به گزارش جام جم آنلاین از هرمزگان، در این مراسم وزیر صنعت و تجارت عمان، قائم مقام وزیر صنعت و معدن ایران، استاندار هرمزگان، مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و جمعی دیگر از مسئولان لشکری و کشوری جمهوری اسلامی ایران و هم چنین مقامات کشور سلطنتی عمان، حضور داشتند.
«علی بن سعودی السنیدی» وزیر صنعت و تجارت عمان در این مراسم گفت: روابط دو کشور ایران و عمان از گذشته روابط دوستانه و تاثیرگذاری در منطقه بوده است و تعاملات تجاری و گردشگری این دوکشور با محوریت استان هرمزگان و استان مسندام گسترش می یابد.
وی هدف از راه اندازی خط مسافربری و تجاری بندرعباس - بندر «خصب» را گسترش روابط گردشگری ایران و عمان عنوان کرد.
السنیدی اظهار داشت: در آینده نزدیک شناورهای فله بر با هدف حمل و نقل مواد اولیه معدنی و سایر اقلام مصرفی میان دو کشور ایران و عمان از طریق استان هرمزگان و استان «مسندم» عمان شکل خواهد گرفت.
«جاسم جادری» استاندار هرمزگان نیز دراین مراسم با اشاره به برنامه های دولت و تدبیر و امید در خصوص توسعه روابط با کشورهای همسایه ابراز داشت: دولت از هرگونه سرمایهگذاری در استانهای مرزی بویژه هرمزگان استقبال می کند.
وی ابراز امیدواری کرد: راه اندازی خطوط مسافری و تجاری بین بندرعباس و خصب بتواند سرآغازی برای توسعه با سایر کشورهای همسایه جنوبی ایران باشد .
«محمد محسنی» مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر نیز در جمع خبرنگاران مسیر دریایی میان بندرعباس تا بندرخصب را حدود ۱۱۴ کیلومتر (معادل 71 مایل دریایی) اعلام کرد و افزود: با راهاندازی این خط مسافری امکان تردد مستمر مسافران و گردشگران ایرانی به عمان و اتباع عمانی به ایران فراهم میشود.
وی ادامه داد: تمهیدات لازم به منظور استقرار نمایندگی وزارت امور خارجه کشورمان در بندر شهید باهنر به منظور ارائه روادید به اتباع عمانی برای ورود به خاک ایران فراهم شده و در بندر خصب عمان نیز نمایندگی وزارت خارجه عمان برای ایجاد امکان تردد اتباع ایرانی مستقر شده تا تردد اتباع دو کشور تسهیل شود.
محسنی گفت: در حال حاضر یک شناور کاتاماران عمانی با نام «الحلانیات» فعالیت های ترابری در این خط مسافری دریایی را با هزینه هر نفر ۶۰ ریال عمان معادل حدود ۶۰۰ هزار تومان انجام میدهد که شناورهای با ملیت ایرانی نیز برای این منظور اعلام آمادگی کردهاند.
وی ظرفیت شناور عمانی در این خط مسافری را حدود ۱۰۰ نفر و با قابلیت حمل ۲۲ تا ۲۴ خودرو عنوان کرد و گفت: امکان سفر به همراه خودروی شخصی نیز در این خط مسافری به هر دو کشور عمان و ایران فراهم است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر ضمن اشاره به تاکید مکرر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ضرورت تقویت گردشگری دریایی در منطقه خلیج فارس، خاطرنشان کرد: با توجه به قرابت های فرهنگی و اجتماعی استان هرمزگان با استان (مسندم) عمان، رونق بخشی در حوزه تجارت و مسافرتهای دریایی بین این دو کشور خصوصا از طریق بندر مهم و چند منظور شهید باهنر جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
وی در پایان بندر شهید باهنر را پیشروترین بندر تجاری کشور در زمینه مبادلات اقتصادی به ویژه در زمینه صادرات غیرنفتی با کشور عمان دانست و اضافه کرد: از جمله کالاهای عمده صادراتی ایرانی به عمان مصالح ساختمانی، میوه و ترهبار و دام زنده است که از طریق بندر شهید باهنر به بنادر خصب، شناس، مسقط و... صادر می شود که بازار قابل توجه عمان را به خود اختصاص داده است.
پرستو سهرابی - خبرنگار جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد