سبقت دختران از پسران در مصرف قلیان

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: نگرانی وزارت بهداشت از تنباکوهای معطر جدی است، بیش از 80 درصد این تنباکوها حاوی مواد شمیایی سرطان زا مثل بنزن و حلالهای آروماتیک هستند و اخیرا مواد روانگردان هم به به آن اضافه می‌کنند.
کد خبر: ۹۰۷۲۴۰
سبقت دختران از پسران در مصرف قلیان

به گزارش جام جم آنلاین،خسرو صادق نیت با حضور در نشست دو هفتگی سخنگوی وزارت بهداشت در اولین روز هفته مبارزه با دخانیات نسبت به افزایش مصرف قلیان در بین جوانان به خصوص دختران جوان و مواد شیمیایی و سرطان زای موجود در تنباکوی این قلیان ها هشدار داد.


رشد فزاینده مصرف قلیان در ایران/سبقت دختران از پسران
وی گفت: گر چه در سالهای اخیر مصرف سیگار در کشور رشد نداشته است اما مصرف قلیان در یک دهه اخیر رشد بسیار فزاینده‌ای داشته است و این و رشد مصرف این ماده خطرناک در سالهای اخیر از دختران بسیاد شدیدتر از پسران بوده است.
صادق نیت افزود: فریبی که در این زمینه وجود دارد بی ضرر یا کم ضرر اعلام کردن، تنباکوهای معطر است در حالی که مطالعات در این زمینه بسیار نگران کننده است و بیش از 80 درصد این تنباکوها حاوی مواد شیمیایی مانند حلالهای آروماتیک است، بنزن نیز به وفور در این تنباکوها دیده می شود در سرطان زا بودن بنزن هیچ شکی وجود ندارد.
وی گفت: مطالعات معتبر در جهان نشان می دهد که مصرف بنزن طی 3 تا 5 سال فرد را دچار سرطان می کند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: نگرانی وقتی شدیدتر می شود که در بسیاری از مراکز عرضه قلیان به خصوص مراکز غیر مجاز مواد روانگردان نیز به تنباکوها اضافه می کنند.
وی گفت: برخی به اشتباه تصور می کنند که چون دود قلیان از آب رد می شود، سموم آن گرفته می شود، این تصور کاملا اشتباه است، آب فقط دود قلیان را خنک می کند و عملا دود و مواد سمی قلیان را به اعماق ریه و سلولهای بدن می کشاند.

هر بار قلیان معادل 50 تا 100 نخ سیگار
صادق نیت افزود: هر بار مصرف قلیان معادل 50 تا 100 نخ سیگار است و حتی کسی که کنار فرد قلیانی نشسته است معادل نصف پاکت سیگار دود و مواد خطرناک استنشاق می کند.

خردسالان قربانی قلیان
وی گفت: حتی بچه های کوچک وخردسالانی که در محیط مصرف قلیان جست و خیر می کنند، دود دست سوم را از در و دیوار و فرش دریافت می کنند و آینده تلخی در انتظار آنان است.
صادق نیت گفت: هفته سلامت از فردا سه شنبه چهارم خرداد شروع می شود و تا دوشنبه هفته آینده که روز جهانی مبارزه با دخانیات است، ادامه دارد و اسامی روزهای این هفته نیز به ترتیب عبارتند از جوانان علیه قلیان، قانون علیه قلیان، آموزه های دینی علیه قلیان، اماکن عمومی عاری از قلیان، خانواده علیه قلیان و هشدار بیشتر بر روی بسته های مواد دخانی.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها