اختصاصی جام جم آنلاین

روایت تاسیس یک کشور نامتجانس + عکس

در پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری اتریش - مجارستان و تجزیه امپراتوری عثمانی ، کشور یوگسلاوی شامل اقوام مختلف با دین و مذاهب متفاوت در نقشه جهان پا به عرصه وجود گذاشت.
کد خبر: ۹۷۳۷۱۱
روایت تاسیس یک کشور نامتجانس + عکس

به گزارش جام جم آنلاین، 98 سال پیش در روز اول دسامبر سال 1918 میلادی کشور پادشاهی یوگسلاوی شامل صرب ها ، کروات ها ، بوسنیاک ها ، اسلوون ها ، مقدونی ها و آلبانیایی تبارهای کوزوو رسما تاسیس شد.تاسیس این کشور پادشاهی نامتجانس و موزاییکی در خاتمه جنگ جهانی اول 1914 تا 1918 میلادی صورت گرفت.

صرب ها که از سال 1830 میلادی از قیمومیت امپراتوری عثمانی خارج شده بودند ، از این لحاظ خود را ممتاز دانسته و خواستار برتری بر دیگر اقوام بودند.

صرب ها از همان آغاز تاسیس این پادشاهی تسلط خود بر آن را برقرار کردند.

این پادشاهی با داشتن سه مذهب و دین ، دو خط ، چهار زبان و چند گروه قومی به همان اندازه امپراتوری های اتریش - مجارستان و عثمانی که از فروپاشی آنها به وجود آمده بود ، شکننده بود.

این واقعیت در سال 1934 میلادی با قتل الکساندر اول ، پادشاه یوگسلاوی که یک صرب بود، کاملا آشکار شد.

این اقوام هرگز تا قبل از تاسیس پادشاهی یوگسلاوی با یکدیگر همزیستی نکرده بودند.به همین دلیل میان آنها خصومت بروز کرد.

در پایان جنگ جهانی دوم حکومت یوگسلاوی به جمهوری سوسیالیستی به رهبری تیتو تغییر نام داد.

تنها مشت آهنین ژوزف بروز تیتو بود که یکپارچگی یوگسلاوی را حفظ کرد.مرگ تیتو موجب از سرگیری خصومت ها شد.

با مرگ تیتو در روز 4 مه سال 1980 میلادی ، صرب ها باردیگر مطالبات برتری جویانه خود را مطرح کردند.

سرانجام در اوایل دهه 1990 میلادی جنگ های خونینی میان اقوام مختلف یوگسلاوی درگرفت که عامل آن صرب ها بودند و درنهایت موزاییک یوگسلاوی ازهم فرو پاشید.

بهرام افتخاری / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
زمانیان
-
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
۰
۰
سایت محترم جام جم با تشكر از اینكه نظر مرا برای مطلب قبلی آقای افتخاری منتشر كردید. ساده و خلاصه نویسی آقای افتخاری و پرهیز از حاشیه نگاری و در ضمن بی طرفی و صداقت در درج تاریخ باعث شد كه من در طول چندین سال همواره مطالب ایشان را بخوانم مصور بودن هم در دادن اطلاعات بیشتر و جذابیت بسیار موثر است. با تشكر بسیار از دست اندركاران سایت جام جم آنلاین.
رضا
-
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
۰
۰
جام جم محترم لطفا اینگونه مطالب تاریخی رو بیشتر بذارید و از نشر دادن مطالب حوادث و قتل جدا پرهیز كنید بدلیل اینكه فایده ای كه نداره هیچ فقط افسردگی خوانندگان رو بیشتر میكنه

نیازمندی ها