به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمد صالح الساده وزیر نفت قطر گفت: وزیران نفت عربستان، قطر، روسیه و ونزوئلا در نشستی مشترک که امروز در دوحه برگزار شد، توافق کردند که در صورت موافقت دیگر تولید کنندگان مهم نفت خام، میزان تولید این کالای مهم راهبردی در سطح ماه ژانویه (دی/بهمن) باقی بماند.
این نشست با حضور وزیران نفت عربستان، روسیه، ونزوئلا و قطر پشت درهای بسته در دوحه برگزار شد.
تصمیم کاهش تولید که در نشست چهارجانبه دوحه با هدف چاره اندیشی در قبال افزایش عرضه جهانی اتخاذ شد، مشروط به توافق دیگر تولید کنندگان مهم نفتی از جمله ایران خواهد بود.
نشست امروز وزیران نفت عربستان، روسیه، قطر و ونزوئلا بلندپایه ترین نشست طی ماه های گذشته است که با هدف تصمیم گیری درباره مهار سیر نزولی قیمت نفت برگزار می شود.
علی النعیمی، وزیر نفت عربستان اعلام کرد که نگه داشتن میزان تولید در سطح ماه ژانویه کفایت می کند و گام های بعدی برای تثبیت بازار در ماه های آتی اتخاذ خواهد شد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که دیگر تولید کنندگان نفت نیز این پیشنهاد را بپذیرند.
«ائولوخیو دل پینو» وزیر نفت ونزوئلا نیز از ادامه مذاکرات مربوط به کاهش میزان تولید با ایران و عراق در روز چهارشنبه خبر داد.
نشست دوحه در حالی برگزار می شود که بهای جهانی نفت خام طی بیش از 18 ماه گذشته روز به کاهش داشته و برای نخستین بار طی بیش از یک دهه گذشته به زیر بشکه ای 30 دلار رسید.
«امانول ایبه کاچیکو» وزیر نفت نیجریه اخیرا در گفت و گو با رویترز از اجماع نظر در زمینه تصمیم گیری برای مهار روند کاهش قیمت میان اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) خبر داد.
ونزوئلا بیشترین خسارت را از کاهش بهای نفت خام داشته و نفت زیر بشکه ای 30 دلار توازن بودجه روسیه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
اقتصاد عربستان نیز به شدت در نتیجه روند کاهشی بهای نفت آسیب دیده است. این کشور در سال میلادی گذشته کسری بودجه 98 میلیارد دلاری را تجربه کرد.
همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش داد: الساده که ریاست اوپک را بر عهده دارد نشست امروز دوحه را موفقیت آمیز خواند و هدف از تصمیم اتخاذ شده را تثبیت بازار نفت عنوان کرد.
وی اضافه کرد: وزرای شرکت کننده در این نشست وضعیت بازار نفت و چشم انداز عرضه و تقاضای این کالا را مورد بررسی قرار دادند.
به دنبال اعلام این خبر، بهای شاخص نفت خام برنت اروپا در بازار لندن 81 سنت افزایش یافت و به بشکه ای 34 دلار و 20 سنت رسید.
بهای نفت خام تحت تاثیر افزایش عرضه، کاهش تقاضا و نگرانی درباره چشم انداز اقتصاد جهانی از ژوئن 2014 (خرداد 1393) حدود 70 درصد کاهش داشته است.
بازگشت ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم نفت خام به بازارهای جهانی پس از رفع تحریم های بین المللی نیز بر روند کاهشی نفت بی تاثیر نبوده است.
وزیر انرژی قطر اعلام کرد که تولیدکنندگان عضو و غیر عضو اوپک قرار است گفت و گوهای فشرده خود را در ارتباط با میزان تولید نفت به زودی آغاز کنند.
تاکنون سازمان 13 عضوی اوپک از کاهش تولید خود در رقابت با تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا امتناع کرده است.
عربستان که پیش از این با افزایش تولید نفت تلاش داشت ایران و روسیه را در کسب درآمد از نفت تحت فشار بگذارد اما در نهایت پس از اینکه خود و همسایگان عربش با کمبود بودجه ارزی و همچنین کسری بودجه مواجه شدند و افزایش قیمت فراورده های نفتی در داخل کشور نیز نتوانست معضل مالی آنها را حل کند، به ناچار درصدد تجدید نظر در میزان تولید نفت با هدف به تعادل رساندن قیمت آن در سطح بازارهای بین المللی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد