رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا درخصوص بازی آنلاین نهنگ آبی (نهنگ سفید) گفت: بیشتر اخبار این بازی مربوط به اوایل سال و فروردین است که برخی در رسانههای فارسیزبان هم منتشر شده، اما اینکه چرا بعد از گذشت چهار تا پنج ماه یکباره این حجم از اخبار در شبکههای اجتماعی بازتاب داشته است، همان ترفندهای هوکس خبری است که از شیطنت برخی کاربران ناشی میشود.
با توجه به اینکه این بازی روسی سال 2013 رواج یافت و اولین قربانی آن در سال 2015 اقدام به خودکشی کرد، باید گفت بازی نهنگ آبی این روزها کاربران زیادی ندارد.
سرهنگ نیکنفس تاکید کرد: این هجمه رسانهای درخصوص بازی نهنگ آبی در شبکههای اجتماعی که این روزها بین کاربران ایرانی به راه افتاده، بیش از آنکه به واقعیتها بپردازد، دامنه شایعات را توسعه داده و باعث ایجاد هراس در جامعه و خانوادهها شده است. وی با بیان اینکه این بازی شامل 50 مرحله یا 50 ماموریت است که در هر روز باید یک ماموریت به انجام رسیده و در انتهای هر مرحله عکس سلفی از پایان مرحله برای همبازی ارسال شود، گفت: کشیدن تصویر نهنگ روی دست، خودزنی، تماشای فیلمهای ترسناک، عکس سلفی در سازههای بلند و مرتفع، کشیدن تصاویر و اعداد مختلف روی دست و... از جمله مراحل این بازی است که کاربر بعد از انجام هر چالش باید مستندات موجود را برای طرف مقابل(همبازی خود) ارسال کند.
سرهنگ نیکنفس یادآور شد: مهمترین ترفند در این بازی کسب اطلاعات شخصی و محرمانه از کاربران در طول بازی است که در روند بازی از فرد گرفته میشود و با دانستن این موضوعات در مراحل بعدی بازی، از کاربر خواستهها متفاوت شده که کاربر بر اثر فشار یا محوشدن در بازی مجبور به انجام میشود و در پایان درخواست نمایش خودکشی کاربر است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا گفت: خوشبختانه این بازی در ایران قربانی نداشته و برخی از تصاویر و فیلمهایی که در این زمینه وجود دارد و به این بازی در ایران منتسب شده است، صحت ندارد. این تصاویر مربوط به کشورهای دیگر یا اقدامات دیگری است که به این بازی مرتبط نبوده و به اشتباه به کاربران ایرانی نسبت داده شده است.
وی تاکیدکرد: هرچند این بازی هنوز در میان کاربران ایرانی رواج نیافته است، اما تب و تاب خاصی این روزها درخصوص بازی نهنگ آبی در جامعه به راه افتاده که دقت در رصدها و مراقبتها بویژه از سوی والدین را میطلبد تا این چالش در ایران به وجود نیاید. به جرات میتوان گفت خانوادهها در این میان مهمترین نقش و وظیفه را بهعهده دارند و نقش نظارتی خانوادهها بر فعالیت آنلاین فرزندان از مهمترین اقدامات والدین در اینباره بوده که بسیار حائزاهمیت است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: