در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تک شات ، شاید برخی از شما تصمیم دارید یک دستگاه برای پاسخ به ایمیل ها یا بازی کردن خریداری کنید اما بر سر چند راهی انتخاب لپتاپ، رایانههای شخصی، گوشی یا تبلت گیر کرده باشید. برخی از دوستانتان به شما توصیه میکنند که اگر به دنبال کارهای رندرینگ یا بازی هستید رایانههای شخصی را انتخاب کنید. ولی کدامیک بهتر هستند یا کدام یک انتخاب مقرون به صرفه است؟
مشخصات فنی و عملکرد
از قدیم حین بحث مربوط به مقایسهی لپتاپ در برابر دستگاههای رومیزی به جمعبندی قدرت در برابر راحتی میرسیدیم. ولی دیگر این گفته را نمیتوان قبول کرد چون حتی دستگاههای تبلتی نظیر آیپد پرو قادر به ارائهی امکاناتی هستند که اغلب اوقات از آن به عنوان “عملکرد در سطح دستگاههای رومیزی” یاد میشود.
البته همچنان تفاوتها به چشم میخورند. پردازندهها به صورت مدلهای دسکتاپی و موبایلی هستند، شما میتوانید بر اساس نام مدلشان آنها را شناسایی کنید و پردازندههای موبایل همواره در یک مقایسهی صریح و مستقیم قدرت کمتری دارند چون برای سایر موارد نظیر باتری و گرما بهینه شدهاند.
ولی اگر به کارهایی میپردازید که به منابع رایانهای سنگینی نیاز دارد، نظیر ویرایش فایلهای ویدئویی و بازیهای دارای گرافیک سنگین، باید از سخت افزار قدرتمند استفاده کنید. سخت افزارهای قدرتمند هم اکنون در رایانههای شخصی و لپتاپهای گران قیمت گنجانده شدهاند.
سابقاً صفحهی نمایش نیز یک محدودیت بود، ولی دیگر اینچنین نیست. هر تبلت یا لپتاپ قابل قبول، حداقل رزولوشن 1080p را (و حتی بالاتر ) در اختیار شما قرار میدهد. علاوه بر این، گرچه لپتاپها با صفحهی نمایش 15 اینچی معمولا به علت اندازهی بزرگشان جایگزینهای دسکتاپی در نظر گرفته میشوند، ولی حالا در دستگاههایی نظیر نوتبوک 9 سامسونگ شاهد این هستیم که صفحهی نمایش بزرگ آن در بدنهای با ابعاد جمع و جورتر جا گرفته است.اگر واقعا به فضای نمایش بزرگتری نیاز دارید، امکان اتصال هر لپتاپی به یک مانیتور خارجی یا حتی صفحهی نمایش بزرگتر تلویزیونی نیز وجود دارد.
بازی و سرگرمی
در زمینهی بازی، لپتاپها در حال حاضر به واسطهی وجود محصولات ساخت شرکتهای MSI و Alienware جایگاه خوبی برای خود فراهم کردهاند. بازی در این لپتاپها فرق چندانی از نظر گرافیک با رایانههای شخصی ندارد.
یک طیف اندک ولی در حال رشد از لپتاپهای مخصوص گیم، که از کارت گرافیک GTX 980 جیفورس استفاده میکنند در حال حاضر در دستهی لپتاپهای آماده برای واقعیت مجازی قرار میگیرند. شما میتوانید از آنها به همراه هدست HTC Vive یا Oculus Rift و سایر سیستمهای مخصوص بازی واقعیت مجازی استفاده کنید. قیمت این لپتاپها زیاد ولی قدرت آنها فوقالعاده بالاست.
علاوه بر تمامی این موارد، روز به روز پلتفرمهای ایکسباکس و ویندوز 10 بیشتر به هم نزدیک میشوند. بازی بین شبکهای در عناوینی نظیر Rocket League باعث میشود که گیمرهای کنسول و کامپیوترهای شخصی با هم بازی کنند.
در رابطه با سرگرمی، یک طیف از دستگاههای خاص از رایانههای رومیزی پیشی میگیرند. در مورد موزیک، شما میتوانید آهنگهای سرویس Spotify را از گوشی خود به یک اسپیکر بلوتوثی استریم کنید یا کتابخانهی موزیک لوکال خود را در گوگلپلی آپلود و همین کار را انجام دهید.
شما میتوانید فیلمهای نتفلیکس را از طریق کرومکست به یک تلویزیون استریم کنید یا این کار را در رابطه با سرویس ویدئوهای فوری آمازون از طریق یک Fire TV Stick انجام دهید یا هر دوی آنها را بر روی گیرندهی تلویزیونی اندرویدی داشته باشید.
شما همچنین میتوانید تصاویر خود را در سرویسهایی نظیر Google Photos یا Flickr آپلود کرده و از هر دستگاهی و از هرجایی به آنها دسترسی داشته باشید تا اینکه آنها را در یک دستگاه رومیزی نگه دارید و هرگز به آنها نگاه نکنید.
پرتابل بودن
بزرگترین عامل منفی یک رایانه شخصی این است که به صورت دائم روی میز کار شما قرار میگیرد. شما نمیتوانید آن را به سمت اتاق دیگر ببرید، تا یک دهه قبل ایرادی در این قضیه نبود، ولی این قبل از زمانی بود که ارتباطهای موبایل سریع 4G/5G و ابری به یک امر پیش پا افتاده و عادی تبدیل شوند.
توانایی حرکت آزاد و بدون مشکل در محاسبات امروزی تبدیل به همه چیز شده است. دیگر کسی دوست ندارد برای بررسی ایمیل خود صبر کند به خانه برسد، ما انتظار داریم همیشه به این امکانات دسترسی داشته باشیم، امری که یک دستگاه رومیزی به سادگی نمیتواند آن را در اختیارتان قرار دهد.
تبلتهایی که دارای فناوری LTE هستند قابلیتهای بیشماری را در اختیار شما قرار میدهد. از طرف دیگر شما میتوانید از یک دستگاه موبایل به عنوان هاتاسپات استفاده کرده و هرگونه لپتاپ یا تبلت را به شبکهی 4G ارتباط دهید.
استفاده معمولی
برای چیزی که ما اسم آن را “استفاده معمولی” میگذاریم – یعنی وب، رسانهی اجتماعی و موارد دیگر- ممکن است نه تنها نیاز به یک رایانه رومیزی نداشته باشید، بلکه اصلا نیازی به یک سیستمعامل رومیزی هم نخواهید داشت.
برای تعداد زیادی از افراد انتخاب گوشیهای هوشمند گزینهی مناسبی است، به نحوی که بیش از نیمی از ترافیک وب در سال گذشته از سوی دستگاههای موبایل بوده است. یک تبلت، دارای قابلیتهای زیاد و توانا نظیر آیپد پرو میتواند در بسیاری از حوزهها جایگزین یک رایانه سنتی شود.
در حقیقت، سیستمعاملهای موبایل تنها محدودیت خود را زمانی نشان می دهند که نیاز به نرمافزار خاصی داشته باشید، حتی آن موقع هم شما میتوانید جایگزینهای معقولی در رابطه با نیاز خود، پیدا کنید.
امکان تایپ بزرگترین جنبهی منفی گوشیهای هوشمند و تبلتها است، ولی در اینجا مواردی نظیر کرومبوک ها به چشم میخورند: یک دستگاه سبک، مملو از قابلیت، با هزاران اپلیکیشن موجود که صفحهکلید لمسی و تاچپد خود را دارد و بهتر از همه ارزانقیمت هم است.
قیمت
دستگاههای رومیزی همواره بهترین انتخابها با توجه به بودجه بودهاند، حداقل طبق ضربالمثل هرچه پول بدی، آش میخوری، تا اینکه کرومبوک به بازار عرضه شد. این دستگاههای ساده با استفاده از سیستمعامل مبتنی بر ابر گوگل میتوانند تمامی کارهای معمولی، از جمله آفیس، پخش موزیک و ویرایش سادهی تصاویر را انجام دهند.
اگر سیستمعامل کروم نرمافزار مورد نیاز شما را نداشته باشد، شما میتوانید از سیستمعامل لینوکس استفاده کنید که در آن قادر به اجرای اپلیکیشنهای بسیار قویتر و حتی بازی از طریق استیم (Steam) خواهید بود. یا میتوانید یک لپتاپ با ویندوز 10 کامل با مشخصات ساده زیر 1 میلیون تومان تهیه کنید.
نتیجهی این مقاله رای قاطع به محکوم کردن رایانههای رومیزی میدهد. ولی یک حوزه وجود دارد که هیچ رایانهای یا دستگاه دیگری نمیتواند با آن رقابت کند یعنی: آپگرید کردن سخت افزار. اکثر لپتاپها و موبایلها اجازهی آپگرید سخت افزاری را نمیدهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد