در طول سالهای گذشته کشورهای غربی قصد داشتند اقتصاد ایران را وابسته به عوامل بیرونی نشان دهند که با اعمال تحریمها، ایران دیگر قدرت فعالیت در هیچ زمینهای را نداشته باشد و رسانههای مخالف جمهوری اسلامی ایران این موضوع را آنقدر به عناوین مختلف تکرار کردند که با بروز اولین مشکل، برخی مسئولان داخلی نیز به این جریان معتقد شدند و آنها هم اظهارنظرهایشان بر این مبنا بود که تحریمها توانست اقتصاد ایران را فلج کند اما واقعیت این است که اصلا اقتصاد ایران به عوامل بیرونی وابسته نیست.
در بحران مالی سال 2008 همه کشورهای اروپایی و وابسته به آمریکا با تنشهای شدید روبهرو شدند اما ایران در آن زمان آسیب ندید البته بخش خوش ماجرا اینجاست که اقتصاد ایران به عوامل بیرون وابسته نیست و روی بد سکه هم این است که با اعمال تحریمها نمیتوانیم با هر کشوری که میخواهیم مراوده مالی داشته باشیم اما مهم اینجاست که ما به کشورهای دیگر وابسته نخواهیم بود و اگر این موضوع مدیریت شود قطعا تحریمها هیچ تاثیری در اقتصاد ایران نخواهد داشت.
در طول مذاکرات هستهای، دولت وعدههای اقتصادی زیادی به مردم میداد در حالی که بعد از اجرای برجام مشاهده شد این وعدهها قابلیت اجرایی ندارد.
اکنون هم آنقدر بزرگنمایی میشود که با اعمال تحریمهای جدید به سالهای قبل بر خواهیم گشت، اما اینطور نیست و میتوان آن را مدیریت کرد.
برجام در واقعیت اقتصاد ایران بیتأثیر است اما اکنون خبر پاره شدن آن باعث بر هم خوردن بازار ایران شده است. به نظر میرسد مسئولان باید تصمیمات خود را بر اساس واقعیات بگیرند و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنند که رفتار هیجانی از خود نشان ندهند.
دکتر حجتالله عبدالملکی - عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد