
۱ ــ رژیم جعلی اسرائیل که به تعبیر امام (ره) غدهای سرطانی در منطقه است، این روزها گویا بدل به یک سرطان متاستازیک شده و پیکره وجودی آن رو به نابودی قرار گرفته است. مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۴ فرمودند: «اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.»، اما این رژیم علیالظاهر دست به یک اتانازی (خودکشی اختیاری) نظامی زده که قهرا، مرگ زودرسی را برای آن درپی خواهد داشت و این تعجیل حتما مرهون انبوه عقوبت خونهای بهناحق ریخته کودکان و زنان فلسطینی است.
جنگ را صهیونیستها آغاز کردند اما آخر آن با پیروزی ایران تمام میشود. امنیت پایدار رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی تمام شد. دهها هزار نفر دنبال راههای فرار از سرزمینهای اشغالی هستند.فرودگاههای اسراییل غیرقابل استفاده است.تحولات روزهای آینده بسیار سرنوشتساز است وشاهد آغازِ پایان رژیم اشغالی هستیم.
میگویند در قدیم «لات هرزهگویی» بود که در کوچه و بازار میگشت و هرچه را خلاف میل خود میدید یا هرکس را که دل خوشی از او نداشت، به باد فحش و ریشخند میگرفت. تا این که روزی فردی از درشکه پایین آمد و بر سرش فریاد کشید: «هیچ معلوم است تو چه کارهای؟ مستبدی؟ دموکراتی؟ جمهوریخواهی؟ آزادیطلبی؟ لطفا تکلیف خود را مشخص کن.»
وضعیت انسانی در غزه از منظر حقوق بشر فراتر از یک فاجعه انسانی است. دلیل اصلی بحران در باریکه غزه، حول محور دو نکته است: اول اینکه صهیونیستها به هیچ قاعده و قانونی پایبند نیستند و دوم مربوط به سکوت جهانی در مقابل این نسلکشی و جنایت است.
مسأله رژیم صهیونیستی حماس نیست و هدف اسرائیل حذف همه مردم این سرزمین؛ چه در غزه و چه در کرانه باختری است. در واقع رژیم صهیونیستی همواره به دنبال رویای نیل تا فرات بوده و بسیار پیشتر از اینکه حماس تشکیل شود سران این رژیم بارها و بارها اقدام به کشتار دستهجمعی فلسطینیها کردهاند.
ما جامعه بینالملل را دعوت میکنیم که اولا جایگاه و منزلت خود را حفظ کند و نسبت به حفظ قرارداد آتشبس که تحت نظارت همین سازمانهای بینالمللی منعقد شد، احترام کند. طبعا وقتی دولت لبنان قرارداد آتشبس را پذیرفت، مقاومت هم از اقدام دولت پشتیبانی کرد. زیرا متضمن منافع کل کشور و بویژه مردم مناطق جنوب لبنان بوده است.
درحالی که بمباران بیروت ازسر گرفته شده، دولت لبنان هنوز به هیچ کار چشمگیری مبادرت نورزیده است.طبعا هرگونه اقدام دیپلماتیک باید متکی به نقاط قوت باشد.
امام خمینی (ره) شخصیتی بود که خداوند متعال آن را ذخیرهای برای جهان اسلام و مسلمانان و آزادگان جهان در سراسر عالم قرار داد. ایشان در دورهای پا به صحنه گذاشتند که منطقه بهسرعت به سمت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی میشتافت و زمینه برای بهرسمیت شناختن این رژیم در حال تدارک بود.
پرواضح است که آمریکاییها از اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل حمایت تمامعیار می کنند تا به دولت لبنان اعمال فشار کرده باشند.
هنگامی که اسرائیل درخواست آتشبس کرد، براساس آن یک کمیته پنججانبه تشکیل شد که ریاست آن را آمریکا بهعهده گرفت و فرانسه نایبرئیس کمیته شد.
در شرایط فعلی، آمریکاییها موضع میانجیگرایانهای ندارند بلکه در حال حاضر تجاوزات گسترده نظامیان صهیونیست از راه هوا، خاک و آب به لبنان و همچنین اشغال بخشهایی از خاک این کشور با چراغ سبز آمریکاییها صورت میگیرد.
انتخابات اخیر شوراهای شهر و شهرداریهای لبنان که با پیروزی قاطع ائتلاف «توسعه و وفاداری» (متشکل از حزبالله و جنبش امل) همراه بود، فراتر از یک رقابت محلی، به رأی اعتماد مردم لبنان به گزینه مقاومت تبدیل شد. این انتخابات در شرایطی برگزار شد که لبنان پس از ماهها درگیری با رژیمصهیونیستی و تحمل ویرانیهای گسترده، در آستانه تغییر معادلات سیاسی داخلی و منطقهای قرار داشت.
بعد از شهادت شهید بزرگوار سیدحسن نصرالله و دیگر فرماندهان عالیرتبه حزبالله و ادامه بمبارانها و اشغال برخی مناطق جنوب لبنان، دشمن دچار توهم شده بود که دیگر حزبالله و جریان مقاومت و کیان شیعی - چه امل و چه حزبالله - باید بساطشان را جمع کنند و تبدیل به یک حزب خنثی با چند کرسی در پارلمان شوند.
درخصوص تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان و حتی در سراسر این کشور، بهطور کلی باید تاکید کرد این تجاوزات با چراغسبز آمریکا صورت میگیرد و در این زمینه شکی نیست که توافقهای شفاهی پشتپرده میان رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام گرفته است.
یکی از پرسشهایی که همزمان با سفر ترامپ به عربستان مطرح شد، درباره سرنوشت ملکسلمان است و اینکه چرا وی علیرغم آنکه به طور رسمی پادشاه این کشور است که به نام خاندان آلسعود نامگذاری شده، در مراسم استقبال و بدرقه رئیسجمهور آمریکا حضور پیدا نکرد وحتی در اجلاس سران کشورهای عربی خلیجفارس که باحضور ترامپ برگزار شد برخلاف عرف جاری سنواتی، شرکت ننمود؟
در ماههای اخیر، تحولات سیاسی و دیپلماتیک چشمگیری در سوریه رخ داده که نشاندهنده تغییراتی در معادلات سیاسی این کشور جنگزده است.
اخبار اخیر از سوریه نشاندهنده تحولاتی شگفتانگیز و در عین حال نگرانکننده است. گروهی که تا چندی پیش در فهرست سازمانهای تروریستی غرب و برخی کشورهای عربی قرار داشت، امروز نهتنها حاکمیت سوریه را در دست گرفته، بلکه مورد پذیرش رسمی همان کشورهایی قرار گرفته که روزی آن را محکوم میکردند.
با گذشت بیش از سه سال از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین، این بحران همچنان یکی از جدیترین چالشهای امنیتی جهان بهشمار میرود؛ بحرانی که نهتنها دامنهای منطقهای بلکه پیامدهایی بینالمللی فراترازسیاسی وبهویژه در حوزه انرژی وغذا داشته است.ریشههای این درگیری درمجموعهای ازعوامل تاریخی، ژئوپلیتیکی وامنیتی نهفته است که درک آن برای یافتن راهحل سیاسی ضروری است.
نشست گفتوگوهای دوجانبه میان اوکراین و روسیه که قرار بود روزهای جاری در کشور ترکیه برگزار شود، با عدم حضور ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعتبار خود را از دست داده و حالا ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در شرایط نامطمئن و با ابراز ناخشنودی از این مسأله، در حال پیگیری فرآیند مذاکرات است.
آنچه که در جنوب لبنان میگذرد، فقط تجاوز به خاک لبنان نیست بلکه نقض حاکمیت تلقی میشودکه هنوز هم باحمایت آمریکاییها ادامه دارد.آمریکاییهاحتی یک اسلحه در دست مقاومت رارصد میکنند اماجنگندههای اسرائیلی بر فرازلبنان را نمیبینند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: