به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی، آمار را ضرورتی قطعی و اصلی برای برنامهریزی در خصوص منابع و نیازهای متنوع و گسترده کشور دانستند و افزودند: آحاد مردم عزیز برای آنکه تصمیمگیریها در کشور، «درست، بهجا و کارآمد» باشد، هم در این طرح مهم شرکت کنند و هم آمار و اطلاعات مورد نیاز را به صورت دقیق در اختیار دستگاههای آماری قرار دهند و آمارها نیز همچنانکه مسئولان گفتهاند جنبه محرمانه دارد.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه خطاب به متولیان آمار در کشور خاطرنشان کردند: در آمارها هم باید وضعیت موجود تبیین شود و هم «روند تغییرات» شناسایی شود تا در روزگار کنونی که سرعت تغییرات در آن بسیار زیاد است، مسئولان و تصمیمگیران کشور در اثر تغییر روندها غافلگیر نشوند.
ایشان با اشاره به اهمیت دقت و صحت آمارها، و ضربه سنگینی که آمار غلط به کشور میزند، افزودند: متأسفانه کشور از لحاظ آمارگیری عقب است و حتی برخی مسئولان از حقایق و آمارهای واقعی در بعضی بخشها مطلع نیستند.
رهبر انقلاب اسلامی به عنوان نمونه به اهمیت آمار در اقتصاد دانشبنیان اشاره کردند و گفتند: اقتصاد دانشبنیان که راه پیشرفت کشور است، متکی به «عنصر انسانیِ با سواد و مبتکر» است و باید مشخص شود که در هر یک از شاخههای اقتصادی و فنی چه تعدادی از جوانان و نیروهای با استعداد و دارای ابتکار و انگیزه وجود دارند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین به نقش تعیینکننده آمار در اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و افزودند: راه علاج حقیقیِ مشکلات کشور، اقتصاد مقاومتی است و اگر تمام راههای دنیا هم به روی ما باز شود اما اقتصاد کشور درونزا نباشد، در نهایت این معادله، معادلهای شکستخورده است.
ایشان خاطرنشان کردند: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی، وجود آمار و اطلاعات دقیق از وضعیت تولید داخل و بنگاههای تولیدی و نیازهای آنهاست.
«ارائهی بهنگامِ آمار به مسئولان و تصمیمگیران کشور و سازندگان افکار و گفتمانهای عمومی»، نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند.
ایشان با اشاره به مسئله «پیریِ جمعیت و استمرار نادرست سیاستهای کاهش جمیعت» افزودند: رشد جمعیت ۴ درصدی در سالهای دهه ۶۰، نیاز به علاج داشت که علاج آن، همان سیاستهای کاهش جمعیت بود اما تداوم این سیاستها باید با ارائه آمار بهنگام توسط مسئولان در وقت معینی، متوقف یا کُند میشد، زیرا مشکل پیریِ جمعیت یکی از مشکلات بدون علاج است و امروز کشورهای پیشرفته نیز راهحلی برای آن ندارند.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه، اختلاف در آمارهای مراکز آماری را «بلایی بزرگ» خواندند و افزودند: گاهی مراکز مختلف در خصوص نرخ بیکاری یا نرخ تورم و رشد اقتصادی، آمارهای متفاوتی بیان میکنند که این مسئله موجب ایجاد بیاعتمادی در مردم میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نادرست خواندن برخی آمارهای دولتهای قبلی توسط دولتهای بعدی، افزودند: باید منشأ این دوگانگیها مشخص شود، یعنی یا در آن دوره در بیان آمارها اشکالی وجود داشته است یا در دورهی پس از آن؛ و در هر صورت، دستکاری در آمارها که در معرض قضاوت مردم فهیم نیز قرار دارد، گناهی کبیره است.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: از جمله کارهای اساسی، تمرکز آمار در یک مرکز و همچنین تمرکز بر روی یک شیوه علمی و مورد توافق است.
ایشان با تأیید استفاده از ابزارهای جدید در جمعآوری و پردازش اطلاعات آماری، خاطرنشان کردند: اعلام نتیجه سرشماری عمومی نباید به تأخیر بیفتد و نتایج باید با پردازش و جمعبندی علمی و دقیق، تا پایان سال اعلام شود.
ایشان، همچنین ارزیابی نتایج و کارکردهای اسناد مهمی همچون سند چشمانداز ۲۰ ساله و سیاستهای کلان کشور را یکی دیگر از وظایف مهم مرکز آمار برشمردند و خاطرنشان کردند: مرکز آمار، هم باید تحقق سیاستها را بررسی کند و هم در خصوص نتایج و کارکردهای اجرای سیاستها اعلام نظر کند، تا در صورت نامطلوب بودنِ نتایج، سیاستها بازبینی و اصلاح شوند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن، هر پنج سال یک بار اجرا میشود، گفت: سرشماری سال ۱۳۹۵ از سوم تا ۲۴ مهرماه به روش اینترنتی و از ۲۵ مهر تا ۲۵ آبانماه بهصورت حضوری انجام میشود.
همچنین آقای پارسا رئیس مرکز آمار ایران با بیان گزارشی از فرآیند سرشماری عمومی نفوس و مسکن که به وسیله ۲۵ هزار آمارگیر در سراسر کشور اجرا خواهد شد، گفت: اخذ اطلاعات هر خانوار حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به طول میانجامد و به مردم اطمینان میدهیم که اطلاعات فردی آنها محرمانه خواهد بود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش