به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پرس تی وی، بنا بر نظرسنجی مشترک خبرگزاری رویترز و موسسه ایپسوس، دلیل اصلی انتخاب هر کدام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا و هواداری از او، ممانعت از پیروزی نامزد رقیب است.
حدود نیمی از رای دهندگان امریکایی که یا از طرفداران هیلاری کلینتونِ دموکرات هستند یا از دونالد ترامپِ جمهوریخواه حمایت میکنند، گفتهاند بیشتر تلاش آنان بر این مساله متمرکز است که طرف دیگر به پیروزی نرسد.
لری ساباتو، رئیس مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا گفت نتایج این نظرسنجی نشانگر عمیقتر شدن شکاف ایدئولوژیک در امریکا، جایی که مردم روز به روز بیشتر از حزب مخالف میترسند، است. احساسی که با وجود رقابت احتمالی بین سرمایهدار بزرگ امریکا و بانوی اول پیشین (کلینتون) این کشور شدیدتر میشود.
ترامپ هوادارانی پرشور و مخالفانی تند و تیز برای پیشنهادات افراطی خود از جمله ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک امریکا دارد.
کلینتون، وزیر خارجۀ سابق امریکا نظر رای دهندگان را با تداوم سیاستهای باراک اوباما، رئیس جمهور کنونی امریکا جلب کرده است. این مساله منجر به پیشتازی قطعی او در رقابت نامزدهای دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری شده است، اما در عین حال مخالفانی سرسخت در میان کسانی که از «عدم پیشرفت» در زمان ریاست جمهوری اوباما سرخورده شدهاند، پیدا کرده است.
در این نظرسنجی از رای دهندگان دربارۀ انگیزه ابتدایی آنان در حمایت از ترامپ یا کلینتون در انتخابات سراسری 8 نوامبر (17 آبان) سوال شد.
حدود 47 درصد هواداران ترامپ گفتند دلیل حمایتشان از وی این است که نمیخواهند کلینتون پیروز این میدان باشد. 43 درصد دیگر نیز اعلام کردند رویکرد سیاسی ترامپ، انگیزۀ اصلی آنان برای حمایت از اوست و 6 درصد نیز علاقمندی شخصی به ترامپ را عامل انتخاب او دانستند.
پاسخهای مشابهی نیز در میان طرفداران کلینتون دیده شد.
حدود 46 درصد آنان اظهار داشتند علت انتخاب کلینتون آن است که نمیخواهند شاهد ریاست جمهوری ترامپ باشند. 40 درصد دیگر اظهار داشتند با موضعگیریهای سیاسی وی موافقند و 11 درصد نیز علاقه شخصی به کلینتون را عامل حمایت از او اعلام کردند.
این نظرسنجی که از 29 آوریل تا 5 می (10 تا 16 اردیبهشت) برگزار شد، 469 نفر از طرفداران ترامپ و 599 نفر از هواداران کلینتون را در بر میگرفت.
گفتنی است نظرات رای دهندگان ممکن است طی چندماه آینده تغییر کند. تبلیغات چند میلیون دلاری نامزدها و برگزاری مناظرههای متعدد بر رویکرد رای دهندگان تاثیر خواهد گذاشت.
انتخابات سراسری ریاست جمهوری امریکا روز ۸ نوامبر 2016 (18 آبان 1395) برگزار و جانشین باراک اوباما، رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده تعیین خواهد شد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد