سید پیروز موسوی در تشریح مهمترین برنامه های افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام و میعانات گازی در پایانههای نفتی ایران در خلیج فارس، گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده، قرار است در پایانه جدید احداث گناوه حدود ۱۰ میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت به عنوان پشتیبان پایانه نفتی خارک توسط بخش خصوصی احداث شود.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اعلام اینکه ایجاد ۱۰ میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت در پایانه گناوه آخرین مراحل ساخت را پشت سر می گذارد، افزود: علاوه بر این، در پایانه گاز عسلویه هم احداث چهار میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی در قالب 8 مخزن جدید در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هدف از احداث مخازن جدید در پایانه گاز عسلویه افزایش ظرفیت ذخیره سازی و صادرات میعانات گازی تولید شده از فازهای جدید پارس جنوبی است، گفت: علاوه بر این، برای این مخازن سیستمهای اندازه گیری، آزمایشگاه و سیستمهای ایمنی و آتش نشانی در نظر گرفته شده است.
وی با یادآوری اینکه به طور کلی در پایانه نفتی خارک از لحاظ ذخیره سازی دارای استاندارد بالای جهانی است، چرا که هر پایانه باید برای ۱۵ روز ذخیره سازی نفت خام داشته باشد، اظهارداشت: با افزایش صادرات نفت خام ایران به ۲.۵ میلیون بشکه در روز این میزان ذخیره سازی ایجاد شده است که با برنامه وزارت نفت برای افزایش صادرات میزان ذخیره سازی را افزایش دهیم.
موسوی با بیان این که در پایانه گاز عسلویه با راه اندازی طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی، ظرفیت های ساحلی و فراساحلی بیشتری برای افزایش صادرات در دست ایجاد است، افزود: راه اندازی سومین گوی شناور در اولویت های توسعه این پایانه گاز قرار دارد و پیش بینی می شود با بهره برداری از طرح توسعه فاز ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی و از سال آینده فاز ۱۹ پارس جنوبی، حجم صادرات میعانات گازی ایران با افزایش روبرو شود.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به ثبت رکورد جدید برای صادرات میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی، تاکید کرد: در طول چند ماه گذشته تاکنون در برخی از روزها به طور همزمان دو فروند کشتی به طور همزمان اقدام به بارگیری و صادرات میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی کرده اند.
وی با بیان اینکه با توجه به برنامه وزارت نفت و ساخت مجتمع پالایشگاهی سیراف در آینده به جای میعانات گازی محصولات نفتی این پالایشگاهها بارگیری و صادر خواهد شد، خاطرنشان کرد: هم اکنون ظرفیت سازی به منظور افزایش ظرفیت صادرات انواع محصولات نفتی و یا میعانات گازی در پایانه گاز عسلویه در دست انجام است.
موسوی با تاکید بر آمادگی شرکت پایانههای نفتی ایران برای افزایش صادرات میعانات گازی همزمان با راهاندازی فازهای پارس جنوبی، تاکید کرد: هماکنون امکان پهلوگیری و بارگیری دو کشتی به صورت همزمان در پایانه صادراتی این شرکت در عسلویه فراهم شده است، ضمن آنکه میعانات گازی تولیدی فاز ١٢ پارس جنوبی از طریق گوی شناور مستقر در منطقه پارس دو کنگان بارگیری و صادر میشود.
به گزارش مهر، مهرماه امسال ١٤ میلیون و ٧٢٥ هزار و ٤٦٩ بشکه میعانات گازی از طریق سه گوی شناور (SPM) بارگیری شده که این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال ٨٠ درصد افزایش داشته است.
میزان بارگیری میعانات گازی در مهرماه سال گذشته 8 میلیون و ١٢٣ هزار و ١٨٤ بشکه بوده که با بهرهبرداری از فاز ١٢ پارس جنوبی ظرفیت تولید و صادرات میعانات گازی کشور در سالجاری به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
از سوی دیگر، میزان بارگیری میعانات گازی در ٦ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ١٦ درصد افزایش داشته به طوری که در ٦ ماهه اول امسال ٧٣ میلیون و ٨٢١ هزار و ٥٦٥ بشکه میعانات گازی تولیدی فازهای پارس جنوبی بارگیری و روانه بازار جهانی شده است.
تا پایان مهرماه سال جاری پهلوگیری و بارگیری یکهزار و ٨٠٧ فروند کشتی نفتکش در پایانه گازی عسلویه انجام شده است. البته با وجود شرایط نامساعد جوی که پهلوگیری کشتیهای نفتکش را با مشکل روبرو میکند، در مهرماه امسال بارگیری ١٧ کشتی نفتکش انجام شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر