بنابراین در ایران نیز که مقام معظم رهبری بارها در زمینه حمایت از تولیدکنندگان داخلی تاکید فرمودهاند، بد نیست برای رونق تولید در این صنایع کمی دقیقتر سیاستگذاری کرده و مسیر همواری برای این بخش قابل توجه از اشتغال کشورمان ایجاد کنیم. پیشنیاز رسیدن به این مقصود به ترتیب زیر است:
1. سیاستها بهگونهای باشد تا تقاضا همواره برای تولیدات صنایع کوچک وجود داشته باشد. دلیل اصلی رکود فعلی در بازار کشورمان، کاهش تقاضا است و تحریک تقاضا میتواند موجب رونق تولیدکنندهها و صنایع کوچک شود.
2. محصولات این صنایع به نوعی پیشنیاز تولید صنایع بزرگ است، از این رو لازم است سیاستهای حمایتی دولت نه فقط در بحث ارائه تسهیلات بلکه بهگونهای باشد تا سفارشدهندگان به این صنایع کوچک که عموماً در تأمین نیازهای مالی خود با مشکل مواجه هستند، صورتحسابهایشان را بموقع بپردازند؛ دقیقاً مشکلی که در صنایع قطعهسازی کشورمان وجود دارد.
3. صنایع کوچک معمولاً با استفاده از نیرو و سرمایههای خرد و به صورت سنتی اداره میشوند، بنابراین بد نیست یک بخش مشاورهای و راهنما در وزارت صنعت، معدن و تجارت یا مراکز مربوط دیگر برای راهنمایی سرمایهگذاران این بخش و ارائه راهکارهای مدیریت دایر شود.
4. سازمان بینالمللی کار، بخش ویژهای برای صنایع کوچک ایجاد کرده که در آن مرکز، اطلاعات و مدلهای موفق بسیاری وجود دارد. از این رو با استفاده از ظرفیتهای درونسازمانی و ارتباطاتی که مقامهای مسئول و وزارتخانههای مرتبط با این سازمان دارند، شرایط استفاده از راهکارها و تجارت در این بخش فراهم میشود.
محمدرضا نجفیمنش - عضو اتاق بازرگانی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد