در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل ازایسنا، اشتوتگارت در رابطه با ریزگردها از حدود دو هفته پیش در وضعیت هشدار قرار گرفته و سرمای مداوم به تداوم آلودگی هوا کمک میکند.
شهرهای مونیخ، نورنبرگ و اشتوتگارت در آلمان گرفتار آلودگی هوا هستند و سرمای مداوم مانعِ از میان رفتن مواد سمی در فضا میشود. علاوه بر این، اداره محیط زیست آلمان ابراز نارضایتی کرده که به زحمت میتوان میزان گاز سمی "نیتروژن دیاکسید" (NO۲) را در هوا بر سر مرز استاندارد نگه داشت.
دویچهوله در گزارشی در این باره منتشر کرد:قرار است در روزهای آینده وضعیت هوا به شکل قابل توجهی بهبود یابد و بارش باران که باعث از میان رفتن ریزگردها در هوا میشود در جنوب آلمان پیشبینی شده است.
بخش بزرگی از ریزگردها، ناشی از تردد خودروها و وسایل نقلیه در سطح شهرهاست.در حال حاضر تقریبا هر ساعت در رابطه با وضعیت ریزگردها در مونیخ هشدار داده میشود. در پس هشدارها برنامهای کامپیوتری قرار گرفته که با ایستگاههایی برای اندازهگیری آلودگی هوا مرتبط است. این ایستگاهها در سطح شهر پخش شدهاند. چنانچه مرز ۵۰ میکروگرم در هر متر مکعب که برای سراسر اتحادیه اروپا اعتبار دارد، شکسته شود، زنگ خطر به صدا درمیآید و این اتفاق چندین بار در روز، از ۱۰ روز پیش بدینسو رخ داده است. رکورد هفته گذشته با ۱۴۵ میکروگرم در مترمکعب متعلق به میدان کارل مونیخ (موسوم به اشتاخوس) بوده است.
بنابر گزارش دویچهوله، آلودگی هوا تنها در مونیخ نگرانکننده نیست. دستگاههای اندازهگیری آلودگی هوا در اشتوتگارت نیز در روز جمعه گذشته حدود ۱۵۸ میکروگرم در متر مکعب را نشان دادند. از دو هفته پیش در رابطه با ریزگردها در این شهر نیز وضعیت هشدار اعلام شده است.
اداره محیط زیست آلمان در شهر نورنبرگ نیز تنها در ماه ژانویه ۱۲ مورد گذشتن از مرز استاندارد را ثبت کرده است.
بر اساس قواعد وضعشده توسط اتحادیه اروپا، آلودگی هوا تنها میتواند حداکثر ۳۵ روز در سال از مرز استاندارد بگذرد و این در حالی است که تاکنون برخی از شهرهای آلمان تنها در ماه ژانویه از یک سوم حق خود برای گذشتن از مرز استاندارد استفاده کردهاند.
نزدیک شدن به آلودگی هوای چین
مرکز امدادرسانی محیط زیست آلمان در هفته جاری هشدار داد که آلودگی هوا در برخی از شهرهای جنوبی آلمان در حال حاضر "در حال نزدیک شدن به سطح آلودگی هوا در شهرهای چین" است.
بخش بزرگی از ریزگردها، ناشی از تردد خودروها و وسایل نقلیه در سطح شهرهاست. موتورهایی که از سوخت گازوئیل استفاده میکنند، از جمله تولیدکنندگان گاز سمی "نیتروژن دیاکسید" هستند. کارخانههای صنعتی و بخاریهای هیزمی هم از دیگر منابع ریزگردها هستند.
این مواد آلودهکننده با هم آمیزهای پیچیده از مواد سمی مختلف همچون دوده و هیدروکربن ایجاد میکنند که زیر عنوان عمومی ریزگرد شناخته میشوند؛ ذراتی به قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر که به مجاری تنفسی و حتی ریه نفوذ میکنند، در کوتاهمدت باعث تحریک مجاری تنفسی میشوند و در درازمدت میتوانند به بیماریهای قلبی و اختلال در گردش خون بینجامند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد