شرط توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان

در کارزار نیاز به توسعه اقتصادی و افزایش سطح معیشتی و رفاهی مناطق مختلف کشورمان، استان‌های حاشیه‌ای و مرزی که عمده مساحت و جمعیت قابل توجهی از کشور را به خود اختصاص داده‌اند، شرایط خاص تری در بعد نیاز به توسعه و رشد دارند. اما با بررسی تحلیلی و دقیق مناطق مرزی بویژه نواحی توسعه‌نیافته مرزی در مقایسه با مناطق دیگر کشور و ملاحظه قیودی از جمله موقعیت جغرافیایی مناطق مرزی، دوری از قطب‌های صنعتی ـ اقتصادی و... می‌توان به نوعی توسعه نیافتگی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در این مناطق دست یافت.
کد خبر: ۱۰۵۶۳۲۲
شرط توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان

استان سیستان و بلوچستان نیز از آن دسته استان‌هاست که دایره نیاز به رسیدگی در آن شعاعی بزرگ‌تر نسبت به سایر استان‌ها و پهنه‌ای گسترده برای کار و تلاش دارد.

در حالی که اقتصاد یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور و استان است، در این میان کار و فرهنگ کار یکی از پیشران‌های اقتصاد بوده‌اند که متاسفانه فرهنگ کار در سطح کشور و در ابعاد کوچک‌تر در استان، رشدی متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای جامعه نداشته که همین موضوع باعث آسیب‌های جدی به توسعه منطقه‌ای و ملی شده است.

از این‌رو به نظر می‌رسد به عنوان شرط بزرگ توسعه اقتصادی، وضعیت فرهنگ کار باید در سیستان و بلوچستان متحول و گرایش‌ها، بینش‌ها و دانش لازم نسبت به کار در استان ایجاد شود. از آنجا که مناطق مرزی ویترین نظام و کشور و نیازمند توجه ویژه هستند، از این‌رو حمایت از فرهنگ صحیح کار و فضای توجه به منافع ملی و تغییر افق‌های کوشش منطقه‌ای برای رشد منطقه و اعتلای ملی بسیار ضروری است.

بر این اساس با علم به این‌که اشتغال، حاصل عملکرد دولت و ملت است و این‌که اگر همه مسئولیت و مشکلات به دولت واگذار شود، به هدف نمی‌رسیم، باید با اتحاد و همکاری دولت و مردم استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان بر مشکلات اشتغال و بازار کار غلبه کرد.

به‌زعم کارشناسان نیز رشد و پیشرفت منطقه‌ای و سپس ملی، بدون همدلی و حرکت یکدست سیستم اجتماعی بومی امکان‌پذیر نخواهد بود. بنابراین در شرایط اخیر کشور عزیزمان، نیاز به این همدلی که در همه عرصه‌ها یکی از ضروریات است، برای ایجاد اشتغال و توسعه در استانی متنوع چون سیستان و بلوچستان باید بیش از پیش تقویت شود، زیرا نهادینه شدن فرهنگ کار و داشتن وجدان کاری، توسعه و تعالی کشور را در پی دارد و در مقابل کم‌کاری و کم‌توجهی به فرهنگ کار باعث عقب‌افتادگی استان در همه عرصه‌ها می‌شود.

از این‌رو به نظر می‌رسد در سال‌های پیش رو باید دست همکاری به سوی مردم استان دراز کرد و با همکاری آنان هم فضا و جو فرهنگ کار و تلاش بیشتر برای توسعه استان را ایجاد کرد و هم حساسیت ملی را درباره محرومیت‌زدایی از سیستان و بلوچستان برانگیخت.

مجتبی شجاعی

بخشدار مرکزی خاش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها