گردانندگان این موسسات و آموزشگاهها بخوبی میدانند که حذف کنکور و اجرای قانون به نفعشان نیست.
این درحالی است که اگر آنها بهدنبال افزایش سطح علمی دانشآموزان هستند، میتوانند مطالب علمی مناسب ارائه دهند نه اینکه صرفا آزمونهای آزمایشی و کلاسهای کنکور برگزار کنند.
از سوی دیگر در حال حاضر تعداد قابلتوجهی از صندلی دانشگاهها هم خالی است به این مفهوم که کنکور کارایی گذشته را هم ندارد. اما برگزاری کنکور شرایطی را رقم زده که هنوز میتوان استرس و اضطراب طولانی مدت ناشی از آن را بین دانشآموزان و حتی خانوادهها مشاهده کرد.
لازم به یادآوری است که دامن زدن به این اضطراب امری ناپسند بوده و تاثیر منفی در جامعه دارد.این درحالی است که باید برای پرورش نسل آینده کشور برنامههای مناسبی داشت، زیرا اگر آنها که مدیران آینده این کشور هستند، بدرستی تربیت نشوند نمیتوانند در حفظ ارزشهای کشور تاثیرگذار باشند.
حذف چنین دغدغهای از زندگی دانش آموزان و خانوادههایشان، حذف مافیای کلاسهای تقویتی و خالی بودن صندلیهای دانشگاه از مجموع دلایلی است که موضوع حذف کنکور را ضروری نشان میدهد.در کنار این مجموعه دلایل، باید عنوان کرد مجلس برای حذف کنکور قانون هم تصویب کرده و این قانون به تائید نهایی شورای نگهبان رسیده و برای اجرا، ابلاغ هم شده، اما متاسفانه هنوز این قانون اجرایی نشده است.
قانون سنجش و پذیرش دانشجو باید در مدت پنج سال اجرایی شود و بر اساس آن تاثیر سوابق تحصیلی به 85 درصد برسد این درحالی است که بر اساس اذعان مسئولان، این رقم هم اکنون به 30 درصد رسیده است.
وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم مسئول مستقیم اجرای ﻗﺎﻧﻮن حذف کنکور هستند. بر این اساس آموزش و پرورش باید با برگزاری آزمونهای استاندارد به اجرایی شدن این قانون کمک کند.
علیرضا سلیمی - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛