به گزارش جام جم آنلاین، محمدولی روزبهان با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای هنوز به شکل رسمی اعلام نشده است، اظهارداشت: کمیسیونهای مربوطه نرخ را تعیین و تصویب کردهاند و به احتمال زیاد در هفته آینده شورای اقتصاد قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای را اعلام خواهد کرد.
وی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه نرخ خرید تضمینی ۵۰ درصد افزایش یابد، افزود: قطعا دولت در فکر اینکه قیمت افزایش پیدا کند، هست، ضمن اینکه نرخ چای نیز مانند سایر محصولات کشاورزی، با توجه به هزینههای مربوطه و تورم تعیین میشود.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای سال قبل ۲۱ درصد، سال ماقبل آن ۵۰ درصد و ۳ سال قبل ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد، گفت: نرخ خرید تضمینی این محصول در سه سال بیش از ۱۲۰ درصد رشد پیدا کرده است.
روزبهان، موارد مطرح شده مبنی بر اینکه حدود ۴۰ درصد باغات چای رها شدهاند و مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرند، را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: طی دو تا سه سال اخیر اقدامات خوبی برای بازگرداندن باغات رها شده به چرخه تولید انجام گرفته و طبیعی است، نمیتوان در یک سال فاصلهای را تا شرایط ایدهآل وجود دارد، از میان برداشت.
وی با بیان اینکه در انتهای سال ۹۳؛ ۳ هزار هکتار از باغات چای به عرصه تولید و بهرهبرداری بازگشتند، افزود: پیشبینی ما این است که در انتهای سال ۹۴ و ابتدای سال ۹۵ نیز حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ هکتار دیگر از باغات مجددا وارد چرخه تولید شدهاند. روزبهان ادامه داد: این مسائل نشاندهنده میدهد صنعت چای مورد توجه ما است.
رئیس سازمان چای با بیان اینکه در راستای حمایت از تولید، دولت صندوق حمایت از صنعت چای کشور را با حدود ۳۴ میلیارد تومان سرمایه، تشکیل داده است، گفت: این صندوق بدون آنکه کشاورزان یک ریال پول در آن قرار دهند، تشکیل شده، ضمن اینکه در حال حاضر هر کشاورز در این صندوق ۸۰۰ هزارتومان سرمایه دارد و کل این پول را دولت پرداخت کرده است.
روزبهان افزود: دولت همین میزان پول هم را روی سرمایه اولیه چایکاران قرار میدهد و به ازای هر هکتار یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان وام بدون رعایت تشریفات اداری و با بهره ۴ درصد به کشاورزان پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه در سالجاری کشاورزان تاکنون حدود ۹ میلیارد تومان از این وام بهرهمند شدهاند، اظهارداشت: این وام برای هزینههای جاری چایکاران و نوعی مساعده است، همچنین کارخانهداران نیز از این وام برای تامین هزینههای خود استفاده میکنند.
رئیس سازمان چای اضافه کرد: سال گذشته حمایتهای دولت موجب شد برای اولین بار در طی سالیان اخیر، شاهد این باشیم که چای تولیدی سال ۹۴؛ در بهمنماه به فروش رفته بود جز برخی کارخانجات که مقداری از محصول را برای پایان سال و عید نگه داشته بودند.
روزبهان با بیان اینکه در سال قبل چایکاران کشور با افزایش درآمد خوبی مواجه بودند، گفت: تولید محصول ۳۳ درصد و درآمد آنان حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر