89 در داوری مشکلات زیادی رابا چشم خود دیدم به همین خاطر تصمیم گرفتم در مدت 5 سال در باره این موضوع کتاب بنویسم.

وی در ادامه افزود: باید معیار انتخاب افراد برای داوریمشخص شود. اطمینان داشته باشید آزمایش هایی که در ابتدای فصل از داوران گرفته شده بطور کامل استاندارد است و داوران ما یعنی فغانی، صحایی و زرگر که محروم شده اند از نظر رتبه بندی رکوردزنی در 100متر جزو 20نفر اول هستند.

خسروی در ادامه اضافه کرد:در واقع فغانی به دلیل اینکه در دوندگی استارتهای داغ و آتشین دارد برای داوری در مسابقات جهانی انتخاب شده است.

پیشکسوت و کارشناس داوری در خصوص خطاهای داوری بیان کرد:با وجود اینکه داوران ما از قدرت دوندگی و توانمندی بالایی برخوردارند اما باید بگویم مسائل روانی و عاطفی و خانوادگی باعث بروز خطاهای زیادی در داوری شده است.

وی همچنین اظهار کرد:کسی فریاد و داد داوران را نمی شنود. من در هفته سوم اعلام کردم که با توجه به این شرایطی که در داوری پیش آمده، به هفته سوم نخواهیم رسید زیرا وضعیت روحی این زحمتکشان ورزشی با بحران شدیدی مواجه شده است.

خسروی بیان کرد: از سویی به دلیل اینکه فدراسیون از نظر مالی در تنگنا قرار گرفته برنامه ای هم برای برگزاری کلاسها نداشت و حتی نمی دانم این پول ها در کجا هزینه می شود.در حال حاضر هم که کلاسها تشکیل شده فقط افتتاحیه آن شیک و پر زرق و برق انجام شده است. با وجود اینکه مخارج این دوره ها را فیفا تقبل کرده اما به داوران امکانات رفاهی خوبی داده نشده و هشت داور به ناچار یک اتاق بدون سرویس را تحمل می کنند که به هیچ وجه در شان داوری نیست.

کارشناس و پیشکسوت داوری گفت: برگزاری دوره های توجیهی نباید به آموزش برنامه های آموزشی ارائه شده از سویی کنفدراسیون فوتبال آسیا و یا فیفا ختم شود زیرا این برنامه در تمام دنیا وجود دارد. در تشکیلات داوری کشور جای خالی روانشناس برای آمادگی روحی و آرامش داوران حس می شود.

پیشکسوت و کارشناس داوری: ضعف مدیریتی مسبب اصلی مشکلات داوری است

نوید مظفری پیشکسوت و کارشناس داوری میهمان تلفنی برنامه ورزش بدون ویرایش بیان کرد: از بین تمام داوران کشور 6 و در نهایت 10نفر توانایی گذراندن تست های بین المللی را دارند.

وی در ادامه گفت:عملکرد شخصی و اختلافات داخلی باعث بروز مشکلات و حاشیه های داوری شده است. در مدت چهار سال که از مدیریت جدید می گذرد هیچکدام از دوستان نتوانستند هیچ نوع برنامه بلند مدت و کوتاه مدت ارائه دهند و در مقررات و آیین نامه هم تغییری ایجاد نشده است.

مظفری اضافه کرد:تمام مشکلات در داوری از ضعف مدیریتی آب می خورد زیرا همه به خود اجازه تصمیم گیری در امور دیگر را داده و معلوم نیست مسئول و تصمیم گیرنده اصلی چه کسی است؟ فقط هر چند ماه یک نفر ابلاغ ها و محرومیت ها را به ما اعلام می کند.

پیشکسوت و کارشناس داوری در پایان یادآوری کرد:این مشکلات باعث شده داوران نسبت به وظیفه خود دلسرد شده و آمادگی برای یک قضاوت بدون خطا را در وجود آنها بکشد.

در ضمن برنامه ورزش بدون ویرایش چهارشنبه ها راس ساعت 16 از موج اف ردیف 103.5 مگاهرتز رادیو گفتگو روانه آنتن شده و به شنوندگان عزیز تقدیم می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها