به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساینس الرت، تولید نور مایع اتفاقی بزرگ در دنیای علم محسوب می شود. بدین ترتیب فیزیکدانان توانستند این شکل عجیب از ماده را دست یافتنی تر از هر زمان دیگری کنند.
آنچه که این دانشمندان ارایه کرده اند در واقع یک مایع بسیار منحصربفرد محسوب می شود که سایش و چسبندگی آن صفر است. حتی برخی معتقدند باید عنوان پنجمین حالت ماده را به این دستاورد اطلاق کرد.
این ماده عجیب به نور این امکان را می دهد تا در اطراف اشیا و زوایا منتشر شود.
نور معمولی مانند یک موج رفتار می کند و برخی موارد نیز همانند یک ذره. در واقع نور همواره در مسیر صاف و مستقیم سیر می کند و دقیقا به همین دلیل است که چشمها نمی توانند آن سوی اشیا و زوایا را مشاهده کنند. اما تحت شرایط بسیار خاصی، نور می تواند همچون یک مایع عمل کرده و در اطراف اشیا سیر کند.
همواره تصور می شد که تولید نور مایع که ویژگی هایی شبیه یک موج را دارد تنها در دمای نزدیک به صفر مطلق امکانپذیر بوده که تنها کسری از ثانیه عمر هم دارد.
اما در مطالعه اخیر محققان انستیتو فناوری نانو CNR NANOTEC در ایتالیا تولید نور مایع در دمای اتاق را محقق کردند.
دانیله سانویتو که این مطالعه با هدایت وی انجام شده می گوید: مهمترین ویژگی دستاورد این است که نور مایع را در دمای اتاق و تحت شرایط بسیار خاص تولید کرده ایم. در این مسیر از ذراتی موسوم به «پولاریتون» استفاده شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب