وقتی مصرف به بیرون منزل منتقل میشود، استفاده از پلاستیک و ظروف یکبار مصرف هم افزایش پیدا میکند، برای نمونه در این ایام مصرف بطریهای پلاستیکی و قوطی قابل توجه است.
در مدیریت پسماند و زباله، همواره این بحث مطرح است که باید کمتر زباله تولید کرد. دستیابی به این هدف با راهکارهای ساده امکانپذیر است. اگر شهروندان تصمیم بگیرند وقتی از منزل خارج میشوند کمتر از ظروف یکبار مصرف استفاده کرده و از کیسههای پارچهای برای جا به جایی وسایل استفاده کنند شاهد بهبود شرایط خواهیم بود.
این در حالی است که شهروندان میتوانند کیسههای پارچهای را در اتومبیل قرار داده و زبالهها را در آن جمع و در محل مناسب تخلیه کنند.
علاوه بر این باید توجه داشت که در سفر بهتر است به اندازه مصرف خرید کرد، زیرا ممکن است در برخی مناطق امکان دسترسی به وسایلی مانند یخچال وجود نداشته باشد و به این شکل مواد غذایی خراب و تبدیل به دور ریز شود.
باید اجناسی خرید که زباله کمتری تولید میکنند. برای نمونه میتوان به نحوه بسته بندی نیز توجه داشت تا دورریز کمتری اتفاق بیفتد. به این منظور در زمان خرید نباید به حجم کالا توجه کرد؛ معمولا بخش بزرگی از یک جعبه بزرگ شکلات تبدیل به زباله میشود. این درحالی است که میتوان از شکلاتهای فله به اندازه مصرف خریداری کرد تا از حجم تولید زباله کاسته شود.
با در نظر گرفتن برخی نکات که شاید در نگاه اول خیلی مهم به نظر نمیرسد، میتوان سهم زیادی در حفظ محیط زیست داشت، برای نمونه اگر به مغازه میروید و کیسه پارچهای به همراه ندارید، اگر حجم خریدتان کم است به مغازهدار بگویید کیسه پلاستیکی نیاز ندارید. علاوه بر این در سفر میتوان بهجای استفاده از ظروف یکبار مصرف اندکی وقت گذاشت و با استفاده از ظروف قابل شست و شو در حفظ محیط زیست کشور نقش داشت.
زهرا جواهریان - مدیرکل دفتر توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: