به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا،براساس سنتی که در بین تعدادی از مسلمانان هند رایج است ، مرد تنها با گفتن سه بار کلمه طلاق،بدون پذیرش هیچ گونه مسئولیت وتکلیفی در قبال همسر و کودکان آنها را ترک و همسر دیگری اختیار می کند.
در سالهای اخیر با رشد رفناوری ارتباطی بسیاری ازمردان حتی به خود زحمت گفتن سه بار طلاق را هم نمی دهند و با فرستادن پست الکترونیکی ،پیامک و یا ارسال پیام از طریق شبکه های اجتماعی به زندگی مشترک خود پایان می دهند.
تعدادی از حقوقدانان ،قضات ،فعالان اجتماعی و زنان هند نیز سه طلاقه به شیوه ای که در بین تعدادی از مسلمانان این کشور وجود دارد را برخلاف قوانین اسلام دانستند و خواستار تجدید نظر در آن شدند.
سازمان «بهاراتا مسلم مهیلا اندولن» با جمع آوری بیش از 50 هزار امضا از زنان خواستار تجدید نظر دراین نوع طلاق شده است.
هزاران نفر از زنان مسلمانان هندی نیز طلاق های یکجانبه را باعث سست شدن بنیان خانواده می دانند و خواستار بازنگری این نوع طلاق بر مبنای شرع مقدس اسلام هستند.
در بخشی از این طومار آمده است این نوع طلاق عملی غیر اسلامی است و باید هرچه زودتر ممنوع شود.
زکیا سومان از فعالان اجتماعی با بیان اینکه هزاران نفر از زنان در ایالت های گجرات ،مهاراشترا، مادیا پرادش، تامیل نادو و بیهار این تومار را امضا کرده اند گفت که این نوع طلاق کیان خانواده را به خطر می اندازد.
'صفه اختر' یکی از فعالان حقوق زنان می گوید که در سال 2014 از 235 موردی که به عدالتخاانه های شریعت رفته اند، 80 درصد مربوط به طلاق شفاهی بوده است.
وی خاطرنشان کرد 93 درصد از زنانی که مورد پرسش قرار گرفتند با اجرای داوری قبل از طلاق موافق بوده اند.
این فعال حقوق زنان گفت که حدود 83 درصد نیز معتقدند که نوشتن قانون خانواده برای مسلمانان به بهبود این شرایط کمک می کند.
این پژوهشگر می گوید تعدادی از مسلمانان هند در برابر نوشتن قانون فردی برای طلاق مقاومت می کنند و آن را دخالت در دین می دانند.
'راوی شانکار پراساد' وزیر قانون هند روز دوشنبه گفت که دولت هند قصد دارد سه طلاقه را در این کشور ممنوع کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد