به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دویچه وله، روبرت هیمبرگر، رئیس پلیس امور جزایی ایالت بایرن آلمان، روز یکشنبه اطلاعات جدیدی را در ارتباط با کشتار اخیر ۹ نفر در مرکز خرید «المپیا» در شهر مونیخ در اختیار مطبوعات قرار داد.
تهیه سلاح از اینترنت
«داویدعلی. س» مهاجم ۱۸ ساله آلمانی ایرانیتبار که پس از کشتن ۹ قربانی خود را نیز کشت، سلاحاش را از بخشهایی از اینترنت، که در آن مواد مخدر، و کارت شناسایی تقلبی و... خرید و فروش میشوند، تهیه کرده بود.
به گفته روبرت هیمبرگر، رئیس پلیس امور جزایی ایالت بایرن آلمان، سلاح این مهاجم یک «گلوک» مدل ۱۷ بوده است. این سلاح که مدتی ناکارا شده بود، بعدها به طور غیرقانونی دوباره به راه افتاد و نشانی بر آن است که مشخص میکند این سلاح در اسلواکی آزمایش شده است.
گفته میشود مهاجم ایرانی تبار مونیخ با این سلاح روی هم ۵۸ بار شلیک کرده و پوکهها نیز در محل حادثه پیدا شدهاند.
رئیس پلیس امور جزایی ایالت بایرن آلمان میگوید تحقیقات پلیس نشاندهنده آن هستند که این مهاجم به تنهایی عمل کرده و در این حادثه همکاری نداشته است.هنوز مشخص نیست که مهاجم فشنگهای خود را از کجا به دست آورده است.
تعیین محل حادثه از مدتها قبل مشخص بوده است
روبرت هیمبرگر، رئیس پلیس امور جزایی ایالت بایرن آلمان، گفته است که این مهاجم از تابستان سال گذشته میلادی (۲۰۱۵) حمله خود را با دقت کامل برنامهریزی کرده و انتخاب محل تصادفی نبوده است.
«داوید علی.س» مهاجم ۱۸ ساله، سال گذشته نیز سفری به شهر وینندن در ایالت بادن وورتمبرگ آلمان کرده است.
در این شهر در سال ۲۰۰۹ میلادی یک مهاجم ۱۷ ساله در دبیرستانی ۱۲ نفر را کشت و به هنگام فرار سه رهگذر و خود را نیز از پای درآورد.
مهاجم مونیخ عکسهای فراوانی از محل حادثه گرفته بوده و به طور همهجانبه در باره این کشتار تحقیق کرده بود.
انتخاب روز کشتار
«داوید علی.س» روز حمله را نیز به طور تصادفی انتخاب نکرده بود. ۲۲ ژوئیه پنجمین سالروز حمله تروریستی آندرس برینگ برایویک، تروریست راستگرا و خارجیستیز نروژی است.
بعد از ظهر روز جمعه (۳۱ تیر/۲۲ ژوئیه) دو حادثهی تروریستی نروژ را به لرزه درآورد. حادثه نخست در مرکز شهر اسلو به تعدادی از عمارتهای دولتی آسیب رساند و سراسر پایتخت را به آشوب کشاند. در این انفجار دستکم ۷ کشته برجای گذاشت.
این بمب در نزدیکی دفتر «ینز استولتنبرگ»، نخستوزیر نروژ منفجر شد.
حادثه هولناک دوم ساعاتی بعد در جزیره اوتویا در ۴۰ کیلومتری اسلو رخ داد. به گفته ماموران انتظامی نروژ، برینگ برایویک، تروریست راستگرا و خارجیستیز نروژی که مسلح و اونیفورم پلیس را بر تن داشت، به روی ساکنان اردوگاه جوانان آتش گشود و ۷۷ نفر را به قتل رساند.
«داوید علی.س»به دقت در جریان حمله برینگ برایویک بوده است. در کامپیوتر او «مانیفستی» به دست آمده که در آن مراحل آمادگی خود را برای این تهاجم مشخص کرده و این مراحل را بررسی کرده است.
این مهاجم برای آماده کردن خود برای حمله به افراد بیگناه به طور منظم به بازیهای کامپیوتری میپرداخته و این بازیها را که در آنها خشونت و آدمکشی تبلیغ میشوند، به خوبی میشناخته است.
هدف: کشتن هرچه بیشتر انسانها
«داوید علی.س» مهاجم مونیخ برای کشتن هرچه بیشتر انسانها در ماه مه سال جاری یک صفحه فیسبوک با اطلاعات جعلی به راه انداخته بود تا زمینههای لازم را برای جمع آوری قربانیان در محل حادثه مهیا سازد.
او در صفحه فیس بوک خود برای جمع کردن هرچه بیشتر قربانیان به محل حادثه اعلام کرده بود که میخواهد رهگذران را در محل حادثه در رستوران به غذایی کوچک مهمان کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد