حسن غفوری فرد در گفت وگو با جام جم آنلاین دستیابی مختصصان ایرانی به فناوری هسته ای را دستاوردی بزرگ برای مردم و نظام بشمار آورد و گفت: روز 20 فروردین روزی که است عملا ما وارد باشگاه هسته ای جهان شدیم و همانطور که می دانید این باشگاه 9 عضو بیشتر ندارد که یکی از اعضای شاخص آن جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تاکید بر اینکه ما امروز فناوری هسته ای جهان را بومی سازی کرده ایم، افزود: بدون کمک های خارجی و علی رغم شدیدترین تحریم هایی که آمریکا و متحدانش علیه ایران اعمال کردند قادر بودیم به بالاترین سطح از این توانایی دست یابیم و ابتدا از غنی سازی 3.5 درصد اورانیوم آغاز بکار کردیم و در مرحله بعد با توجه به اینکه سوخت راکتور آزمایشگاهی دانشگاه تهران توسط خارجی ها به ما داده نشد و آمریکایی که قبلا این سوخت را تامین می کرد بواسطه تحریم ها از ادامه سوخت رسانی به راکتور سر باز زد.
این فعال سیاسی در این باره تصریح کرد: چون این راکتور نیازمند سوخت با غنای 20 درصد بود و کشورها از جلمه آمریکا دیگر حاضر به تامین سوخت برای راکتور ما نبودند لذا اعلام کردیم چنانچه سوخت 20 درصد به ما تحویل نشود خود برای تولید آن اقدام می کنیم. اما غربی ها این صحبت ما را باور نکردند چون اگر باور می کردند احتمال تحویل سوخت از برخی کشورها وجود داشت. اما آنچه آنها باور نداشتند امروز در کشور رخ داده و متخصصان ایرانی چرخه غنی سازی سوخت 20 درصد را هم بدست آوردند.
غفوری فرد با بیان اینکه همه می دانند وقتی کشوری به غنی سازی 20 درصد دست پیدا می کند، به سایر ابعاد صلح آمیز توان هسته ای هم اشراف پیدا خواهد کرد،گفت: در چنین شرایطی باقی مراحل پیشرفت در صنعت هسته ای برای ما عادی و طبیعی جلوه کرده و دانشمندان و کارشناسان هر اندازه که لازم باشد قادر به غنی سازی اورانیوم هستند.
وزیر سابق نیرو مسئله هسته ای را یک توانمندی چند بعدی خواند و افزود: یک بعد از کار مربوط به نیروگاه های اتمی در کشور می شود که همان طور که اشاره شد در این نیروگاه ها ما به ظرفیت بالای غنی سازی سوخت دست پیدا کرده ایم. امروز حدود 20 درصد برق جهان توسط نیروگاه های هسته ای تامین می گردد و در ایران این میزان به حدود 2 درصد است. اما در بعدی دیگر صنعت هسته ای به حوزه کشاورزی و پزشکی ما ورود پیدا کرده از طرفی توان هسته ای امروز در تشخیص منابع آب کمک های شایانی به بشر کرده آن هم در روزگاری که خشکسالی کره زمین را بشدت تهدید می کند و لذا این ظرفیت در کشور خشکی همچون ایران بسیار موثر واقع خواهد شد.
وی با اشاره به دیگر ابعاد فناوری هسته ای اظهار داشت: بکار گیری برنامه هسته ای در ابعاد نظامی از دیگر قابلیت های این صنعت است که البته بنا به آموزهای نظام جمهوری اسلامی ایران و تاکیدات مکرر معظم مقام رهبری ما به سمت استفاده نظامی از این انرژی نوین نخواهیم رفت.
رییس کنونی هیئت بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: بکارگیری توانمندی های هسته ای در صنعت کشور تا کنون با رشد خوبی همراه بوده که البته بعد از برجام در چارچوب معاهدات و پروتکل های بین المللی که با دنیا داشتیم، این رشد یک مقداری کند شد و همان گونه که استحضار دارید راکتور اتمی اراک عملا متوقف شده است منتها این مسئله بخشی از قرارداد برجام است و اگر کشورهای دیگر به آن پایبند باشند ما هم این روند را ادامه خواهیم داد.
وی در این باره تصریح کرد: اما اگر طرف های قرارداد با ما به پیمان خود با ایران پایبند نباشند؛ به سرعت و در فاصله خیلی کوتاه ما به وضعیت قبلی خود در فعالیت صلح آمیز هسته ای بازمی گردیم. با وجودی که سانتریفیوژها از حدود 20 هزار تا به 1 چهارم این میزان کاهش پیدا کرده است اما ما می توانیم سانتریفیوژهایی حتی با کارآیی های خیلی بالاتر(یعنی از IR1/IR2 به IR8) که قدرتی بالغ بر 10 برابر نسل اولیه سانتریفیوژها را دارند راه اندازی کنیم.
غفوری فرد در پایان گفت: ما الان تنها یک نیروگاه اتمی برای تولید برق در کشور داریم و آن نیروگاه 1000 مگاواتی تولید برق بوشهر است. البته ایران برنامه دارد با ساخت چند نیروگاه جدید با حداقل ظرفیت 7 هزار مگا وات تولید برق، انرژی کشور را در حوزه نیروگاهی توسعه بخشد.
وی افزود: با توجه به اینکه صنعت هسته ای در کشور بومی سازی شده است تصور می کنم در صورت تامین ردیف های بودجه ما به سرعت گام های بیشتری در ارتقا صنعت هسته ای کشور برداریم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب