به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، عباسعلی کدخدایی روز شنبه در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره تعریف رجل سیاسی که در سیاست های کلی انتخابات، ابلاغی رهبر معظم انقلاب آمده است، اظهارداشت: در جزء 5 بند 10 سیاست های کلی انتخابات چهار شرط رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر بودن از سوی رهبر معظم انقلاب برای نامزدهای نمایندگی مجلس تعیین شده است.
وی افزود:نخستین جلسه شورای نگهبان را در مورد این چهار شرط برگزار کردیم و بنا شد از دلسوزان، اساتید دانشگاهی، اندیشمندان و فعال سیاسی و حوزوی و حقوقی در اطلاعیه دعوت کنیم تا نظرات خود را در قالب کار عملی و پژوهشی درمورد تعریف رجل سیاسی برای ما ارسال کنند.
وی تصریح کرد اطلاعیه روابط عمومی شورای نگهبان بزودی برای ارسال طرح های علمی و پژوهشی اعلام می شود و ما از این طرح ها استقبال می کنیم.
وی ادامه داد در این راستا بنا شده است معیارهای موجود در شورای نگهبان بررسی و از نظرات کارشناسان و پژوهشگران استفاده شود.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: مرکز تحقیقات شورای نگهبان اقدامات اولیه برای بررسی تعریف رجل سیاسی را آغاز کرده و ما منتظر کارهای علمی وپژوهشی در این زمینه هستیم.
خبرنگاری از کدخدایی پرسید آیا تعریف رجل سیاسی به انتخابات آینده می رسد که وی پاسخ داد هنوز مشخص نیست. باید کمی جلوتر برویم تا بتوان در این باره نظر داد.
قانونگذار مرجع نظارت بر نمایندگان را تعیین می کند
خبرنگار دیگری از سخنگوی شورای نگهبان پرسید در بند 13 سیاست های ابلاغی در تعیین ساز و کار برای حُسن اجرای وظایف نمایندگی تاکید شده است ولی در این راستا علی مطهری نایب رییس دوم مجلس بیان کرده که منظور رهبر معظم انقلاب خودنظارتی بوده و منظور ایشان نظارت سازمان دیگری بر نمایندگان نبوده است. پاسخ شما به این موضوع چیست؟
سخنگوی شورای نگهبان گفت: در بند 13 سیاست های ابلاغی نظارت بر حُسن اجرای وظایف نمایندگی و نظارت بر استمرار شرایط نمایندگی مشخص شده است ولی نحوه نظارت منوط به نظر قانونگذار است.
کدخدایی افزود: ممکن است نظر قانونگذار نظارت مرجع داخلی یا بیرونی به این موضوع باشد مثلا ممکن است بگوید قوه قضاییه یا نهاد دیگری این کار را انجام دهد که این موضوع در آینده مشخص می شود.
وی تاکید کرد ما از اعلام موضع خود عقب نشینی نمی کنیم و روی نظرمان ایستاده ایم، ما اعلام کردیم در این راستا خلائی وجود داشت که بر اساس بند 13 سیاست های ابلاغی این خلاء رفع و مقرر شد نظارت بر حسن اجرای نمایندگان و نظارت بر استمرار شرایط نمایندگی وجود داشته باشد ولی این منوط به نظر قانونگذار است که چه مرجعی را تعیین می کند که این نظارت را انجام دهد و در این راستا ما تابع قانون هستیم.
در ادامه خبرنگاری از کدخدایی پرسید آیا بانوان هم جزو رجل سیاسی محسوب می شوند و آیا شما ساز و کاری برای حضور زنان بعنوان رجل سیاسی داشته اید که سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: هنوز در این زمینه مشخص نشده است، بگذارید تفسیر نکنیم، اجازه دهید بررسی ها انجام شود، سپس اعلام می کنیم.
اصل نظارت بر نمایندگان ضرورت دارد
خبرنگاری از شورای نگهبان پرسید اگر این شورا به مجلس نظارت کند مرجعی هم باید بر نظارت بر شورای نگهبان وجود داشته باشد ، نظر شما چیست؟
کدخدایی پاسخ داد: این موارد موضوعاتی نیست که هم اکنون در مورد آن تصمیم گیری شود، ناچاریم صبر کنیم و ببینیم که قانون چه می کند.
وی افزود: این که یک نماینده مجلس نظر شخصی خود را بدهد موردی را حل نمی کند، باید منتظر نظر کلی مجلس باشیم و از نظرات شخصی عبور کنیم.
وی ادامه داد: اصل نظارت ضرورت دارد و در همه نظام های سیاسی اصل نظارت مورد تاکید بوده و ساز و کارهایی در مورد آن وجود داشته است و هیچ محدودیتی در این راستا نیست. مگر اینکه بر طبق قانون باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد