سیل زباله زمین را می‌برد

ماشین تولید زباله روشن است و خیال ندارد خاموش شود، چراکه برنامه‌ای برای کاهش زباله از سوی شهروندان و صنایع وجود ندارد. به نظر می‌رسد بیشتر مسئولان توجه به این مهم را به فراموشی سپرده‌اند، زیرا اگر غیر از این بود دست‌کم اجرای برنامه‌های فرهنگی در این خصوص در دستور کار مسئولان قرار می‌گرفت و شرکت‌های تولیدی تشویق می‌شدند اجناس خود را به شکلی تولید کنند که کمترین دورریز را داشته باشد، چراکه این روزها شرکت‌های تولیدی برای جلب مشتری از بسته‌بندی‌هایی استفاده می‌کنند که در نهایت به افزایش تولید زباله منجر می‌شود.
کد خبر: ۹۴۲۳۲۰
سیل زباله زمین را می‌برد

چنین غفلت‌هایی دست به دست هم داده و شرایطی به وجود آورده برای تولید روزانه حدود 48 هزار تن زباله عادی شهری و روستایی در کشور. این آمار زمانی نگران‌کننده تر می‌شود که بدانید کمتر از 20 درصد از این زباله‌ها بازیافت می‌شود، درحالی که بجز زباله‌های شهری و روستایی در کشورمان، زباله‌های دیگری نیز تولید می‌شود.

در چنین شرایطی اهمیت مدیریت زباله‌ها بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد. برای نمونه دست‌کم آنها می‌توانند برای تشویق شهروندان به تفکیک زباله برنامه‌ای داشته باشند و سطل‌های مخصوص زباله‌های خشک را نیز در معابر شهری قرار دهند، زیرا بسیاری از شهروندان به این کار تمایل دارند، اما به این درخواست آنها توجهی نمی‌شود. این را از کیسه‌هایی که از زباله‌های خشک پر می‌شود و اطراف سطل‌های مکانیزه قرار می‌گیرد می‌توان فهمید. به همین علت مسئولان شهرداری باید به این تقاضای شهروندان پاسخ دهند و این حداقل‌ها را برای شهروندان در نظر بگیرند تا آنها به سهم خود مانع از این شوند که سیل زباله‌ زمین را با خود ببرد.

مهدی آیینی

جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها