وزیر کشور اعلام کرد:

دی‌ماه، زمان رسمی ورود وزارت کشور به انتخابات

وزیر کشور گفت: وزارت کشور رسماً از دی‌ماه وارد کار انتخابات می‌شود و ستادهای انتخابات را تشکیل می‌دهد.
کد خبر: ۹۳۶۸۱۷
دی‌ماه، زمان رسمی ورود وزارت کشور به انتخابات

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما با اشاره به اینکه ثبت‌نام انتخابات شوراها از اسفند 95 و ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری در فروردین 96 انجام می‌شود، اظهار کرد: ما آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات را داریم.

وزیر کشور افزود: ما انتظار داریم با همکاری مردم، احزاب، رسانه‌ها، شخصیت‌ها و همه دستگاه‌ها انتخابات خوبی برگزار کنیم.

وی درباره احتمال برگزاری انتخابات بصورت الکترونیک نیز اظهار کرد: ما آمادگی کامل در این زمینه داریم و با شورای نگهبان هم چند جلسه برگزار کردیم و امیدواریم این روند به مشکلی برنخورد؛ البته انتخابات الکترونیکی مخصوصاً در انتخابات شوراها هزینه بالایی دارد و دولت باید به ما کمک کند.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از اظهارات خود درباره وضعیت امنیت در مرزهای کشور خاطرنشان کرد: کشورهای همسایه شرقی ما استقلال و کنترل کاملی بر مرزهای خود ندارند و این مرزها ناپایدار است، بنابراین ما امنیت مرزها را به عهده گرفته‌ایم و به این کشورها هم کمک می‌کنیم. مرزهای شرقی و غربی کشور ما می‌تواند با توجه به اوضاع منطقه‌ای آسیب‌پذیر باشد؛ البته با استقرار نیروهای مسلح در مرزهای شرقی و غربی امنیت کشور ما حفظ شده و تقریباً ما هیچ ناامنی نداریم و همه اتفاقات در مرزها تحت کنترل است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه تروریست‌ها قصد نفوذ به کشور را داشته‌اند و ما هر هفته اقدامات آن‌ها را شاهدیم، اظهار کرد: ما با کار دقیق امنیتی و اطلاعاتی مانع آن‌ها شده‌ایم.

رحمانی فضلی در ادامه تاکید کرد: در تامین امنیت نباید از نقش مردم غافل شویم. در این مسیر بزرگترین حامی ما مردم هستند و ما باید علاوه بر مردم از همه نیروهای امنیتی، نظامی، انتظامی، مرزبانی، قضایی و همچنین رسانه‌ها تشکر کنیم.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به اینکه پیشگیری، درمان، جمع‌آوری معتادان متجاهر و برخورد و مقابله با مواد مخدر از اقدامات انجام‌شده از سوی وزارت کشور در برخورد با پدیده مواد مخدر است، گفت: ما دنبال اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و درگیر کردن تمام اقشار با این مسأله هستیم که در این زمینه پیشرفت خوبی داشته‌ایم. اکنون 75 درصد درمان معتادان به وسیله مردم انجام می‌شود و کشفیات ما هم سالانه 13 تا 14 درصد افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون 75 درصد کشفیات تریاک در جهان، 61 درصد مورفین، 17 درصد هروئین در ایران انجام می‌شود. در فاصله سال‌های 92 تا 94 ما 6 هزار و 744 عملیات و درگیری داشته‌ایم که منجر به کشف یک هزار و 748 تن مواد مخدر شده و 994 هزار نفر هم در این زمینه بازداشت شده‌اند. در چهار ماهه اول امسال نیز حدوداً 120 هزار نفر بازداشت شده‌اند.

وزیر کشور افزود: 780 هزار معتاد در 7 هزار و 500 مرکز درمانی تحت درمان قرار دارند که البته 15 درصد آن‌ها پاک می‌مانند و باقی دوباره آلوده می‌شوند. اکنون 2 هزار و 271 سازمان مردم‌نهاد در سراسر کشور با ما همکاری می‌کنند. البته راه قطعی مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری و کمک به مردم است.

وی همچنین درباره سیاست‌های وزارت کشور برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: در زیر پوست شهر مسائل اجتماعی نگران‌کننده‌ای بوده و هست. اکنون همه دستگاه‌های مربوطه کار جمع‌آوری اطلاعات، تحلیل و ارائه گزارش را آماده کرده‌اند که تقدیم رهبری شد. ایشان هم دو جلسه با مسئولان در زمینه آسیب‌های اجتماعی داشته‌اند و سیاست‌های جدیدی را ابلاغ کردند. سازمان مدیریت آسیب‌های اجتماعی هم ایجاد و شرح وظیفه آن تعیین شد. از سویی رئیس‌جمهور مسئول شورای اجتماعی کشور و وزیر کشور هم عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شد تا مسائل اجتماعی بهتر پیگیری شود.

رحمانی فضلی ادامه داد: ما در آبان‌ماه خدمت رهبری خواهیم رسید و همه دستگاه‌های مرتبط باید گزارش عملکرد خود را تقدیم ایشان کنند؛ البته ما از روند کار راضی هستیم و دولت هم اعتبار خوبی گذاشته است؛ البته این‌ها شروع کار است. اولویت‌های ما هم مقابله با اعتیاد، حاشیه‌نشینی، طلاق، ناهنجاری‌ها و نقاط بحرانی‌ است.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از گفت‌وگو درباره نحوه مبارزه با قاچاق کالا اظهار کرد: قاچاق کالا یک موضوع چند وجهی است و باید برخی قوانین و روش‌ها تغییر کند، گمرکات تجهیز شوند و نظارت وسیعی در سواحل انجام شود. اکنون اراده عمومی در برخورد با قاچاق جدی است و سال قبل هم ما بیش از 40 درصد از قاچاق سوخت را جلوگیری کرده‌ایم.

وزیر کشور با بیان اینکه مدیریت بحران بسیار موفق بوده است، گفت: سال 94 نسبت به 93 ،‌20 درصد حوادث کاهش داشته است که این به دلیل پیشگیری بوده است. تکیه اصلی ما هم در مدیریت بحران بر مردم است و بیش از 25 دستگاه در سازمان مدیریت بحران فعال هستند بنابراین مدیریت بحران فقط به یک دستگاه مرتبط نیست.

رحمانی فضلی با بیان اینکه پس از هر حادثه بلافاصله جلسه‌ای برگزار می‌شود و بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد و نقاط ضعف و قوت بررسی می‌شود، گفت: به طور مثال در سیل دو سال قبل تهران نیروهای ما یک ربع پس از حادثه به محل رسیدند و با کمترین تلفات این مساله حل شد؛ البته این سیل در 70 - 80 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. مسئولان هواشناسی هم به ما اعلام کردند که سیستم‌های آن ها به گونه‌ای نیست که برخی مسائل را دقیق پیش‌بینی کند. ما این مساله را در دولت مطرح کردیم و دولت تصویب کرد که دستگاه‌های مجهزتری در اختیار هواشناسی قرار بگیرد. ما در مدیریت بحران نسبت به کشورهای منطقه حتما در رتبه اول هستیم.

وزیر کشور همچنین با اشاره به نقش وزارت کشور در پیشبرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: من بر خودکفایی استان‌ها و واگذاری اختیارات به استانداران تاکید دارم و همواره این دیدگاه را در دولت مطرح کردم . اکنون با اجرای اقتصاد حدود 100 اختیار از وزرا به مدیران استانی واگذار شده است. خود من هم مامور پیگیری اقتصاد مقاومتی شده‌ام و جلسات متعددی در این رابطه برگزار کرده و مسائل استان‌ها را دنبال کرده‌ام. من دنبال مشارکت واقعی مردم و فعال کردن پروژه‌های نیمه تمام هستم و در پیگیری پروژه‌ها به توازن در استان‌ها اعتقاد دارم. رئیس‌جمهور گزارش فعالیت اخیر ما را پسندید و مقرر شد هر استان یک وزیر معین داشته باشد تا مسائل هر استان را پیگیری کند. ما در برنامه ششم توسعه و بودجه 96 دنبال خودکفا کردن استان‌ها هستیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه بانک ها هم برای اجرای اقتصاد مقاومتی پای کار آمدند و میزان تسهیلات نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش یافته است، گفت:‌16 هزار میلیارد تومان برای صنایع کوچک و متوسط تسهیلات در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به مساله توسعه روستایی خاطرنشان کرد: به دلیل عواملی، ما شاهد عدم توازن توسعه بوده‌ایم که این مساله سبب حاشیه‌نشینی و مهاجرت شده است. ما از طریق دهیاری‌ها تلاش کرده‌ایم توسعه روستایی را رونق بخشیم و به استانداران ماموریت داده‌ایم که پیگیر توسعه روستایی باشد. برای جلوگیری از مهاجرت باید معیشت روستاییان تامین شود.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما همچنین دنبال واگذاری طرح های نیمه تمام هستیم. متاسفانه ما وارث طرح های نیمه تمام زیادی هستیم واز سویی با کاهش قیمت نفت مواجه هستیم. اگر حتی نفت را 120 دلار می فروختیم 20 سال طول می کشید تا این پروژه های نیمه تمام تکمیل شود بنابراین بهترین کار واگذاری این پروژه ها به مردم است. بیش از یک سال است که به استانداران ابلاغ شده که شرایط واگذاری پروژه‌های نیمه تمام را به مردم تسهیل کنند تا هرکس اهلیت و صلاحیت داشته باشد بتواند پروژه ها را در اختیار بگیرد. در یک ماه و نیم اخیر از 4 هزار و 500 پروژه، 150 پروژه واگذار شده است.

وی درباره خروج برخی خودروها از مناطق آزاد هم گفت: این اتفاق افتاده اما تعداد آن محدود بوده و رئیس‌جمهور هم مخالفت خود را با این مسأله اعلام کرده است و قرار شد مناطق آزاد مانع این کار شوند. نباید این خودروها از محدوده‌ای که تعیین کرده بودند خارج می‌شدند؛ البته این اتفاق در یک استان رخ داده است.

رحمانی فضلی در پایان این گفت‌وگو درباره برنامه وزارت کشور برای کاهش تلفات تصادفات جاده‌ای گفت: عوامل مختلفی از جمله جاده، وسیله نقلیه، راننده و قوانین در شکل‌گیری حوادث نقش دارند. تعداد وسایل حمل و نقل ما به شدت افزایش یافته اما متناسب با آن نتوانسته‌ایم تغییرات لازم را ایجاد کنیم؛ البته عوامل انسانی از جمله خواب‌آلودگی و خستگی نقش بسیار مهمی در تصادفات دارد و باید صدا و سیما در این زمینه به مردم آگاهی دهد. از سویی ضریب ایمنی ماشین‌ها هم کم است و باید به این مساله هم توجه شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها