سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جامجم آنلاین به نقل از دیجی رو،
از دیر باز سفر در زمان و تلهپورت آرزوی انسانها بوده است و بر سر ممکن بودن این موضوع بحثهای زیادی صورت گرفته است. حال دانشمندی که تخصصاش تحقیق دربارهی این است که آیا غیرممکنها واقعاً غیرممکن هستند اصرار دارد که تلهپورت انسان در آینده ممکن خواهد بود!
پروفسور میچو کاکو از دانشگاه نیویورک معتقد است که فناوری لازم برای تلهپورت یک شخص زنده به مکان دیگری در زمین و حتی فضا میتواند در چند ده سال یا حداقل قرن آینده در دسترس باشد.
پروفسور کاکو که به خاطر ادعاهای آیندهنگرانهاش به آقای جهانهای موازی معروف است، همچنین میگوید سفر واقعی در زمان و نامرئی شدن هم ممکن است. او چندین فناوری علمی تخیلی را که غیرممکن به نظر میرسیدند موردمطالعه قرار داده و نتیجه گرفته که بعضی از آنها درنهایت اتفاق خواهند افتاد.
کارمندان در آینده به محل کار خود تلهپورت میشوند
او گفت:
“خیلی از چیزهایی که در فیلم پیشتازان فضا میبینید در حقیقت ممکن خواهند شد، مثل تلهپورت”
“این حرفها مرا هیجانزده میکند، قبلاً به این حرفها میخندیدیم. ما فیزیکدانان عادت داشتیم وقتی کسی از تلهپورت و نامرئی شدن صحبت میکرد میخندیدیم، اما دیگر نمیخندیم چون فهمیدهایم در این زمینه اشتباه میکردیم.”
“تلهپورت کوانتومی هماکنون وجود دارد. در حقیقت ما یک گروه فیلمسازی را به دانشگاه مریلند بردیم و از تلهپورت شدن یک اتم فیلمبرداری کردیم. آن اتم با سرعت از اتاقی به اتاق دیگر رفت.”
“پس در سطح اتمی ما آن را قبلاً انجام دادهایم. به این پدیده گیر انداختن کوانتومی میگویند.”
این فرایندی است که اجازه میدهد بین اتمها اتصالاتی (مثل بند ناف) شکل بگیرد و اطلاعات آنها به اتمهای دیگر که دور هستند مخابره شود.
او گفت:
” من فکر میکنم در یک دهه آینده بتوانیم اولین مولکول را تلهپورت کنیم.”
او گفت فیزیک کوانتومی دربارهی عجایب و غیرممکنهاست—ناپدید شدن اشیا و ظاهر شدن آنها در جای دیگر و بودن همزمان در دو مکان.
او اضافه کرد:
“اما الکترونها همیشه این کار را انجام میدهند، به آن ترانزیستور میگویند. نور این کار را انجام میدهد، به آن پرتوی لیزری میگویند.”
او گفت همچنین نور نیز تا الآن تلهپورت شده است.
او اضافه کرد:
” بیبیسی ما را به اتریش و شهر وین برد. ما نور را در عرض دانوب به طول 500 متر تلهپورت کردیم.”
او ادعا میکند قدم بعدی تلهپورت فوتونها به ماه پس از سال 2020 خواهد بود، زمانی که انسانهای پیشرو دوباره بر روی سطح ماه فرود میآیند.
او به زمان اعتقاد دارد، سازگار کردن این فرایند با اشیای بزرگتر و سپس موجودات زنده مثل حیوانات و حتی انسان، چیزی جر یک پروژه مهندسی پیچیدهی علمی نخواهد بود.
او گفت
“این مسئله احتمالاً در طول زمان حل شود”.
دانشمندان دیگر فکر میکنند همچین چیزی ممکن نیست
عمدهی دانشمندان با ادعاهای او قانع نشدهاند و اظهار میکنند تفاوت بین یک انسان و اتم به این معنی است که موفقیت در مقیاس کوچک را نمیتوان به یک موجود زنده نسبت داد که باید تخریب شود در مکانی دیگر دوباره ساخته شود ، چه قبل از تلهپورت زنده یا مرده باشد.
مشکل این است که اساس تلهپورت ترجمهی موجودی فیزیکی به اطلاعات و فرستادن آن بهجای دیگر و سرهم کردن دوبارهی آن است.
عموماً حس میشود که سیستم گیر انداختن کوانتومی که برای تلهپورت یک اتم استفاده میشود، در مورد زمان و زنده ماندن هر موجود زندهای احتمالاً غیرممکن است.
تریلیون ها اتم در بدن انسان وجود دارد، یعنی یک شخص باید قبل از اینکه هر اتم گیر بیافتد به اتمهای جدا شکسته شود، خوانده شود، هضم شود و تلهپورت شود، البته قبل از اینکه تمام این فرایند برای وارد شدن به مکانی جدید در جهت معکوس تکرار شود.
دانشجویان دانشگاه لایسستر تخمین زدهاند که اطلاعات یک موجود کوادریلیون (هزار هزار میلیارد) سال طول میکشد تا بهجای دیگر تلهپورت شود- در بعضی موارد بسته به فاصله ممکن است اگر پیاده برویم زودتر برسیم!
بدتر اینکه هنوز راه شناختهشدهای وجود ندارد تا یک شخص از تجزیه به اتمها و ساختهشدن دوباره جان سالم به درببرد.
وقتی اتمها تلهپورت میشوند، آنها تخریب میشوند و یک کپی از اطلاعات آنها ساخته میشود، پس شما باید بمیرید و به زندگی بازگردانده شوید یا اینکه اصلاً اگر زنده بمانید همان شخصی هستید که به مقصد میرسد یا یک کلون جدید از شما؟
فیزیکدانان در موسسهی فناوری کالیفرنیا اولین بار یک فوتون را در سال 1998 حدوداً 3 فوت تلهپورت کردند. از آن به بعد فواصل زیاد شده اما هنوز بخش اعظم کار با فوتونها است.
نظر شما در مورد سفر و تلهپورت چیست؟ آیا به نظر شما در آینده انسانها می توانند از جایی به جای دیگر تلهپورت شوند؟
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد