دانش - فناوری - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

فناوری
برای متبلور‌کردن ساختارهای شگفت‌انگیز پروتئین‌ها

برای متبلور‌کردن ساختارهای شگفت‌انگیز پروتئین‌ها

۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶

این روزها علاقه‌مندان و فعالان دنیای علم چشم‌شان به خبر اعلام جوایز آکادمی نوبل در حوزه‌های مختلف است. پس از اعلام جوایز نوبل پزشکی و فیزیک، روز گذشته جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴ به سه دانشمندی اهدا شد که با دستاوردهای مبتکرانه‌شان تحول عظیمی در دنیای پروتئین‌ها ایفا کردند. می‌دانیم که محتوای ژنتیک یا ژنوم همه ما موجودات زنده از نوکلئوتیدها تشکیل شده است.

به‌دنبال نشانه‌هایی از حیات در جهان یخی مشتری

به‌دنبال نشانه‌هایی از حیات در جهان یخی مشتری

۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳

وقتی به جهان فراتر از سیاره خودمان فکر می‌کنیم، بودن یا نبودن حیات به‌شکلی غیر از آنچه که در پیرامون خود و روی زمین می‌بینیم، جزو اولین سوالاتی است که به ذهن‌مان خطور می‌کند. به‌نظر می‌رسد پاسخ‌دادن به این سؤال سخت باشد، آن‌قدر سخت که در تمام طول تاریخ بشر هیچ‌گاه پاسخ مشخصی به آن داده نشده، اما این دشواری یافتن پاسخ هم نمی‌تواند مانع از تلاش‌هایی برای یافتنش شود.

تپش فناوری در بدن بیماران

تپش فناوری در بدن بیماران

۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸

همه ما به‌خوبی می‌دانیم که اگر بشر از نخستین روزهای حیاتش تا همین امروز، از نظر علم و فناوری در کل رو‌به‌‌جلو حرکت کرده و متعاقب آن شیوه زندگی‌اش پیشرفت داشته، بی‌شک موتور محرکه اصلی این اتفاق همواره‌ ایده‌های جدید و نابی بوده‌اند که موجب اکتشافات متنوع و اختراعات بزرگ شده‌اند.

یک عصر با علم و فرهنگ

رئیس بنیاد ملی نخبگان با دو تن از مفاخر علمی و فرهنگی کشور در دیداری صمیمانه گفت‌وگو کرد

یک عصر با علم و فرهنگ

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱

مفاخر و چهره‌های ماندگار علم و فرهنگ کشورگنجینه‌هایی هستندکه باید تا‌حد امکان کشور را از گوهر وجودشان و نقطه‌نظرات کارگشا و موثرشان بهره‌مند ساخت. در‌واقع بنیاد ملی نخبگان، همواره در‌کنار مأموریت شناسایی نخبگان جدید، تکریم و گرامی‌داشت نخبگان بزرگ و شناخته‌شده کشورراکه دین بزرگی بر‌گردن علم و فرهنگ کشور دارند، وظیفه خود می‌داند.

«کارتوشه» توشه دانش‌بنیان برای دانش‌آموزان نخبه

نگاهی به جزئیات برنامه کارآموزی داوطلبانه فارغ‌التحصیلان مدارس استعدادهای درخشان در شرکت‌های دانش‌بنیان

«کارتوشه» توشه دانش‌بنیان برای دانش‌آموزان نخبه

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

تا همین سال‌های نه‌چندان دور،معمولا ورود به هرکسب‌وکار‌ی به گذراندن دوره‌ای آموزشی یابهتر بگویم شاگردی نیازداشت.رفته‌رفته باتغییر فضای کسب‌وکار‌ وشکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید این رونددربسیاری ازمواردجای خودرابه گذراندن تحصیلات آکادمیک داد.

در جست‌وجوی فناوری‌های ارتباطی نسل آینده

مروری بر فعالیت‌ها و برنامه‌های ستاد توسعه اتصال‌پذیری و ارتباطات

در جست‌وجوی فناوری‌های ارتباطی نسل آینده

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴

پر بیراه نیست اگر بگوییم در جهان امروز، ارتباطات از مؤثرترین مؤلفه‌هایی است که می‌تواند موازنه‌های قدرت را تغییر دهد و پیش‌نیاز برقراری شبکه ارتباطی کارآمد هم توجه به تحقق و کیفیت اصل اتصال‌پذیری است؛ این‌که تمام زیرمجموعه‌ها به صورت منسجم و یکپارچه کنار هم قرار بگیرند و تعامل میان آنها به نحوی باشد که امنیت‌شان چه در فضای حقیقی و چه در محیط‌های سایبری و مجازی، خدشه‌دار نشود.

حمایت سلول‌های غیرخودی در برابر خودایمنی

حمایت سلول‌های غیرخودی در برابر خودایمنی

۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۳

پیچیدگی‌های بسیار‌زیادی که بیماری‌های خودایمنی دارند و باعث می‌شوند سلول‌های ایمنی بدن سلول‌های خودی را به‌عنوان عامل مهاجم درنظر گرفته و به آنها حمله کنند، از‌جمله دلایلی به‌شمار می‌رود که این بیماری‌ها تاکنون به‌صورت قطعی درمان نمی‌شدند و در بهترین حالت با تجویز برخی داروها که بیشترشان سرکوب‌کننده سیستم ایمنی هستند، کنترل می‌شدند.

ببینید | عینک پارک یاب!

ببینید | عینک پارک یاب!

۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

حضور هوش مصنوعی در زندگی‌مان هر روز بیشتر می‌شود. عینک هوشمند متا اکنون می‌تواند به شما بگوید که ماشین خود را کجا پارک کرده‌اید.

هوش مصنوعی انتخاب نیست ضرورت است

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با مینا مهرنوش، کارآفرین و عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

هوش مصنوعی انتخاب نیست ضرورت است

۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲

هوش مصنوعی یا AI که در چند سال اخیر هیاهوی زیادی به‌پا کرده، یکی از تاثیرگذارترین مسائل در زندگی انسان امروزی است و موج فراگیر این تکنولوژی می‌تواند سرآغاز یک انقلاب نسلی در حوزه فناوری باشد. گواه این جریان آمار‌ها و بررسی‌هایی هستند که نشان می‌دهند بیش از نیمی از کارمندان شرکت‌های فناوری اعتقاد دارند فشار مدیران برای استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی در محل کار آنها شدت گرفته است.  سال گذشته شرکت سیسکو با نظرسنجی از ۸۰۰۰ مدیر ارشد کسب‌وکار و بیش از ۵۰۰ کارمند شرکت‌های خصوصی در سراسر جهان اعلام کرد که در حال حاضر تنها ۱۴درصد از شرکت‌ها در استفاده از هوش مصنوعی آمادگی کامل دارند و سایر شرکت‌ها نیز به ترتیب ۳۴درصد (نسبتا آماده)، ۴۸درصد (آمادگی محدود) و ۴درصد (عقب‌افتاده) ارزیابی شده‌اند، این آمار نشان می‌دهد که با این حال، ۸۶‌درصد از شرکت‌ها در جهان هنوز آمادگی به‌کارگیری هوش مصنوعی را ندارند. با وجود این، اکنون در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته این حوزه مورد توجه جدی قرار گرفته، مثلا امارات متحده عربی به‌عنوان یکی از پیشگامان این حوزه، از سال ۲۰۱۷ وزارتخانه‌ای اختصاصی برای هوش مصنوعی تاسیس کرده و فرانسه نیز اخیرا با انتصاب وزیر جدید هوش مصنوعی، عزم جدی خود را برای پیشرفت در این زمینه نشان داده است. در کشور ما اما با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت قرار گرفتن در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی، این حوزه آنچنان که باید مورد توجه دولت و مسئولان قرار نگرفته است. جام‌جم به منظور بررسی ضرورت و الزامات به‌کارگیری این تکنولوژی در کشور و شناسایی زیرساخت‌ها و کمبودهای این حوزه با دکتر مینا مهرنوش، کارآفرین و عضو هیات علمی دانشگاه تهران به گفت‌وگو پرداخته است.

ببینید | عینک مترجم

ببینید | عینک مترجم

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹

ری بن متا، با اتصال به هوش مصنوعی امکان ترجمه همزمان را دارد و به کاربر امکان صحبت کردن به زبان‌های دیگر را می‌دهد.

نیازمندی ها