به گزارش جام جم آنلاین، سوئد برای چای مالیات تعیین کرد و مصرف قهوه را ممنوع نمود، اما این امر از رشد تجارت قهوه و افزایش علاقه مندان به آن کم نکرد، از این رو گوستاو سوم تصمیم گرفت مساله را خود شخصا حل و فصل کند و تنها راه جلوگیری از اعتیاد به قهوه را در ترساندن مردم از پیامدهای آن برای سلامتی یافت.
در آن زمان از لحاظ علمی به اثرات قهوه برای سلامتی انسانها دست نیافته بودند؛ این در حالی است که برخی درباره ویژگی های درمانی آن سخن می گفتند، اما پادشاه سوئد احتمال داد که قهوه اثرات منفی نیز داشته باشد.
وی برای پی بردن به این مساله، دست به عجیب ترین آزمایش زد؛ «گوستاو سوم» حکم اعدام دو برادری که به جنایت خود اعتراف کرده بودند را به حبس ابد تغییر داد، اما همراه با یک شرط عجیب؛ یکی از آنها باید هر روز چای بنوشد و دیگری قهوه؛ پادشاه سوئد بر این باور بود که یکی از دو برادری که به خوردن قهوه محکوم شده بود، زودتر بر اثر مسمومیت خواهد مُرد و اینگونه زندگی اش به پایان خواهد رسید.
اما نتیجه آزمایش برخلاف پیش بینی پادشاه بود؛ کسی که به خوردن قهوه محکوم شده بود، بیشتر از دیگری که می بایست هر روز چای بنوشد، زندگی کرد؛ عجیب آن که هر دو تا هشتاد سالگی عمر کردند، اما پادشاه آن قدر عمر نکرد تا نتایج آزمایش را ببیند، زیرا در سال 1792 ترور شد... این آزمایش هیچ نتایج مهمی در تاریخ در بر نداشت، جز آنکه داستان عجیبی بود؛ به هرحال سوئد امروز در زمره کشورهایی است که بیشترین میزان مصرف قهوه را در جهان دارد.
منبع: العالم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد