به گزارش جام جم آنلاین از دویچه وله، دولت آلمان در پاسخ به سوال فراکسیون حزب چپ در مجلس فدرال این کشور در باره نقش ترکیه در همکاری با گروههای اسلامی گفته است که آنکارا از سالها پیش با این نوع گروهها همکاری دارد.
در این پاسخ آمده است که نزدیکی فکری و ایدئولوژیک رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه او با گروههایی مانند اخوانالمسلمین در مصر امری پنهانی نیست.
این نزدیکی و همگرایی که بهویژه از سال ۲۰۱۱ به اسلامیزه شدن حیات سیاسی و فرهنگی و رویکرد دیپلماتیک ترکیه منجر شده، زمینه مساعدی برای تبدیل این کشور به میدان عمل گروههای اسلامی در خاورمیانه و نزدیک فراهم کرده است.
در پاسخ دولت آلمان به فراکسیون چپها، از جمله به اقدامات حمایتگرانه ترکیه از گروههای مسلح اسلامی در سوریه و نیز از گروه فلسطینی حماس اشاره میشود. به این ترتیب دولت آلمان به وجود رابطه مستقیم میان رئیس جمهور ترکیه و گروه حماس قائل است.
حماس که حکومت در بخش غزه را در دست دارد از سال ۲۰۰۳ در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا جا گرفته است.
موضعی بیسابقه
به گزارش شبکه سراسری تلویزیون آلمان (ARD)، پاسخ دولت آلمان بر یافتههای سرویس اطلاعات برونمرزی این کشور (BND) است. این پاسخ قرار نیست به صورت علنی منتشر شود، زیرا به گفته معاون حقوقی وزیر کشور آلمان، انتشار علنی آن به خیر و صلاح دولت نیست.
شبکه سراسری تلویزیون آلمان در ادامه گزارش خود میگوید که تا کنون صرفا در بحثها و گفتوگوهای شفاهی به نزدیکی سیاست ترکیه با گروههای خشونتگرای اسلامی اشاره میشد، ولی این اولین بار است که به صورت مکتوب و رسمی چنین موضعی بیان میشود.
همین گزارش میگوید که دولت آلمان در تهیه پاسخ به سوال فراکسیون حزب چپ به ارزیابی وزارت کشور استناد کرده و در این باره با وزارت خارجه مشورتی نکرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد