به گزارش جام جم آنلاین ،خانم نگهبان سال 1350 در شیراز پا به عرصه گیتی گذاشت و دارای مدرک تحصیلی دکتری از دانشگاه تربیت مدرس تهران در رشته گیاهپزشکی و حشرهشناسی است.
او در سال 1392 بهعنوان کارآفرین سال انتخاب شد. وقتی 25 سال داشت با یک عضو هیات علمی علوم و فنون هستهای به نام دکتر مهرداد احمدی ازدواج کرد.
علاقه به جایگزین کردن سموم شیمیایی با آفتکشهای گیاهی او را در مسیری انداخت که به ثبت 4 عنوان اختراع و دریافت جوایزی همچون امتیاز طلای بینالمللی از جشنواره نوآوری و شکوفایی بنیاد ملی نخبگان منتهی شد.
مدیریت یک شرکت در حوزه نانو فناوری، داوری علمی و... ازجمله دیگر فعالیتها و تجربیات وی به شمار میرود. تلاش وی در تولید آفتکشهای نانوکپسوله گیاهی یکی از موفقیتهای او در عرصه کشاورزی به شمار میرود.
به گفته وی، آفتکشی که نتیجه تلاش او و همکاراناش است، نوعی حرکت از طبیعت به سمت طبیعت بوده.
تصور کنید سموم کشاورزی که هماکنون در سطحی وسیع برای از میان برداشتن آفات و حشرات کاربرد دارد، چه اثراتی بر محیطزیست و حتی سلامت ما انسانها می گذارد.
کشاورزان ناچارند برای حفظ تولیدشان این سموم را برای سبزیجات، صیفیجات، میوهها و بهطور کلی در کشتهایی که یک سرش به مصرف خوراکی ما متصل است، استفاده کنند.
سبزیجاتی که آنها را میخریم و گاه با یک آبکشی ساده میخوریم و اثرات سموم شیمیایی به جا مانده بر آنها در بدن ما نیز وارد میشود.
نانو آفتکشی که این بانوی کارآفرین عرضه کرده، نهتنها سلامت محیطزیست و محصولات کشاورزی، بلکه خود ما مصرفکنندگان را بیش از سموم شیمیایی دفع آفات حفظ میکند.
دکتر مریم نگهبان اکنون کسب و کار خود را دارد و بهعنوان مدیرعامل شرکتی فعال در همین عرصه، علایق خود را در زمینه کشاورزی و نانوفناوری دنبال میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد