به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، این مطالعه که توسط محققان موسسه «گلوبال هلث» بارسلونای اسپانیا انجام شد، نشان می دهد، افرادی که شام خود را قبل از ساعت 9 صرف می کنند و یا پس از صرف شام دو ساعت صبر می کنند و بعد می خوابند در قیاس با افرادی که بعد از ساعت 10 شب و یا نزدیک به زمان خواب شام می خورند، با کاهش 20 درصدی خطر ابتلا به سرطان روبرو هستند.
این مطالعه، اولین تحقیقی است که ارتباط میان خطر ابتلا به سرطان و زمان صرف غذا را بررسی می کند و به گفته محققان نتایج این مطالعه پیامدهایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد.
دکتر منلیس کلویناس، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان می دهد که تبعیت از الگوهای روزانه غذا خوردن با خطر کم تر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
وی افزود: یافته های این مطالعه بر اهمیت ارزیابی ریتم های شبانه روزی در تحقیقات در زمینه رژیم غذایی و سرطان تاکید می کند.
سرطان های سینه و پروستات، از شایع ترین سرطان ها در انگلیس به شمار می روند بطوریکه از هر هشت نفر یک نفر را مبتلا می کنند اما مطالعه جدید نشان می دهد که صرف زودتر شام می تواند این خطر را به یک نفر در هر 10 نفر کاهش دهد.
سرطان های سینه و پروستان همچنین از جمله سرطان هایی هستند که ارتباط به شدت محکمی با کارهای شیفت شب، اختلال در ریتم شبانه روزی و تغییر ریتم های بیولوژیکی دارند.
محققان خاطر نشان کردند که برای کشف دلایل یافته های این مطالعه لازم است که تحقیقات بیشتری بر انسان ها صورت گیرد اما همه مسائل ظاهرا نشان می دهند که زمان خواب بر ظرفیت بدن انسان برای سوخت و ساز غذا تاثیر دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر