یعنی آنچه داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای تروریستی در حال تجربه آن هستند، ناشی از فرآیندهایی است که در این سه سطح اتفاق افتاده است. اگر نگاهی در سطح بینالمللی بیندازیم، مشاهده میکنیم فضای جهانی به اندازهای از این گروهها متنفر است که دیگر هیچ جایی برای حمایت علنی از آنها باقی نمانده است.
در عرصه منطقهای نیز تمام مشکلات و ناامنیها به گروههای تروریستی نسبت داده میشود. در نتیجه اگر در گذشته ممکن بود برخی از ملتهای منطقه بهدلیل مشکلات ناشی از حکومتهای خود وضعیت مناسبی برای پذیرش داعش یا حمایت از آن داشته باشند، هماکنون در منطقه دیگر چنین چیزی وجود ندارد. میتوان گفت در حال حاضر یک اشتراک نظر علیه داعش و گروههای تکفیری در میان تمام ملتهای منطقه بهوجود آمده و در نتیجه داعش حداقل یارگیری را از کشورهای منطقه انجام میدهد. در داخل سوریه هم شاهد انتخابات پارلمانی بودیم که ملاک خوبی برای خشکاندن ریشه گروههای تکفیری و تروریستی در این کشور بود.
در عراق نیز پیروزی گروههای مردمی و ارتش در فلوجه نشاندهنده وضعیت بسیار نامناسب برای فعالیت گروههای تروریستی است.در مجموع میتوان گفت همه شرایط به نفع دولتهای سوریه و عراق و به ضرر گروههای تروریستی پیش میرود. بر همین اساس تغییر نام گفروه تروریستی جبهه النصره در سوریه را میتوان ناشی از همین فشارها دانست.
جعفر قنادباشی
کارشناس تحولات منطقه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب