
مهمترین پرسشی که افکار عمومی ملل آزاده جهان و شاید بخشی از امت بصیر انقلابی و سلحشور ایران را به خود مشغول کرده، این است که چرا گروه خودساخته موسوم به ۱+۵ قریب ۲۲ سال است با بهانههای واهی و ادعاهایی کاملا پوچ، بیاساس و غیرقابل اثبات؛
جمهوری اسلامی ایران، با تدبیر و منطق،مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را پذیرفت. این نوع مذاکره غیرمستقیم در گذشته هم در موضوع هستهای وجود داشته است.لذا ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکره غیرمستقیم ناشی ازبیاعتمادی ما به طرف آمریکایی بودواین موضوع به معنای عدول از مواضع جمهوری اسلامینیست.
در سالروز عملیات وعده صادق مروری بر انجام این دو عملیات غرورآفرین و تاثیرات آن در ارتقای جایگاه ایران در معادلات منطقهای و جهانی حائز اهمیت است. عملیات وعده صادق ۱ در مقطعی حساس و در شرایطی که مطالبه حداکثری مردم برای پاسخگویی به ددمنشی رژیم صهیونیستی وجود داشت، انجام شد.
لطفا به گزارههای زیر دقت کنید: آیا با مذاکره برای حل و فصل مسائل موافقید؟ بله. آیا حمایت و پشتیبانی همهجانبه از مذاکرهکنندگان کشور ضروری است؟ بله. آیااحساس میکنیدمذاکره باآمریکا باعث حل مشکلات اقتصادی کشورمیشود؟ خیر.
برخلاف انتظار عمومی و سیاسی دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا روندی سازنده و فراتر از پیشبینیها داشت. هر چند اخبار مشخصی از محتوای پیامها و مکتوبات رد و بدل شده وجود ندارد اما شواهد نشان میدهد طرف آمریکایی برخلاف مواضع اعلانی و لفاظیهای تهدیدآمیز گذشته، در پشت درهای بسته مذاکرات، رویکرد ملایمتری اتخاذ کرده است. این تعدیل مواضع، یکی از عوامل کلیدی در مثبت شدن فضای کلی مذاکرات بود.
برگزاری نشست مسقط تجلی این دو نکته بنیادین بود. اینکه ایران در حوزه هستهای در ۲۲ سال گذشته هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است.
شروع مذاکرات غیرمستقیم هیاتهای ایرانی و آمریکایی با واسطه و حضور بدرالبوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، گمانهزنیها و برداشتها و تحلیلهای متفاوتی را از سوی صاحبنظران سیاسی و کارشناسان رسانهها در داخل و خارج از کشور در پی داشته است. گمانهزنیها و تحلیلهایی که بعضا نه مبتنی بر واقعیتها و آنچه در صحنه میگذرد، بلکه مبتنی بر امیال و آرزوهای تحلیلگران و ناشی از خاستگاه فکری و گرایشهای سیاسی آنان است.
ترامپ در دوره اولی که روی کار آمد با بیاعتنایی ایران روبهرو شد و حتی مقام معظم رهبری نامهای را که آقای شینزوآبه، نخستوزیر فقید ژاپن با خود آورد، قبول نکرد. ترامپ درحالحاضر بهشدت نیازمند تعریف دستاوردی در سیاست خارجی برای خود است. بهخصوص دو پروژه آتشبس اوکراین و غزه به بنبست خورده و او الان وسط یک جنگ تمامعیار تعرفهای با دنیاست.
ترامپ پیش از مذاکرات اعلام کرده که فقط میخواهد ایران بمب هستهای نداشته باشد و این سؤال را مطرح میکند که اگر قرار است آمریکا تنها مطمئن شود ایران بمب هستهای نمیسازد، پس چرا از برجام خارج شد و حالا دوباره حرفهایی میزند که همان معنای برجام را میدهد؟
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی ایران به یکی از موضوعات حساس در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شد. از همان آغاز، تلاشهای گستردهای صورت گرفت تا این نظام مستقل و انقلابی تضعیف شود.
مذاکراتی که قرار است امروز شروع شود به اصرار مقامات آمریکایی و بهصورت غیرمستقیم صورت میگیرد و این مذاکره غیرمستقیم، شرایطی است که جمهوری اسلامی ایجاد کرده است.
مذاکره غیرمستقیم امروز میان ایران و آمریکا درعمان متفاوتتر از مذاکرات قبلی است، باید در نظر داشته باشیم جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف اقتصادی، نظامی، منابع انسانی و انرژی در منطقه یکی از کشورهای قدرتمند و در جهان نیز مطرح است. بنابراین این مذاکرات باید با رعایت اصول و فن مذاکره پیشرود.
آمریکا نقشهراه تصمیم نهایی برای حذف حزبالله در لبنان و جریان مقاومت در کل منطقه را اتخاذ کرده است و حتی مایلند نهفقط موجودیت نظامی، بلکه به موجودیت سیاسی حزبالله نیز پایان بخشند و این را برای جریانهای مقاومت در کل منطقه تعمیم بدهند.
درحالیکه امروز شنبه و براساس قرار قبلی، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با تحقق نظر تهران درباره مکان، شیوه و موضوع این گفتوگوها به میزبانی کشور عمان در مسقط برگزار خواهد شد، تهدیدات مداوم و فزاینده ترامپ علیه ایران طی چند روز اخیر، نشاندهنده تصور غلطی است که او و مشاورانش از راهبرد امنیت ملی و توان بازدارندگی تهران دارند.
حدود دو هفته پیش ایران جواب نامه آمریکا را داد و اعلام کرد که پیشنهاد مذاکره آمریکا را میپذیرد اما به سه شرط؛ یکی اینکه مذاکره غیرمستقیم باشد و دیگر اینکه میانجی این نوع مذاکرات عمان باشد نه امارات و اینکه این مذاکرات در سطح عالی باشد که تقریبا آمریکا بلافاصله و بدون مقاومت اینها را پذیرفت.
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش نگاهی رادیکال، اعمال سیاست چماق و هویچ و فشار حداکثری علیه ایران را کلید زد که بیثمر بود و فقط باعث مقاومتر شدن ایران شد. در دوره دوم ترامپ سعی کرده چماق را جدیتر نشان دهد و به زعم خود به نتیجه دلخواه برسد.
حدود دو هفته پیش ایران جواب نامه آمریکا را داد و اعلام کرد که پیشنهاد مذاکره آمریکا را میپذیرد اما به سه شرط؛ یکی اینکه مذاکره غیرمستقیم باشد و دیگر اینکه میانجی این نوع مذاکرات عمان باشد نه امارات و اینکه این مذاکرات در سطح عالی باشد که تقریبا آمریکا بلافاصله و بدون مقاومت اینها را پذیرفت.
بهرغم گستردگی تجاوزات صهیونیستها و شکلگیری واقعیتهای جدید که در شکل بمباران، قتل و اشغال درآمده است و ظاهرا رژیم اسرائیل بدون هیچ مانعی درحال اجرای عملیات اشغالگرانه خود است، ما به آنهایی که بهلحاظ تاریخی خود را بخشی از مقاومت میدانند، میگوییم مقاومت از لبنان دفاع خواهد کرد و این مقاومت است که لبنان را بازسازی خواهد کرد.
رجزخوانی ترامپ در سه ماه گذشته فقط در مقابل ایران نبوده و موارد متعددی را شامل شده و اکنون با جنگ تعرفههای گمرکی، دردسرهای زیادی برای آمریکا بهوجود آورده و یک روند انزوای جهانی را پیشروی وی قرار داده است.
آنچه امروز مشاهده میکنیم، نشاندهنده تأثیر مواضع اصولی ایران در عقبنشینی آمریکا از رویکرد غیرمنطقی گذشته خود است. این واقعیت را هم میتوان در ارتباط با مسئول تیم مذاکرهکننده آمریکا مشاهده کرد و هم در پذیرش مذاکرات غیرمستقیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: