
این دسته از مدیران، شاید در یک سیستم معیوب با این راهبرد تا حدودی به اهداف شخصیشان هم برسند، اما بیتردید، دوره رکود و رخوتی را در مقطع و زمان مسئولیت خود بهجا خواهند گذاشت و آثار و نام نیکی از آنها به یادگار نخواهد ماند.
متاسفانه این روزها شاهد گسترش ساحلهای امن مدیریتی و افزایش مدیران ساحلی هستیم. این اتفاق باعث شده تا مدیران و مسئولانی که با انگیزه و تخصص خود در جهت ارتقای کیفی حوزه تحت مدیریتشان دست به تغییر و تحولات میزنند، بیشتر مورد هجوم و نقد قرار بگیرند.
این مقدمه، درآمدی برای بررسی وضعیت فعلی سازمان صداوسیماست؛ سازمانی که این روزها اخبار و حواشی گوناگونی درباره آن در رسانههای مختلف منتشر میشود؛ از مشکلات مالی و هزینهها گرفته تا عکسها و حواشیای که درباره اشخاص و افراد منسوب به این سازمان در سایتها و مطبوعات و شبکههای اجتماعی و موبایلی دیده میشود.
فارغ از اشکالات و نقدهایی که طبعا بر بخشی از عملکرد این رسانه بویژه در حوزه کیفی تولیدات وارد است و مسئولان آن نیز باید، درصدد رفع آن برآیند، تأملی در انتقادات و حواشی طرح شده، نشان میدهد که حجم عمدهای از این مطالب، بهجای نقد سازنده و راهگشا برای طرح موضوعات و نقایص اصلی رسانه، واکنشی جریانساز در مقابل تغییر و تحولات ایجاد شده در دوره ریاست دکتر محمد سرافراز و نوع مدیریت اوست.
با نگاهی به اقدامات رؤسای پیشین این سازمان متوجه میشویم که همواره آغاز و پایان دورههای ریاست این رسانه با افزایش نقدها و مطالب حاشیهای همراه بوده که تا حدودی طبیعی بهنظر میرسد، اما در هیچیک از دورههای گذشته، نوع نقدها و دستاویز قرار دادن حاشیهها برای هجوم به عملکرد کلی این رسانه، تا این اندازه نبوده است.
تأمل در مطالب طرح شده و حاشیهسازیها، ما را به خط سیری میرساند که بیشتر، مدیریت سازمان را نشانه گرفته است اما چرایی این مطلب را باید در نوع مدیریت و عملکرد رئیس رسانه ملی جستوجو کرد؛ مدیریتی که با رویکردی تحولی و با شعار چابکسازی رسانه، دست به اقداماتی در جهت تعدیل و ادغام برخی از معاونتها و حوزههای موازی با هدف صرفهجویی و بهرهوری افزونتر زد.
ویژگی دیگری که در شیوه مدیریتی سرافراز دیده میشود، رصد مطالب، نقدها و حتی حواشی طرح شده درباره صداوسیما در دیگر رسانهها و پاسخگویی به آنهاست. این راهبرد نیز از ویژگیهای مدیریتی مسئولان پاسخگوست که ریشه در رویکرد شفافسازی و احترام به مخاطب دارد.
در مجموع، هجمهها و حواشی این روزها علیه سازمان صداوسیما، برخاسته از جریانی است که مدیران محافظهکار و باجدهنده را میپسندد و بهطور طبیعی در مقابل هر تغییر و تحول بنیادین و هر مدیر و مسئولی که اهل باج دادن و عقبنشینی نباشد، میایستد.
بدیهی است ثبات و شجاعت رسانه و مدیران آن در حفظ و حراست از استقلال به مذاق برخی خوش نیاید و هر وسیله و ابزاری را برای تخریب رسانه و مسئولان آن دستاویز خود قرار دهند.
محمدرضا سالاریان - پژوهشگر رسانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»:
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد