در جرایم غیرعمد البته تفاوتی میان زنان و مردان وجود دارد و آن این که مردان محکوم به پرداخت نفقه و مهریه نیز در زمره محکومان غیرعمد قرار میگیرند در حالی که اساسا چنین پروندههایی برای زنان تشکیل نمیشود.
اما این تنها تفاوت میان زندانیان مرد و زن در جرایم غیرعمد نیست، چراکه بیشتر زنان زندانی از ناحیهای صدمه دیدهاند که با گرفتاری مردان مرتکب جرایم غیرعمد فرق دارد.
واکاوی پروندههای محکومان زن غیرعمد نشان میدهد بیشتر خانمها به دلیل اعتماد بیش از حد به شوهران، پسران یا بستگان نزدیک خود گرفتار و روانه زندانها شدهاند، مثل همه زنانی که حتی با وجود خانهدار بودن، دسته چکی به نام خود گرفته و به این مردان سپرده و درنتیجه به عنوان بدهکار روانه ندامتگاهها شدهاند.
البته زنان زندانی به دلیل دیه یا حوادث کارگاهی و حتی به دلیل بلندپروازی نیز در محاکم قضایی محکوم میشوند، ولی آنچه در پروندههای آنها بیش از هر چیز نمود دارد، اعتماد نابجای آنها به اطرافیان بویژه مردان است.
هماکنون کمی بیش از 200 زن زندانی در زندانهای کشور به علت جرایم عمد تحمل حبس میکنند که بسیار کمتر از جمعیت مردان زندانی غیرعمد است که یکی از دلایل آن تاکید ستادهای دیه کشور به آزادسازی هرچه سریعتر زنان از حبس است؛ موضوعی که خیران نیز با آن موافقند و به محض باز شدن پروندهای غیرعمد برای یک زن پای کار میآیند. با این حال در حال حاضر شاید تنها حدود صد زن زندانی، حائز شرایط آزادی باشند، چراکه عده قابل توجهی از آنها به دلیل داشتن شاکیان متعدد (حتی بیش از 50 نفر)، محکومیتهای سنگین مالی (بیش از 500 میلیون تومان بدهی)، پراکنده بودن شکات در نقاط مختلف کشور و حتی درگیر بودن این زنان با سایر جرایم، امکان دریافت کمک از ستادهای دیه کشور را از دست میدهند.
عباس کشانی
مدیر هماهنگی امور استانهای ستاد دیه کشور
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد