به گزارش جام جم آنلاین،"حسین کیانی" در گفتوگو با جام جم آنلاین، جنبش دانشجویی بعد از انقلاب را در چند دوره آغاز خلاصه کرد و گفت: انقلاب اسلامی در بدو تولد خود همانند هر انقلاب دیگری، چندان دارای روحیهای که فارغ از جناح بندیهای سیاسی و پیگیر اصول اصلی انقلاب باشد نبود.
وی با بیان اینکه ظرف مدت کوتاهی، بازگشت قشر دانشجو به مبانی انقلاب در تسخیر لانه جاسوسی متبلور شد، تصریح کرد: آغاز جنگ تحمیلی یکی از مهمترین دلایل التزام طبقه علمی و فرهیخته بر مضامین و آرمانهای اصلی انقلاب 57 است.
این فعال دانشجویی در ادامه افزود: به واقع در این مقطع حساس جنبش دانشجویی در دفاع مقدس و بیرون راندن متجاوز از کشور معنا پیدا میکند. در نتیجه همانهایی که جاسوس خانه آمریکا را فتح میکنند به فاصله چند ماه در میدان نبرد با دشمن بعثی، فاتح ارتفاعات کانیمانگا هم لقب میگیرند.
کیانی با ورود به فاز دوم حیات جنبش دانشجویی بعنوان تشکلهای امروزی، بازسازی کشور را که به تبع جنگ تحمیلی آسیبهای جدی دیده بود را از دیگر نقش آفرینیهای دانشجویان در جامعه دانست و خاطر نشان کرد: این روحیه جهادگری بعدها تحت نام بسیج دانشجویی، در دو سنگر دفاع از کیان اسلامی ایران و نیز کمک به آبادانی کشور برگرفته از نفس قدسی امام خمینی(ره) بنیانگذار فقید جمهوری تجلی یافت.
وی با اشاره بر رویدادهای سیاسی اواسط سال هفتاد اظهار داشت: با گذشت بیش از یک دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ظهور برخی نقدها و مطالبه گریها از مبانی و آرمانهای انقلاب، این گفتمان تازه به خودی خود موجبات رشد و بلوغ جنبش دانشجویی در کشور را فراهم آورد.
دانشجو و فاصله با فضای مطالبهگری!
کیانی پیرامون این موضوع که امروز رسالت قشر دانشجو و بطور کلی طبقه علمی کشور تا چه میزان بر رسالت های اجتماعی خود واقف است گفت: صادقانه بگویم، چند سالی است که جنبش دانشجویی دیگر به فضای مطالبه و نقد سازنده ورود نمیکند.
وی درباره چرایی عدم اقبال دانشجویان نسبت به مسایل پیرامونی خود، اعم از اجتماعی – اقتصادی و سیاسی، بیان داشت: شاید یکی از دلایل این موضوع بر میگردد به نوع تربیت بچههای دهه 70 که در رفاه و آسایش تربیت یافتهاند که باعث دوری این نسل از نسل اول انقلاب شده و با فاصله گرفتن از تحولات روز مهم جامعه، بعبارتی دچار عافیت طلبی شدهاند.
کیانی با اشاره بر ابعاد ماهوی جنبش دانشجویی گفت: دانشجو و جنبش دانشجویی یعنی مطالبه از دولتها و طبیعتا مطالبه هزینه دارد. لذا امروز دانشجو حاضر نیست با واکاوی و نقد رخدادهای اقتصادی و اتفاقاتی که در این حوزه رخ میدهد و با ورود به سایر مباحث مهم جامعه هزینهای پرداخت کند. این در حالی است که در ادوار گذشته دانشجویان ما پیش قراول؛ دفاع از سرزمین - تحقق آرمانهای انقلاب - آزاد اندیشی - مشارکت در حل معضلات اجتماعی و ... بودند.
سایه رخوت و سستی بر سر یادمان 16 آذر
عضو مسئول تشکل دانشجویی اعتقاد دارد: در جایی که جنبش دانشجویی باید پرچمدار عدالت خواهی و مطالبهگری از مسئولین باشد، متاسفانه با اکران فیلمهای کمدی و اجرای استندآپ کمدی در 16 آذر، این روز تبدیل به جنگ شادی شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: این مسایل بیانگر این مسئله است که، جنبش دانشجویی اولویتبندی و تشخیص اولویتها را از دست داده و به سمتی نمیرود که متحمل هزینه شود.
آنچه که دانشجو نسبت بدان غافل شده
کیانی ضمن تأکید دوباره بر نبود روحیه مطالبهگری در دانشجو خاطر نشان کرد: در اوضاع کنونی پیگیری اختلاس هشت هزار میلیاردی( صندوق ذخیره فرهنگیان)، به مراتب مهمتر از شرکت در فلان جنگ شادی با حضور حاج آقای ... میباشد و اعتراض به فساد موجود در بروکراسی کشور و اشرافیگری برخی مسئولین که از دیگر آسیبهای جدی در جامعه ما است که متاسفانه در ذهن دانشجویان ما مقفول واقع شده است.
استکبار ستیزی و استعمار گریزی فارغ از احساسات غلط باشد
مسئول بسیج دانشگاه علامه در پاسخ به این سوال که چطور میتوان حرکت دانشجویان و بطور کلی مطالبات به حق تشکلها (از جمله اعتراض دانشجویان بر سیاستهای خصمانه برخی از دول اروپایی) را به سمتی برد تا خدایی ناکرده بر مناقشات سیاسی داخلی و خارجی کشور دامن نزند گفت: اصل این کار که بسیج دانشجویی در اعتراض به موضوعی مانند دخالت یک کشور غربی در مسایل داخلی ایران جلوی درب سفارت آن تجمع کند، امری است بدیهی و جز حقوق شهروندی یک صنف است.
وی ادامه داد: اما اینکه در اثنای ماجرا مدیریت از دست اجتماع کنندگان خارج شده و اتفاق دیگری رخ دهد، طبیعتا همانگونه هم که مقام معظم رهبری به صراحتا فرمودند(در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود. ولی رفتنشان درست نبود) مورد تایید نیست.
کیانی در آخر ابراز امیدواری کرد: دانشجویان نسبت به بازگشت بر " فرهنگ از خود بگذر و مطالبه کن" که در نسل اول انقلاب سراغ داشتیم؛ بر رسالتهای اجتماعی خود بیش از پیش اهتمام ورزند.
گفتوگو از : محمدرضا شجاعیان - جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد