سید محمدعلی خطیبی در تشریح مهمترین تحولات بازار نفت با بیان اینکه پس از پایان نشست ۱۶۸ اوپک شیب کاهش قیمت جهانی نفت تندتر شده است، گفت: عدم تعیین سقف تولید نفت اوپک و گنجاندن بندی در بیانیه پایانی این نشست، از مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت طلای سیاه پس از جلسه ۱۶۸ اوپک بوده است.
نماینده سابق ایران در اوپک با اعلام اینکه در طول چند سال گذشته همواره سقفی برای تعیین اوپک تعیین شده بود، تصریح کرد: در آخرین تصمیمگیری سقف تولید روزانه ۳۰ میلیون بشکه ای برای کشورهای اوپک تعیین شده بود که در پایان نشست ۱۶۸، کشورهای عضو این سازمان حتی بر روی سقف ۳۰ میلیون بشکه ای هم به توافق نرسیده اند.
مدیر سابق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه اوپک متعهد به تامین ثبات بازار نفت در کوتاه مدت و میان مدت است، اظهار داشت: در طول فعالیت ۵۵ ساله اوپک، همواره مهمترین سیاست این سازمان تامین ثبات بازار نفت در کوتاه مدت و بلندمدت بوده است.
وی با بیان اینکه در پایان نشست ۱۶۸ اوپک بندی در بیانیه پایانی گنجانده شد که براساس آن، اعضای اوپک تاکید کرده اند که متعهد به تامین ثبات بازار در بلندمدت هستند، تاکید کرد: به عبارت دیگر، در این بند نامی از تامین ثبات بازار در کوتاه و میان مدت برده نشده که این مهمترین علامت به بازار برای کاهش بیشتر قیمتهای نفت در طول دو هفته گذشته تاکنون بوده است.
خطیبی در گفتگو با مهر با یادآوری اینکه با گنجاندن این بند جنجالی در بیانیه پایانی نشست ۱۶۸ اوپک به نظر میرسد استراتژیهای کلان و ۵۵ ساله این سازمان دستخوش تغییرات گسترده ای شده است، توضیح داد: در حالی که در طول ۵۵ سال گذشته استراتژی اعضای اوپک تامین ثبات بازار نفت در کوتاه مدت و میان مدت بوده است اما به یکباره در پایان نشست ۱۶۸ اوپک این استراتژی از کوتاه مدت به بلندمدت تغییر پیدا کرده است.
نماینده سابق ایران در اوپک در ادامه با بیان اینکه بررسی تحولات چند هفته اخیر بازار نفت نشان می دهد این بازار به نوعی ترمز بریده است، تاکید کرد: قیمت نفت خام در طول دو سال گذشته از بشکهای ۱۱۰ تا ۱۱۵ دلار هم اکنون به بشکه ای کمتر از ۳۵ دلار کاهش یافته و این زنگ خطر را برای تمامی کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت به صدا درآورده است.
مدیر سابق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ضرورت همگرایی و مذاکرات بیشتر بین اعضای اوپک و نانو اوپک، گفت: باید تحرک بیشتری بین اعضای اوپک اتفاق بیفتد، زیرا در حال حاضر به جز کشور ونزوئلا تقریبا اکثر کشورهای عضو اوپک غیرفعال هستند و تحرکی برای بهبودی وضعیت بازار نفت نشان نمی دهند.
این کارشناس بازار نفت از افزایش عرضه نفت مازاد و افزایش ذخیره سازی نفت در کشورهای صنعتی و مصرف کننده به عنوان تهدید بازار نفت یادکرد و افزود: هم اکنون ذخیره سازی نفت خام در اکثر کشورها در سطوح بسیار بالایی قرار دارد که افزایش آمار ذخیره سازی نفت منجر به کاهش قیمت طلای سیاه در بازار خواهد شد.
خطیبی در پایان با بیان اینکه براساس پیش بینی موسسات بینالمللی این احتمال وجود دارد که قیمت نفت به بشکهای ۲۰ تا ۲۵ دلار کاهش یابد، خاطرنشان کرد: اعضای اوپک باید با هماهنگی و همگرایی بیشتر مانع کاهش بیشتر قیمت طلای سیاه در بازار شوند، زیرا کاهش بیشتر قیمتها، امنیت عرضه در بلندمدت را تهدید می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب