مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان:

ثبت مقصد گردشگری، راهی برای مقابله با سیستان و بلوچستان‌هراسی

چگونه بـا جیب‌های خالی سفـر کنیم؟

در ماه بهمن قرار داریم و اغلب خانواده‌های ایرانی کم‌کم دارند خود را برای استقبال از بهار آماده می‌کنند. برای خیلی از آنها تعطیلات نوروز یکی از بهترین فرصت‌ها برای سفر است. با این حال ولی منابع مالی اقشار متوسط و پایین جامعه معمولا در بازار و خریدهای شب عید خالی می‌شود و هزینه چندانی برای خرج سفر کردن باقی نمی‌ماند.
کد خبر: ۸۷۷۵۹۲
چگونه بـا جیب‌های خالی سفـر کنیم؟

در همین حال برای بیشتر خانواده‌ها، این ایام تنها زمان ممکن برای سفر رفتن است. با تمام این اوصاف تنها یک گزینه روی میز می‌ماند و آن هم این است که افراد بتوانند با کمترین هزینه ممکن سفر کنند. در ادامه برای سفرهای ارزان‌تر راهکارهایی ارائه شده است. یادتان باشد هر چه ارزان‌تر باشد، احتمالا بیشتر می‌توانید سفر بروید. به جای یک بار مثلا دو، سه یا چندبار در سال. این توصیه‌ها ساده، اما کاربردی‌اند، در عین حال امتحانشان را هم پس داده‌اند.

سفر طولانی نروید

درست است که عید 14 روز دارد و طولانی شدن تعطیلات آدم را کسل می‌کند، اما مطمئن باشید حتی یک مسافرت کوتاه یکی دو روزه می‌تواند روحیه شما و فرزندان‌تان را بسیار شاد و برای ماه‌ها کار و فعالیت
آماده‌تر کند. می‌توان اتاقی را برای یک شب در یکی از شهر‌های توریستی یا زیارتی رزرو کرده و برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها با اتوبوس یا قطار مسافرت کرد. یک یا دو مورد از دیدنی‌های شهر را انتخاب کرده و از آن بازدید کنید. مدتی را به استراحت و گشت و گذار در فضای هتل اختصاص دهید. دور شدن از فضای روزمره زندگی حتی برای همین چند ساعت تاثیر زیادی بر روحیه و نشاط مسافران خواهد گذاشت.

برنامه‌ریزی را فراموش نکنید

بعد از انتخاب مقصد مورد نظر خود برای سفر باید هزینه‌های سفر را ارزیابی و برای آن برنامه‌ریزی کنید. باید ببینید چقدر پول دارید و چقدر می‌توانید برای این سفر کنار بگذارید. تا حد ممکن هزینه‌های اضافی را حذف کنید. برای اقامت، خورد و خوراک و هزینه‌های پیش‌بینی نشده مبلغی را در نظر بگیرید.

سعی کنید تا حد امکان از این هزینه‌ها کم کنید. برای مثال تهیه یک چادر مسافرتی مناسب و باکیفیت، اگر چه ممکن است گران به نظر آید، ولی با صرفه‌جویی در هزینه محل اقامت خیلی زود هزینه شما را جبران خواهد کرد. ضمن این که اقامت در چادر و در طبیعت، برای بسیاری لذتبخش‌تر از ماندن در زیر سقف هتل‌ها و ویلا‌های گرانقیمت است، اگر هوا خوب است از این تجربه لذت ببرید، اما در صورت نامساعد بودن هوا در خیلی جاها می‌توانید در منازل اهالی محل اقامت کنید، با آنها دمخور شوید و از مصاحبت با آنها، آداب و رسوم و غذاهای محلی آنها لذت ببرید. برنامه آشپزی را قبل از سفر تدارک ببینید. با به همراه داشتن مواد اولیه یا خرید آنها در محل خواهید توانست از غذایی سالم و ارزان استفاده کنید.

از همه لحظات سفر لذت ببرید

درصد قابل توجهی از دیدنی‌ها و لذت سفر در طول سفر اتفاق می‌افتد، نه در مقصد. به عبارت دیگر سفر از همان زمانی شروع می‌شود که از منزل به قصد مسافرت خارج می‌شوید. برای لذت بردن از سفر به انتظار رسیدن به مقصد نباشید.

در طول سفر می‌توانید اطلاعات مختلفی را جمع‌آوری کنید. همان اطلاعاتی که باعث می‌شود شما و فرزندان‌تان در پایان سفر پخته‌تر و باتجربه‌تر به نظر برسید. حال فرصتی دست داده در مورد مسائل مختلف با فرزندان‌تان صحبت کنید و بیشتر با آنها وقت بگذرانید.

اگر در طبیعت هستید حرکات حشرات و پرندگان را زیر نظر بگیرید و با کودکانتان از آنها عکس و تصویر تهیه کنید. با آنها درباره نحوه مراقبت از محیط زیست و حیات وحش، آداب و رسوم مردم محلی و هر چه می‌توانید صحبت کنید. خواهید دید چقدر روابط شما صمیمی‌تر خواهد شد. اگر این نوع مسافرت را نمی‌پسندید و دوست دارید در مسافرت آب از آب تکان نخورد و ترجیح می‌دهید در هتل اقامت کنید، یک سفر یکروزه می‌تواند برای شما مناسب باشد.

گروهی سفر کنید

همراه خانواده به سفر بروید. به این ترتیب، هم هزینه‌ها سرشکن می‌شود و هم می‌توانید بیشتر خوش بگذرانید. وقتی برای یک خانواده چهار نفره دنبال جا می‌گردید، مجبورید یک خانه دربست، اجاره کنید در حالی که می‌توانید در همان خانه دربست 8، 9 نفر اقامت کنید. بنابراین هزینه‌های سفرتان کمتر می‌شود. هزینه حمل و نقل هم به همین شکل کمتر خواهد بود. از این گذشته این سفر فامیلی بخشی از دید و بازدیدهای عیدتان را حذف می‌کند چون شما با جماعتی که قرار بوده یک شب به عید دیدنی‌شان بروید، به سفر رفته اید و این یعنی وقتی برگشتید دیگر خبری از عیددیدنی و هزینه‌های گزاف آن نیست؛ این یعنی با یک تیر دو نشان زدن.

ضمیمه چمدان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها