یادداشت دکتر علی عسکری در هفته نامه صدا و سیما؛

نقش راهبردی رسانه‌های عمومی در مواجهه با بحران‌های فراگیر ملی

ورزش و توسعه

در تبیین و کالبدشکافی مقوله توسعه به شاخص‌های متعددی استناد می‌شود که یکی از آنها ورزش و میزان موفقیت کشورها در رقابت‌های بین‌المللی بویژه مسابقات المپیک است.
کد خبر: ۹۲۳۶۹۹
ورزش و توسعه

با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری مسابقات المپیک ریو و نظر به برگزاری نشست مشترک دست‌اندرکاران وزارت ورزش و جوانان با رسانه ملی بد نیست نگاهی داشته باشیم به نقش و جایگاه موفقیت‌های ورزشی در بحث توسعه.

واقعیت این است که در موضوع توسعه متوازن و همه‌جانبه میزان موفقیت کشورها در رویدادهای بین‌المللی ورزشی بویژه المپیک، شاخص میزان توسعه اجتماعی و فرهنگی کشورها محسوب می‌شود.

برای مثال جمهوری اسلامی ایران در المپیک لندن با کسب 12 مدال از جمله 4 مدال طلا در رتبه هفدهم قرار گرفت که با توجه به حضور نمایندگان ورزشی بیش از 200 کشور در این رویداد مهم، بخوبی می‌توان به اهمیت تلاش قهرمانان ورزش ایران پی برد.

در این المپیک ترکیه در مقام سی و دوم قرار گرفت که با این حساب جمهوری اسلامی ایران در بین 57 کشور اسلامی مقام نخست را کسب کرد که این موفقیت نه تنها بر پرستیژ منطقه‌ای و سیاسی ایران افزود که به اعتقاد تحلیلگران، ریشه‌های چنین موفقیتی را در توسعه فرهنگی و اجتماعی و همین طور توسعه زیرساخت‌های ورزشی و رفاهی در کشور بایستی جست‌وجو کرد، موضوعی که با توجه به کسب سهمیه حضور 9‌نماینده زن در المپیک ریو و همین طور حضور تیم ملی والیبال در این مسابقات در روزهای آینده، نشان می‌دهد توسعه ورزش همچنان از اولویت‌های ایران اسلامی به شمار می‌رود.

از طرفی جمهوری اسلامی ایران به ورزش قهرمانی صرفا از زاویه توسعه مادی آن گونه که برخی کشورهای بلوک شرق سابق می‌نگریستند، نمی‌نگرد بلکه نگاه ایران به ورزش قهرمانی توام با پهلوانی است که بعد اخلاقی و فرهنگی آن بسیار برجسته است.

به این ترتیب می‌توان به اهمیت همکاری مشترک وزارت ورزش و جوانان و رسانه ملی در پوشش رویداد مهم ورزشی المپیک ریو از یک سو و تلاش برای نهادینه کردن ورزش همگانی از سوی دیگر بیشتر پی برد.

در واقع با چنین نگرشی است که دکتر علی‌عسکری، رئیس رسانه ملی از توسعه ورزش به عنوان مولفه قدرت ملی یاد می‌کند و دکتر گودرزی، وزیر ورزش به تلاش قدرت‌های بزرگ برای کسب موفقیت‌ در حوزه ورزش اشاره دارد.

برافراشته شدن پرچم و نواخته شدن سرود ملی و پخش زنده آن از رسانه‌های جهان که میلیون‌ها بیننده به آنها چشم دوخته‌اند، بدون تردید حرکت مهمی است که در سلسله مراتب مولفه‌های قدرت ملی بایستی به آن توجه داشت.

به این ترتیب موفقیت‌های ورزشی نه تنها شاخصی از توسعه به شمار می‌رود که در نگاهی عمیق‌تر مبین و معرف نهادینه شدن فرهنگ توسعه، جامعه‌پذیری ورزش و نشانه‌ای از قدرت ملی است.

دکتر مراد عنادی - مدیرمسئول

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها