به گزارش جام جم آنلاین، هر کسی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران شود باید گفت که در واقع پرنده سعادت بر شانه او نشسته، دلیلش هم کاملا واضح و مبرهن است؛ فدراسیون فوتبال به سرمربیان خارجی آنچنان خوب پول میدهد که آنها را در زمره پردرآمدترین مربیان ملی جهان وارد میکند.
البته اگر مربی ایرانی باشد اوضاع متفاوت است و قطعا پول کمتری خواهد گرفت اما احتمال قوی این است که نیمکت تیم ملی فوتبال ایران به یک مربی خارجی برسد. این مربی خارجی چه کسی خواهد بود؟ یک نام دهان پر کن یا یک مربی درجه دو؟ آیا وعدههای فدراسیون فوتبال مبنی بر انتخاب یک مربی بسیار بزرگ تحقق مییابد یا در نهایت باز هم گزینههایی در سطح رنار میرسیم؟ اکنون نام کلینزمن مطرح شده اما انتخاب سرمربی تیم ملی پیچیدهتر از این حرفهاست.
با کنار گذاشتن همه احتمالات به سراغ یکی از گزینههای ثابت تیم ملی فوتبال ایران در چند سال گذشته میرسیم؛ برانکو ایوانکوویچ. مربی موفقی که در آستانه به قهرمانی رساندن پرسپولیس برای سومین فصل متوالی است، کسی که عصر طلایی سرخهای پایتخت را ایجاد کرد و این عصر طلایی هنوز ادامه دارد.
مرد کروات سرخها همین یک هفته پیش در مصاحبهای در رابطه با احتمال حضور بر روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران و جدایی از پرسپولیس تاکید کرد که یک سال دیگر با پرسپولیس قرارداد دارد و هواداران نباید نگران جدایی او از این تیم باشند.
اما واقعیتهای فوتبال ایران بر اساس قول و وعده و وعید نیست. واقعیت این است که در دو سال اخیر نام برانکو همواره برای نیمکت تیم ملی مطرح بوده، موضوعی که خشم کارلوس کیروش را هم رقم زد و باعث شد تا او هر چند وقت یکبار یک جنگ رسانه ای تمام عیار با سرمربی اهل کرواسی پرسپولیس داشته باشد. برانکو اما تکذیب میکند ولی سوال مهم این است که چرا برانکو سرمربی تیم ملی فوتبال ایران نشود؟
تعویق پروژه مربی ایران به خاطر برانکو؟
در فوتبال دنیا مربیان مشهوری وجود دارند که سالها در یک تیم خاص باشگاهی مربیگری کردهاند. بارزترین مثال سرالکس فرگوسن سرمربی اسطورهای منچستریونایتد است که بهترین دوران تاریخ این باشگاه را در دوران سرمربیگری خودش ایجاد کرد. فرگوسن بیش از 20 سال در یونایتد حضور داشت. مثال دیگر آرسن ونگر سرمربی سابق آرسنال است که 21 سال بر روی نیمکت توپچیهای لندن نشست و عاقبت سال گذشته از این تیم جدا شد.
مثالهای دیگری هم در این رابطه وجود دارد. اکنون به لیگ ایران میپردازیم. چند مربی به غیر از پروین به مدت طولانی در یک تیم باشگاهی دوام آوردهاند؟ اکنون که به اوضاع پرسپولیس نگاه میکنیم شاید این تفکر به وجود بیاید حالا که عصر طلایی پرسپولیس از سه سال پیش شروع شده شاید برانکو تا سالهای طولانی در این تیم بماند و رکورد بزند.
پرسپولیس اکنون در اوج است، دو قهرمانی پشت سر هم، یک قهرمانی قریبالوقوع دیگر، یک نایب قهرمانی در آسیا و راضی کردن هواداران میلیونی این باشگاه. این کارنامهای است که برانکو از خود بر جای گذاشته است.
این عصر طلایی میتواند حضور یک مربی را به مدت طولانی در یک باشگاه تثبیت کند اما باید در رابطه با شرایط حاکم بر فوتبال ایران با کمی احتیاط صحبت کرد. نخستین عامل تطمیع مربیانی مانند برانکو است که کارنامهای عالی دارند، او موفقیتهای زیادی را تا امروز به دست آورده و مسلما هواخواهان زیادی در خارج از کشور خواهد داشت و در ایران نیز فدراسیون فوتبال همواره یکی از خواهانهای او بوده است؛ به خصوص حالا که کیروش نیست.
بسیاری بر این باورند با وجود اصرارهای برانکو مبنی بر ماندن در پرسپولیس، دلیل تعویق پروژه انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال ایران این است که فصل تمام شود تا فدراسیون با فراغ بال بیشتری سکان هدایت تیم ملی فوتبال ایران را به دست برانکو بسپارد.
برانکو هم نسبت به حضور بر روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران بیمیل نیست هر چند این تمایل را پنهان نگه میدارد و علنی نمیکند چرا که خوب میداند هواداران نسبت به این مساله واکنش منفی نشان خواهند داد.
بحث دیگر که تمایل برانکو به حضور بر روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران را نشان میدهد انگیزههای مالی است. فدراسیون فوتبال شرایط مالی خوبی را برای مربیان خارجی فراهم میکند، کافی است به این موضوع توجه کنیم که کارلوس کیروش در جام جهانی 2018 روسیه یکی از هفت مربی گران قیمت تورنمنت بود! برانکو خوب میداند چه شرایط خوبی در انتظار او خواهد بود.
از سویی دیگر برانکو سابقه سرمربیگری در تیم ملی فوتبال ایران را دارد و با این تیم به جام جهانی 2006 رفت (هر چند با خاطرهای بسیار تلخ با ایران جام جهانی را ترک کرد). برانکو تیم ملی فوتبال ایران را هم به مقام سومی جام ملتها رساند. اینبار باز هم میخواهد طعم حضور در جام جهانی را به عنوان سرمربی بچشد.
موانع بر سر راه برانکو
برانکو ایوانکوویچ در صورتی که بخواهد سرمربی تیم ملی فوتبال ایران شود موانع زیادی را در برابر خود خواهد دید که یکی پس از دیگری باید با آنها دست و پنجه نرم کند. نخست اینکه او سرمربی پرسپولیس است و هواداران از اینکه سرمربیشان در اوج این تیم را رها کند واکنش نشان خواهند داد.
از سویی انتخاب سرمربی پرسپولیسی برای تیم ملی برای استقلالی ها حساسیت ایجاد میکند و هر اتفاقی در دوران مربیگری برانکو رخ دهد حساسیتهایی دو چندان نسبت به زمان کیروش خواهد داشت. مشکل دیگر این است که برانکو فعلا با پرسپولیس قرار دارد و عرب نیز موافق این قضیه نخواهد بود.
به هر حال آنچه که مشخص به نظر میرسد این است که حضور برانکو در تیم ملی فوتبال ایران هرگز یک احتمال رسانهای نبوده، واقعیتی است که بنابر مصلحت هنوز عملی نشده و شاید در آیندهای نزدیک به واقعیت تبدیل شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم