به گزارش جامجم آنلاین به نقل از کجارو، خیلی از مناظر طبیعی در دنیا هستند که برای اکثر مردم شناخته شدهاند، به طوری که حتی اگر آنها را ندیده باشند نام و وصف آن را شنیدهاند؛ مانند گرندکانیون در آمریکا یا سد بزرگ مرجانی (به دیواره بزرگ مرجانی نیز شناخته میشود) در استرالیا. با این وجود بیشمار هستند شگفتیهای طبیعت که بسیاری از ما حتی نام آنها را نیز هنوز نشنیدهایم. در ادامه با تعدادی از مناظر طبیعی منحصر به فرد آشنا خواهید شد.
شفق قطبی، کانادا
شفقهای قطبی که به نام نورهای شمال یا نورهای قطبی نیز شناخته میشوند و در اثر برخورد ذرات باردار خورشیدی با اتمسفر زمین تشکیل میشوند از شگفتانگیزترین پدیدههای طبیعی هستند که هر ساله گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان برای تماشای این شفقهای قطبی به شهرهای شمالی کانادا که بهترین مکان برای دیدن این پدیده است سفر میکنند.
البته گاهی در مناطق بسیار جنوبی مثل «سنت لوئیس» (st.louis) در ایالت میسوری آمریکا هم ممکن است این پدیده قابل رؤیت باشد ولی هرچه به سمت نواحی شمالی [به خصوص شهرهای شمالی کانادا مثل شهر «وایت هورس» (White horse)] حرکت کنید بهتر میتوانید شاهد این پدیده زیبا باشید.
تپههای coyote – آمریکا
تپههای coyote جاذبه های سنگی هستند که ظاهری مواج دارد و به همین دلیل هم در دنیا بینظیر هستند. این تپهها در منطقه طبیعی و حفاظت شده Paria canyon-vermilion در مرز ایالتهای آریزونا و یوتا [شمال آریزونا و جنوب یوتا] واقع شدهاند. برای بازدید از این منطقه نیاز به تهیه (مجوز BLM) (مجوز ورود از طرف سازمان ناظر به حفاظت طبیعی منطقه Paria Canyon-Vermilion) خواهید داشت.
کیلاویا، آمریکا
«کیلاویا» (Kilauea) در جزیره بزرگ هاوایی کوه آتشفشان فعال در منطقه است که گدازههای آتشفشانی آن به اقیانوس آرام میریزد.
آبشارهای ایگواسو- آرژانتین، برزیل
آبشارهای «ایگواسو» یا «ایگوازو» (IGUAZU) در مرز آرژانتین و برزیل واقع شدهاند و با ۲۷۵ آبشار از آبشار مشهور نیاگارا در آمریکای شمالی بسیار بزرگتر و با عظمتتر هستند.
رشته کوههای آلاسکا- آمریکا
ایالت آلاسکا آمریکا محل مرتفعترین رشته کوههای آمریکا است که با یخچالهای طبیعی عظیم و یخ رودهای فراوان مناظر طبیعی شگفتانگیزی را پدید آوردهاند. یخچال طبیعی Tokositna و قله مرتفع «دنالی» ( Denali) از معروفترین قسمتهای این رشته کوهها به شمار میآیند.
دره بزرگ- آمریکا
«دره بزرگ» (Grand canyon) با حدود ۴۴۵ کیلومتر طول و وسعتی حدود ۲۹ کیلومتر و درههایی به عمق بیش از ۱/۵ کیلومتر در آمریکا یکی دیگر از زیباترین و منحصر به فردترین پدیدههای طبیعی در جهان است.
دشت تورس دل- شیلی
دشت «تورس دل» (Torres Del) در شیلی یکی از زیباترین مناظر طبیعی در آمریکای جنوبی را دارد. این دشت در پارک ملی تورس دل واقع شده است.
آبشار آثیراپیلی- هند
آبشار «آثیراپیلی» (Athirappilly) در شهر کرالا هند با ارتفاعی حدود ۲۵ متر به نیاگارای هند شناخته میشود و یکی از دیدنیهای این کشور به شمار میآید.
اولورو- استرالیا
صخره سنگی «اولورو» (uluru) که به نام صخره «آیرز» (Ayers) نیز شناخته میشود و ارتفاعی حدود ۳۴۸ متر دارد در دشتهای نواحی شمالی استرالیا قرار دارد. بسیاری از متخصصین زمینشناسی اولورو را نمونهای از پدیده تک صخره میدانند. این پدیده بیشتر در زمینهای خشک و گرم در اثر فرسایش خاک و مقاومت جنس بخشی از زمین در برابر این فرسایش ایجاد میشود که حاصل آن به وجود آمدن نسبتا سریع یک صخره سنگی بزرگ است.
آبفشان استروکور- ایسلند
اگر کمی به سمت شرق از شهر «ریکیاویک» (Rekja vik) که پایتخت و بزرگترین شهر ایسلند است حرکت کنید به آبفشانهای «استروکور» (Strokkur) خواهید رسید و تقریباً هر ۵ دقیقه میتوانید شاهد این پدیده منحصر به فرد باشید.
دره مرگ- آمریکا
بخشی از بیابان موهاوی که به دره مرگ شهرت دارد گرمترین و خشکترین قسمت آمریکای شمالی نیز است، با این حال مناظر طبیعی این بیابان بسیار زیبا و منحصر به فرد است.
جزیره سوکوترا- یمن
در جزیره «سوکوترا» (Socotra) واقع در اقیانوس هند که در اصل این جزیره متعلق به کشور یمن است گیاهی به نام درخت خون اژدها وجود دارد که بومی این منطقه است و در هیچ کجای دیگر نمیتوانید این گیاه را ببینید. در این جزیره درختچههای خون اژدها پوشش گیاهی غالب هستند و ظاهر خاص آنها بسیار قابل توجه است.
کوه تاراناکی – نیوزیلند
کوه «تاراناکی» (Taranaki) که در منطقهای به همین نام واقع شده، در ساحل غربی جزیره شمالی نیوزیلند قرار دارد و در واقع یک کوه آتشفشان است که ارتفاعی در حدود ۲۵۱۸ متر دارد. آخرین فعالیت این کوه آتشفشانی در اواسط قرن ۱۹ بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
واقعا" « الله اكبر» . زبان قادر به بیان عظمت و شوكت آفریدگار توانا نخواهد بود.ای بنگان خدا كمی تفكر كنیم كه جایگاه این انسان سركش در كجای این عالم وسیع قرار گرفته ؟ آیا نباید چنین خالقی را پرستید و مطیع اوامر او بود؟!آیا نباید قدر نعمت زندگی را دانست و بیشتر بر یكدیگر اهمیت قائل شویم؟ . هزاران « الله اكبر» .