این چندمین بار است رهبر معظم انقلاب نسبت به اجرای اقتصاد مقاومتی گلایه دارند و ستادی برای آن تعیین کردند و اکنون هم که ستاد راهبردی به ستاد فرماندهی تغییر نام داده است، تعداد تذکرات رهبر انقلاب نشاندهنده کندی اجرای این سیاست راهبردی است و در نگاه اول به نظر میرسد دولت به اجرای آن اهتمام لازم را ندارد.
در موضوع اجرای اقتصاد مقاومتی دو محور اساسی داریم. یک بحث ایده است که همان اقتصاد مقاومتی است و بحث دوم ذینفعان وموثران هستند. این ذینفعان فهمشان یا عدم فهم صحیح شان در این مسیر اثرگذار است؛ بخش بزرگی از ذینفعان مدیران هستند و اینجاست که موضوع مدیریت واقتصاد مقاومتی مطرح میشود.
دراین راستا اگر مدیران جامعه به این نتیجه نرسند که یک ایده درست است و به آن باور نداشته باشند، عملا فرآیند مورد انتظار محقق نمیشود. به عنوان مثال چرا با قاچاق نمیتوان مبارزه کرد؟ چرا اصل44 قانون اساسی پیاده نمیشود؟ چرا با فساد اقتصادی و اختلاس و رشوه نمیتوان مبارزه کرد؟ مباحثی که همه قبول دارند بحث درستی است و از نظر فکری هم یقین دارند مثل سیگار کشیدن برای جسم مضر است اما چون به آن باور ندارند، این مبارزه عملی نمیشود.
لذا باید مدیریت اجرای اقتصاد مقاومتی را اصلاح کرد تا این برنامه به سرنوشت مباحثی مثل اصل 44 و مبارزه با فساد دچار نشود.
از سوی دیگر افرادی در لایههای مختلف اجرایی حضور دارند که نمیگذارند اقتصاد مقاومتی اجرایی شود، به این دلیل که منافعشان به خطر میافتد. این افراد در لایههای جریانات سیاسی، حزبی، بنگاههای خصوصی و شبهدولتی حضور دارند و مانع پیشرفت اقتصاد مقاومتی در بخشهای مختلف هستند.
در کنار این، اکنون برخی مقامات اجرایی به اقتصاد مقاومتی بهعنوان حاشیه وظایف خود نگاه میکنند. اما اگر میخواهیم این برنامه، سریع و جدی اجرایی شود، باید از مدیرانی استفاده کنیم که به مدیریت بسیجی و جهادی تسلط و از آن مهمتر باور دارند. اگر این مدیران در ستاد فرماندهی جدید اقتصاد مقاومتی به کارگرفته شوند میتوان به اجرای سریع و مطلوب این برنامه مهم امیدوار بود.
دکتر یحیی آلاسحاق - عضو اتاق بازرگانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد