به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، پامپئو گفت که آمریکا کارزار فشار علیه کره شمالی را تا زمان عاریسازی شبهجزیره کره از سلاحهای هستهای ادامه خواهد داد.
پامپئو در خصوص توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ گفت که این موضوع یکی از محورهای رایزنیهای او در سفر به مناطق مختلف خاورمیانه (غرب آسیا) خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا گفت در صورتی که در این توافق «اصلاحات اساسی» انجام نشود، بعید است ترامپ بعد از ضربالاجل ماه می (اردیبهشتماه) در آن باقی بماند.
وی گفت: «بدون اصلاحات اساسی و رفع نقائص این توافق بعید است که او در آن باقی بماند.»
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد ترامپ هنوز تصمیمی در این باره نگرفته است. او گفت: «هیچ تصمیمی گرفته نشده است. تیم ما مشغول کار است و مطمئنم برای رسیدن به آنچه رئیسجمهور مشخص کرده رایزنیهای زیادی داریم که باید انجام شوند.»
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار است در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
کارشکنیهای آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهوری آمریکا شدت گرفته؛ او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هستهای با ایران محسوب میشود، تهدید کرده کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داده است.
«دونالد ترامپ» روز ۲۲ دیماه در جدیدترین اقدام خود ضد برجام تهدید کرد ممکن است آخرین باری باشد که رفع تحریمهای هستهای علیه ایران به موجب مفاد این توافق را تمدید میکند.
او به نمایندگان کنگره و دولتهای اروپایی ضربالاجل داد تا فرارسیدن موعد بعدی تعلیق تحریمها در روز ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشتماه) برای «اصلاح معایب فاجعهبار» برجام اقدام کنند و گرنه آمریکا را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد