به گزارش جام جم آنلاین از وزارت خارجه، بهرام قاسمی در ارتباط با اظهار نظرهای اخیر مقامات آمریکایی در ارتباط با فعالیتهای موشکی کشورمان و صنعت هوا و فضا ایران اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا با توجه به خروج شتابزده و بیمنطق اش از برجام به عنوان یک تفاهم بینالمللی و قرار گرفتن در یک انزوای بینالمللی ناخواسته، تلاش میکند با مطرح کردن این گونه مسائل و دخالتهای نابجا در امور داخلی ایران بر اشتباه راهبردی خود در ارتباط با برجام سرپوش بگذارد و در همین چارچوب مکرراً سخن از بینتیجه بودن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد میکند.
این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: قطعاً پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا باید از این حد از توانایی برخوردار باشد که بتواند با کمک مشاوران بی شمار خود نگاهی مجدد به تاریخ چند دهه گذشته ایران و خاورمیانه داشته باشد و واقعیتها را مرور و بررسی کند.
وی ادامه داد: اگر او فراموش کرده و یا دچار فراموشی شده است ، احتمالاً مشاوران جوان او میتوانند به او یادآوری کنند که حاکمان وقت کاخ سفید و برخی از کشورهای غربی دیگر در سپتامبر ۱۹۸۱ چگونه یک فاجعه را به ملت ایران تحمیل کردند و باعث تحمیل جنگی ۸ ساله از سوی شخص صدام علیه ملت ایران شدند.
قاسمی با اشاره به حمایتهای بی دریغ دولتمردان وقت کاخ سفید و برخی از کشورهای غربی از صدام در جریان حمله به ایران اظهار کرد: این مسئله موضوعی نیست که به راحتی مورد فراموشی قرار بگیرد. مردم ایران از یک حافظه خوب تاریخی برخوردار هستند و به یاد دارند که چگونه این کشورها کلکسیونی از مدرنترین سلاحها از جمله سلاحهای شیمیایی را در اختیار صدام برای حمله به مردم ایران قرار دادند.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: این جنایتها و ظلمی که به ملت ایران در این مدت شد در آرشیو رسانهها و کتابخانههای بینالمللی موجود است و همه میتوانند مشاهده کنند که آمریکاییها و کشورهای غربی چگونه با تجهیز یک دیکتاتور مستبد این زمینه را فراهم کردند که او شهرهای ایران در نقاط مختلف و همچنین مردم غیرنظامی را مورد حملات سهمگین جنگندههای خود قرار دهد و اینکه مردم ایران چگونه دلاورانه با دست خالی و بدون داشتن هیچ گونه سلاح مدرنی در برابر این تجاوزات ایستادگی کردند.
وی با بیان اینکه این جنگ در حالی انجام شد که اکثر کشورهای جهان ایران را مورد تحریم تسلیحاتی قرار داده بودند و کشور ما برای دفاع از شهروندان خود از داشتن از هرگونه سلاح بازدارنده محروم بود، ادامه داد: با توجه به این سوابق و حوادث تاریخی دولتمردان آمریکایی نباید و نمیتوانند با این نوع فشارهای تبلیغاتی و ایجاد جنگ روانی علیه تهران که امروز با تکیه بر توانمندیهای گسترده فنی و دانش بومی خود در حوزههای مختلف از جمله فعالیتهای موشکی به پیشرفتهای چشمگیری دست پیدا کرده است، مانع حرکت ملت ایران در مسیری شوند که آن را انتخاب کرده است.
قاسمی با بیان اینکه حرکت ایران در این مسیر در راستای بازدارندگی و دفاع از شهروندان خود است، گفت: تجربه جنگ هشت ساله تحمیلی به تنهایی کافی است که ایرانیان برای پیشبرد فعالیتهای خود در این حوزه تحت تأثیر تهدیدها و تطمیعهای هیچ کشوری قرار نگیرند و در راه پیشبرد توانمندی خود در حوزه دفاعی کوچکترین کوتاهی نکنند.همچنین تجربه ۸ ساله جنگ تحمیلی به ما آموخته است که در موضوع دفاع از سرزمین خودمان به هیچ کشوری اعتماد نکنیم و بر اساس توان و داشتههای خود حرکت کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه که ایالات متحده و شرکای او که اهداف زیاده خواهانه و شومی علیه ملت ایران دنبال میکنند با این گونه رفتارها نمیتوانند فعالیتهای موشکی و دفاعی ایران که جنبه بازدارنده دارد را متوقف کنند و اهداف خود را در این زمینه را به پیش ببرند؛ تصریح کرد: ما بارها گفتهایم که فعالیتهای دفاعی و موشکی ایران بازدارنده، بومی و دفاعی است ولی متأسفانه به هر دلیلی طرفهای آمریکایی علاقه مند نیستند که در این زمینه گوش شنوایی داشته باشند. ولی آنها همان طور که گفتم باید بدانند با این نوع رفتارها و فشارها نمیتوانند ملت ایران را از راهی که انتخاب کرده به عقب بازگردانند و ایران با اراده در مسیر ارتقای توان ملی خود از جمله توان موشکی که جنبه بازدارندگی دارد و میتواند ایران را در برابر اهداف شوم متجاوزان مقاوم سازد، ادامه میدهد.
وی با اشاره به این اینکه فعالیتهای موشکی ایران مغایر با هیچیک از قطعنامههای شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ نیست، گفت: در همین چارچوب میبینیم کشوری که با خروج از برجام این قطعنامه را نقض کرده میخواهد به بهانه این قطعنامه، مانع پیشرفت توانمندیهای موشکی ایران شود در صورتی که بر همگان روشن است که افزایش توان موشکی و دفاعی ایران مغایرتی با این قطعنامه ندارد.
قاسمی با تاکید بر گفتههای دیگر مقامات کشورمان مبنی بر اینکه فعالیتهای دفاعی و موشکی ایران در مسیر ایجاد صلح وثبات در منطقه قرار دارد، افزود: این توانمندی بازدارندگی برای تضمین امنیت است چنان که دیگر به مانند سپتامبر ۱۹۸۱ کشوری به خود اجازه ندهد که بخشی از یک سرزمین را اشغال و خسارت جبران ناپذیری به لحاظ مادی و انسانی به کشورها و ملتها وارد کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت