الیزه، علیه زندگی و آزادی
«جام‌جم» اعتراضات این روزهای فرانسه را ‌بررسی کرده است

الیزه، علیه زندگی و آزادی

غزه قربانی بده بستان آنکارا

بر قراری رابطه میان ترکیه و رژیم صهیونیستی پس از شش سال قطع رابطه نشان می‌دهد که دولت آنکارا به دلیل اتخاذ شیوه‌های تهاجمی در بحران‌های منطقه بشدت دچار انزوای سیاسی شده است. رابطه آنکارا وتل آویو به دلیل حمله کماندوهای اسرائیلی به کشتی حامل کمک‌های انساندوستانه ترکیه به اهالی غزه قطع شد.
کد خبر: ۹۱۷۶۵۵
غزه قربانی بده بستان آنکارا

هر چند دولت ترکیه برای حفظ اعتبار خود نزد ملت‌های منطقه موضوع عذرخواهی رژیم صهیونیستی را به عنوان دلیل اصلی باز نگری در رابطه خود با اسرائیل تلقی کرده اما این رابطه به زیان ملت فلسطین تمام خواهد شد. یکی از شرایطی که رژیم صهیونیستی برای بر قراری رابطه با آنکارا مطرح کرده، این بود که دولت رجب طیب اردوغان نباید با حماس رابطه داشته باشد. آنکارا برای اقناع افکار عمومی مدعی شده که اسرائیل به آنکارا وعده داده تا محاصره شهر غزه را کاهش دهد اما دلایل موجود نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی به وعده‌های خود در قبال مردم غزه عمل نخواهد کرد.

همسویی آنکارا با سیاست‌های تخریبی عربستان در سوریه، عراق و یمن موجب شده تا دولت رجب طیب اردوغان جایگاه خود را نزد ملت‌های اسلامی از دست بدهد. از سوی دیگر عذرخواهی اردوغان از ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه به دلیل سرنگونی هواپیمای جنگی روسیه در خاک سوریه از ضعف سیاسی دولت آنکارا حکایت دارد. مجموعه رویکرد سیاسی دولت رجب طیب اردوغان در سال‌های اخیر همواره مورد انتقاد نخبگان سیاسی ترکیه قرار داشت تا جایی که احمد داوود اوغلو نخست وزیر سابق ترکیه در اعتراض به این سیاست‌ها از حلقه یاران نزدیک رجب طیب اردوغان خارج شد.

شکست طرح مشترک آمریکا، عربستان، ترکیه و رژیم صهیونیستی برای تغییر شطرنج نظامی و سیاسی سوریه از ضعف سیاسی دولت رجب طیب اردوغان حکایت دارد زیرا دولت آنکارا می‌توانست سیاست بیطرفانه‌تری در رخدادهای سوریه ایفا کند. تقابل سیاسی آنکارا با مسکو وکاهش سطح گردشگران روسیه به ترکیه آسیب‌های جدی بر اقتصاد شکننده آنکارا وارد ساخت که این امر نا رضایتی‌ها را در سطح داخلی گسترش داد.

لذا از نظر دولت رجب طیب اردوغان بازسازی رابطه آنکارا با تل‌آویو ممکن است به بهبود فضای سیاسی ترکیه کمک کند اما این رابطه در حقیقت ثابت می‌کند که دولت ترکیه از مساله فلسطین به عنوان ابزاری برای کسب محبوبیت در جهان عرب استفاده می‌کند. اکنون مردم فلسطین بویژه اهالی غزه احساس می‌کنند که قربانی بده بستان‌های منطقه‌ای قرار گرفته‌اند و تقابل شکلی و ظاهری آنکارا و تل‌آویو سرابی بیش نیست. دلبستگی مقطعی رهبران حماس به کمک‌های سیاسی وحمایت‌های لفظی آنکارا از مبارزات مردم فلسطین نا امیدی اهالی غزه را در پی خواهد داشت؛ زیرا ملت فلسطین دوستان و دشمنان واقعی خود را در این مدت بخوبی شناخته‌اند.

حسن هانی‌زاده

کارشناس مسائل غرب آسیا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها