
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اگر کمی دقیقتر نگاه کنیم، در بسیاری از موارد این خود شخص، نوع بینش و طرز فکرش بوده که سد راهش شده است. بسیاری از کارآفرینان در چنین شرایطی در دریایی از بدهیها غرق میشوند، افسرده میشوند، کسبوکار موفقی که میتوانستند داشته باشند از دست میدهند، فقط و فقط به خاطر این که فرد مناسب این کار نیستند! تمام این مشکلات به ذهنیت و طرز فکر اشتباه افراد مربوط است. نتایج تحقیقاتی که به بررسی زندگی کارآفرینان و شیوههای فکری آنها پرداختهاند، نشان داده است چقدر ذهنیت و طرز فکر فرد میتواند در بالا بردن سطح کسبوکارش و رونق آن مؤثر باشد و در حقیقت گاهی تنها با از بین بردن ذهنیتهای نادرست میتوان شاهد رشد قابل توجه در کسبوکار بود. در ادامه با 11 طرز فکری که تغییر در آنها میتواند یک کارآفرین با سطح درآمد معمولی را به یک میلیاردر تبدیل کند، آشنا میشوید.
1. در نظر گرفتن سود ناخالص به جای درآمد حاصل از فروش
اگر میخواهید سطح کسبوکارتان را بالا ببرید، باید بخوبی با تعاریف مالی آشنا باشید. بسیاری از افراد تنها توجهشان به میزان پولی است که از طریق فروش کالا به دست میآورند و به ارزش فروش و در حقیقت مخارجی که برای تولید و ارائه محصول شده توجهی ندارند. همیشه به خاطر داشته باشید اولین ملاکی که برای بررسیهای مالی کسبوکارتان باید در نظر داشته باشید، سود ناخالص خواهد بود. سود ناخالص از تفریق مخارج عرضه محصول از درآمد حاصل از فروش به دست میآید.
2. میزان سوددهی در برابر نرخ رشد کسبوکار را مد نظر داشته باشید
باید بدانید میخواهید چه نوع کسبوکاری را رشد بدهید؟ آیا تمرکز مجموعه شما بیشتر روی دادن سود سهامداران است و به آرامی در حال رشد است؟ یا تمرکز اصلی مجموعه بر گسترش است و سوددهی کمتری به سهامداران دارد ولی با سرعت زیادی در حال رشد است؟
این دو نوع کسبوکار کاملاً با هم متفاوت بوده و به همین دلیل نیازمند راهکارهای متفاوت و به طبع آن بینش و طرز فکر متفاوتی از هم هستند.
3. شناخت انواع اهرمهای کمکی
هر کارآفرین از سه نوع اهرم میتواند استفاده کند:
- اهرمی برای زمان (از طریق استخدام افراد دیگر یا اعطای نمایندگی)
- اهرم مالی (جلوگیری از حاد شدن مشکلات با خرج کردن پول)
- اهرمی برای انرژی (زمانگذاشتن یا هزینهکردن به نحوی که دیگر نیازی به فکر یا عمل کردن خود شما برای یک سری از مسائل نباشد)
زمانی که بتوانید از این سه اهرمی که در اختیار دارید بخوبی بهره ببرید میتوانید بهترین عملکرد را در لحظه بدون این که تمام زمان یا انرژی شخصی خود را صرف کنید، داشته باشید. یکی از اصلیترین معضلات کارآفرینان استفاده نابجا از اهرمهایی است که در اختیار دارند. اصلاح ذهنیت در این مورد میتواند فرد را از درجا زدنهای همیشگی به کارآفرینی موفق و سطح بالا تبدیل کند، بدون این که نیاز به کار کردن افراطی خودش را از بین ببرد.
4. همیشه به 3 نوع دارایی برای پیشرفت کارتان نیاز دارید
کارآفرینان همیشه به فکر افزایش دارایی مالی خود هستند، در حالی که سه نوع دارایی همیشه باید مد نظر باشد: دارایی مالی (سود)، روابط اجتماعی (شخصی و حرفهای)، مخاطبان (مشتریهای موجود و مشتریهای هدف).
هر زمان که واقعاً حواستان به هر سه داراییتان باشد، مطمئن باشید قادرید از هر توفانی عبور کنید.
5. ایدهآلها زمانی رخ میدهند که بیخیال باشید
ایدهآلها زمانی که بخواهید همهچیز را بشدت تحت کنترل داشته باشید رخ نمیدهند؛ برعکس دقیقاً زمانی به دست میآیند که در نهایت موضوع را رها میکنید.
ایدهآلگرایی و کنترلگر بودن عادتهایی بودند که به شما کمک کردند بتوانید به کارآفرین سطح متوسط تبدیل شوید. اما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین سطح بالا چنین عادتهایی نهتنها به شما کمک نخواهند کرد، بلکه بسیار بازدارنده خواهند بود. الان زمان این است که دنده را عوض کنید و به فردی تبدیل شوید که به جای محکم نگه داشتن کنترل اوضاع در دستان خودش، به اطرافیانش پر و بال لازم برای برآورده کردن خواستههای دلخواه و مورد نیازش را میدهد.
6. قرار نیست همه شما را دوست داشته باشند!
خیلیها ممکن است از شما خوششان نیاید. بخصوص اگر کارتان را بخوبی انجام دهید، بیشتر افراد از شما خوششان نخواهد آمد. اگر به دنبال رشد و ساختن قلمرویی واقعی برای خود هستید کافی است با 10درصد از مشتریان و اطرافیان خود ارتباط خوب و عمیقی برقرار کنید، که 80درصد افراد که حس بیتفاوتی نسبت به مجموعه شما دارند بیشتر تحتتأثیر عمق ارتباطتان با طرفدارانتان قرار بگیرند. نه 10 درصدی که از شما متنفر هستند و نمیخواهند موفق باشید!
شاید خندهدار به نظر بیاید، ولی همیشه این نکته را در تمام مراحل کسبوکار به خاطر داشته باشید که هیچوقت نمیتوانید همه را راضی نگهدارید.
7. پول باعث مصیبت نیست، اما عامل خوشبختی هم نیست
پول داشتن یا نداشتن هر دو به یک اندازه میتواند ترسناک باشد. در حقیقت پول فقط عاملی تشدیدکننده است. کسی که خوب نیست را بدتر و کسی که خوب است را بهتر میکند. پول داشتن باعث نمیشود شما احساس آزادی کنید، ولی باعث این هم نمیشود که احساس کنید در ته چاهی گیرافتادهاید. در حقیقت این خود شما هستید که باید انتخاب کنید چه جور انسانی باشید، چه با پول و چه بیپول!
8. مشکلات هیچ وقت تمامی ندارد، فقط تغییر میکنند
این طرز فکر که اگر از این مرحله عبور کنم مشکلات تمام خواهند شد و پس از این مرحله مشکلات به بخشی از گذشته تبدیل خواهند شد، طرز فکر کاملاً اشتباهی است. هر زمانی که رشد کنید و وارد مرحله بعدی شوید، با مشکلات جدیدتر و بزرگتری هم روبهرو خواهید شد. پس به جای این که به دنبال راهی برای فرار از مشکلات باشید، بهتر است توانایی حل مساله را در خود تقویت کنید تا بتوانید هر مشکلی را به صورت منطقی و با ذهنی باز بر طرف کنید.
9. وظیفه شما کاهش خطرپذیری در هر روز است
اگر هر قسمتی از کسبوکارتان (مسائل مالی، عملکردی، بازاریابی، فروش، عرضه یا طرز فکرتان) فقط بر اساس امیدواری و خوشبینی در حال جلو رفتن است، مطمئن باشید که به زودی در شرایط پیچیدهای قرار خواهید گرفت. وظیفه شما این است که میزان خطرپذیری را محاسبه کنید. سپس سامانه و راهکاری برای مدیریت خطرات و ریسکهای احتمالی در تمامی قسمتها طراحی کنید تا بتوانید با هر معضل یا شرایط خاصی مقابله کنید. تجربه نشان داده است بهترین کارآفرینان باهوشترین یا بااستعدادترین افراد نیستند، بلکه بهترین کاهندگان خطرات احتمالی هستند.
10. کسبوکار یک بازی بلند مدت است که برایش باید چشمانداز داشته باشید
مهم نیست 12 ماه پیش رو چگونه خواهد گذشت و چقدر میتوانید در یک سالی که پیش رو دارید محصول خود را بفروشید. کارآفرین موفق کسی است که افق پنج ساله برای کسبوکار خود ترسیم کرده است. کارآفرینان موفق به فکر عمل و عکسالعمل نیستند، بلکه هر روز در حالت استراتژیک قرار دارند.
11. وظیفه شما فکر کردن است نه عمل کردن!
گذشته است آن زمان که بخواهید بیشتر وقت خود را صرف انجام دادن کاری کنید. کارآفرینان سطح بالا فکر میکنند و عمل نمیکنند. شما مغز متفکر مجموعه هستید. کمترین کار عملی را انجام دهید و در عوض به اطرافیان خود پر و بال لازم و نقشه راه برای انجام امور در جهت پیشبرد اهداف مجموعه را بدهید. چون هیچکس به خوبی شما توانایی جهتدهی به افراد را نخواهد داشت. اما اگر فردی باشید که کارها را شخصاً بخواهد انجام دهد هیچگاه نمیتوانید گروه را بخوبی هدایت کنید. در حقیقت باید روی کسبوکارتان تمرکز کنید نه این که خودتان را در آن گیر بندازید و از وظایف اصلی خود غافل شوید.
شاید زمان آن رسیده که از ساحل امن عادتها دل را به دریای خروشان رشد و ترقی بزنیم و با تغییر نگرش خود راهی جدید به سوی آیندهای بهتر پیدا کنیم.
منبع: Entrepreneur
مترجم: عسل اخویان طهرانی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد