به گزارش ایرنا ، عباسعلی شیخ تبار در نشست مبارزه با صید قاچاق استان در جویبار افزود : در حال حاضر دستکم 700 شناور از استانهای دیگر در آبهای دریای مازندران در حال صید غیرمجاز ماهیان هستند.
وی یکی از دلایل کم شدن میزان صید ماهیان استخوانی دریای خزر در حوزه مازندران را فعالیت صیادان غیرمجاز برشمرد و گفت : این در حالی است که رها سازی فاضلاب صنعتی و شیمیایی ، سموم کشاورزی ، غیراستاندارد بودن ابزارهای صیادی و نواقص سدهای لاستیکی نیز ذخایر ماهیان دریای خزر را کاهش داده است .
بر اساس گزارش رسمی شیلات مازندران ، صیادان عضو شرکتهای پره در این استان امسال از آغاز فصل صید تا اواسط آذر ماه تنها 603 تن انواع ماهیان را در آبهای ساحلی دریای خزر صید کردند.
کفال، سفید و کپور مهم ترین گونههای ماهیان استخوانی دریای خزر است که صیدشان از بیستم ماه مهر هر سال آغاز میشود و تا اواخر فروردین سال آینده ادامه مییابد.
خالی شدن خزر از ماهی
معاون شیلات مازندران از کاهش شدید ذخایر ماهیان دریای خزر خبر داد و گفت : در حالی که میزان صید ذخایر انواع ماهی غضروفی در دهه 70 هزار و 309 تن بود ، سال گذشته این آمار به 9 تن کاهش یافت .
وی افزود : همچنین میزان صید ماهی خاویاری از 205 تن در دهه 70 ، سال گذشته به 480 کیلوگرم رسید.
شیخ تبار از ماهیان استخوانی به عنوان مهم ترین ذخایر قابل صید در دریای خزر یاد کرد و گفت که طی 2 دهه گذشته صید ماهی استخوانی هم از 12 هزار تن در سال 85 به سه هزار و 500 تن در سال گذشته کاهش یافت .
دست خالی شیلات برای حفاظت از ذخایر
در این جلسه از صید قاچاق ، آلودگی زیست محیطی ، استفاده از ابزارهای صیادی غیراستاندارد و خدشه وارد شدن به زیرساختها به عنوان تهدیدهای اصلی صید و صیادی در دریای خزر در حوزه مازندران یاد شد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران با بیان اینکه رهاسازی حجم زیاد سموم ، فاضلاب شهری و صنعتی به رودخانهها باعث آلودگی محیط زیست دریائی میشود ، گفت : همچنین آلودگی بیش از حد ، باعث کشتار ماهیان در داخل دریا میشود.وی افزود : فاضلاب شهری و رهاسازی به رودخانهها باعث میشود تا رودخانهها سرشار از آلودگی میکروبی شود.
شیخ تبار گفت : در حال حاضر وضعیت زیست محیطی در 14 نقطه از رودخانههای مازندران به مرز بحران رسیده است .
بیش از یکصد رشته رودخانه در مازندران جریان دارد که از این تعداد در 14 رودخانه کار صید و صیادی انجام شده و به عنوان رودخانههای شیلاتی مشهور هستند.
معاون شیلات مازندران با بیان اینکه نواقص سد لاستیکی مانع از مهاجرت ماهیان به بالادست رودخانهها میشود ، گفت که این سدها بیشترین آسیب را به ماهیان خاویاری وارد میکنند.
وی افزود : پلهایی که در حریم رودخانهها احداث میشوند ، از جمله عوامل اثرگذار بر کاهش زاد و ولد ماهیان در رودخانهها بوده اند.
شیخ تبار همچنین از ابزارهای صیادی غیراستاندارد به عنوان دیگر عامل اثرگذار بر کاهش ذخایر ماهیان دریای خزر نام برد و بر ضرورت برخورد با تخلفات در این زمینهها تاکید کرد.
وی گفت : شیلات به تنهایی قادر به مقابله با صیادان غیرمجاز ، به کارگیرندگان ابزارهای غیراستاندارد ، عوامل آلوده کردن محیط زیست دریایی و دیگر مشکلات دامنگیر در این زمینه نیست و لازم است همه دستگاههای ذیربط در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
رئیس اداره طرحهای عملیاتی یگان منابع آبزیان استان مازندران هم در این نشست گفت : در بحث نیرو و سوخت این یگان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند و به همین دلیل ساخت کومههای غیرمجاز در کنار سواحل افزایش یافته است .
قربانعلی محافظ با بیان اینکه برخورد با این افراد تنها به یگان حفاظت بر نمیگردد ، گفت که این امر نیازمند همه دستگاههای ذیربط است .
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد